واگذاری ۱۳۰ هکتار کشت گلخانه‌ای در کهگیلویه‌وبویراحمد

رییس سازمان جهادکشاورزی استان خبرداد:

واگذاری ۱۳۰ هکتار کشت گلخانه‌ای در کهگیلویه‌وبویراحمد

رییس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از آماده‌سازی ۱۳۰ هکتار شهرک گلخانه‌ای در استان برای واگذاری به سرمایه‌گذاران خبر داد.

رضا فرازی روز سه‌شنبه در گفتگو با  خبرنگاران اظهار داشت: در استان حدود ۱۳۰ هکتار شهرک کشاورزی آماده سرمایه‌گذاری وجود دارد که از این میزان، بیش از ۱۰۰ هکتار دارای مجوزهای آب، برق، گاز و تصحیح زمین است.

وی بیان داشت: شهرک‌هایی در مناطق گچساران، دهدشت و باشت برای توسعه گلخانه‌ها مناسب هستند و از رسانه‌ها می‌خواهیم در معرفی این فرصت‌ها همکاری کنند.

فرازی با اشاره به مزایای گلخانه‌ها گفت اضافه کرد: گلخانه‌ها با مصرف آب کمتر، تولیداتی با ماندگاری بالا مانند گوجه (۱۵ روز) دارند که بازارهای روسیه و خلیج فارس را هدف گرفته‌اند.

وی افزود: بارش کم باران در سال‌های اخیر و کاهش شدید دِبی(خروجی) آب سفره‌های زیرزمینی و دیگر منابع آبی در این استان زاگرس‌نشین ضرورت بهره‌وری مناسب از این نیاز حیاتی کشاورزی پایدار و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را نمایان‌تر کرده است.

فرازی اشاره به اینکه توسعه کشت در فضاهای گلخانه‌ای میزان مصرف آب در واحد سطح را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد، تأکید کرد: توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ظرفیتی برای رونق تولید در شرایط خشک‌سالی به‌حساب آید.

وی افزود: موقعیت جغرافیایی استان نزدیک به مراکز مصرفی مانند خوزستان و فارس، مزیت اضافه برای صادرات نیز محسوب می‌شود.

فرازی تصریح کرد: در حال حاضر محصولاتی مانند گوجه، فلفل و بادمجان از گلخانه‌های استان صادر می‌شود، اما ظرفیت‌ها بسیار بیشتر است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تجربه موفق تهران در صادرات ۱۵۰ تن بادمجان روزانه به روسیه، اضافه کرد: توسعه گلخانه‌ها با حمایت سرمایه‌گذاران و اطلاع‌رسانی رسانه‌ها، می‌تواند کشاورزی استان را متحول کند.

فرازی ادامه داد: مزیت اصلی تولید گلخانه‌ای عرضه محصول تازه و باکیفیت در زمانی است که محصول در فضای باز وجود ندارد که این امر به تنظیم بازار کمک می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استفاده‌نشده استان، بر ضرورت شناسایی کشاورزان پیشرو و معرفی الگوهای موفق تولید تأکید کرد و گفت: همکاری رسانه‌ها در معرفی این الگوها می‌تواند تحول بزرگی در کشاورزی استان ایجاد کند.

فرازی تصریح کرد: بهره‌برداری درستی از آب و زمین‌های مستعد در این استان انجام نمی‌شود این استان زمین‌های مستعد و خوبی دارد اما تولید متناسبی ندارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: بخشی از این مشکل به جهاد کشاورزی در حوزه ترویج و آموزش برمی‌گردد و بخشی دیگر به بهره‌برداران مربوط می‌شود.

وی تأکید کرد: یکی از برنامه‌های ما شناسایی و تقویت کشاورزان پیشرو است؛ کشاورزانی که به‌موقع کود می‌دهند، سم‌پاشی به‌موقع انجام می‌دهند و رسیدگی خوبی به محصولات دارند.

فرازی ادامه داد: از اصحاب رسانه می‌خواهیم با معرفی این الگوها و تهیه گزارش از موفقیت‌ها، به توسعه کشاورزی استان کمک کنند.

وضعیت گلخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد 

سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز پیش‌تر به در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سطح گلخانه‌های فعال استان ۱۰۲ واحد به مساحت ۳۷ هکتار است تأکید کرد: در این واحدهای تولیدی محصولاتی مانند سبزی و صیفی، بلوبری، گل رز، قارچ خوراکی، گل‌های آپارتمانی و توت فرنگی تولید می‌شود.

نیروند صیادی با اشاره به اینکه سالیانه یک هزار و ۴۰۲ تن فلفل رنگی ، ۱۰۰ هزار شاخه گل رز تولیدی بهره‌برداران کهگیلویه و بویراحمد به خارج از کشور صادر می‌شود تأکید کرد: کیفیت مطلوب از ویژگی‌های محصولات گلخانه‌ای استان است.

وی عنوان داشت: محصولاتی مانند خیار ، گوجه فرنگی ، بلوبری هم ظرفیت صادرات دارد که ضرورت است نسبت به این موضوع اهتمام داشت.

سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سالیانه ۱۶ میلیون و ۹۳۰ هزار شاخه گل رز ، ۷۹۲هزار گلدان بوته‌ای و درختچه ، ۱۲۵ هزار اصله نهال و ۲ هزار و ۹۰۴ تن سایر محصولات سبزی و صیفی در گلخانه‌های استان تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار رسمی هم‌اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغول هستند که حاصل دسترنج این بهره‌برداران سالانه ۹۷۲هزار تن محصول است.

جمعی از کارشناسان بهبود تولیدات گیاهی در کهگیلویه و بویراحمد تأکیددارند به‌عنوان‌مثال برای تولید هر کیلوگرم گوجه فرنگی و خیار در فضاهای باز ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود در حالی که با انتقال کشت این محصول به فضای گلخانه‌ای می‌توان مصرف آب را به ۲۵ تا ۳۰ لیتر کاهش داد.

انتهای خبر/