در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد؛
مهمترین اقدامات دولت در بخش کشاورزی بهمئی
مدیریت جهادکشاورزی شهرستان بهمئی گفت: در بخش کشاورزی شهرستان بهمئی در دو سال گذشته اقداماتی بزرگ ماندگار و متمایز از سنوات قبل انجام گرفته که در نوع خود بیسابقه بودند.
اکبر زکینژاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: به همت دولت سیزدهم در شهرستان بهمئی اقدامات بیسابقهای در بخش کشاورزی صورت گرفت که نسبت به سالهای گذشته بیسابقه بود.
اکبر زکینژاد افزود: سرعت عمل، اجرایی کردن این اقدامات و اعتبارات جذب شده در این زمینه تحول عظیمی را در تولید و اشتغال ایجاد کرد.
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی به مهمترین اقدامات در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: طرح های اقتصادی کشاورزی، اجرای ماده ۵۴، توسعه کشت گلخانهای، افزایش عملکرد تولید گندم، جذب موفق اعتبارات سدایلی آباد و پیشرفت فیزیکی آن بود.
صدور بیش از یکهزار سند تک برگ برای اراضی کشاورزی
وی در خصوص اجرای موفق قانون ماده ۵۴ گفت: قانون ماده ۵۴ با هدف رفع موانع تولید که در نتیجه رفع تداخلات پلاکی و یا اصلاح پلاکها در بسیاری از پلاکهای امور اراضی شهرستان اجرا و در نهایت برای آمار زیادی از اراضی زراعی شهرستان سند تکبرگ صادر شد.
زکینژاد افزود: این طرح با هدف سنددار کردن اراضی زراعی از سال ۹۳ در کشور ابلاغ شد که تا قبل از دولت سیزدهم آمار پلاک های رفع تداخل شده و صدور اسناد صفر بوده که به لطف پیگیری جدی وزارتخانه های مربوطه و تلاش و جدیت کارگروههای شهرستانی و استانی تا به امروز تعداد ۴۵ پلاک از مجموع ۱۰۰ پلاک تحدید حدود و رفع تداخل شده و تعداد بیش از هزار سند تک برگ صادر شد.
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی با اشاره به کمبود نیرو در امور اراضی گفت: کمبود نیرو و تداخلات پلاکی گسترده در تمامی پلاکها در نتیجه اجرای ماده ۵۶ توسط اداره منابع طبیعی عملکرد قابلقبولی در این دو سال در این طرح بزرگ ایجاد شده و روند کار با جدیت پیگیری خواهد شد تا در آینده نزدیک مشکلات حوزه زمین در این شهرستان بهکلی مرتفع شود.
توسعه کشتهای گلخانهای در دولت سیزدهم
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی در خصوص توسعه کشتهای گلخانهای در بخش کشاورزی توسط دولت سیزدهم گفت: از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ با شناسایی مناطق مختلف و با درنظرگرفتن پتانسیلها و موقعیتهای آبوهوایی و جغرافیایی مقدار ۳۴ هکتار زمین مناسب در روستای دو پر نظری نسبت به واگذاری آن اقدام شده که خوشبختانه کار تثبیت مالکیت، واگذاری، صدور سند و سایر مجوزات آب، برق، جاده و غیره این طرح مهم انجام گرفت.
زکینژاد عنوان کرد: اقدامات مطالعاتی محل طرح برای نقشهبرداری و تفکیک آن به واحدهای مجزا بااعتبار ۴۰۰ میلیون تومان به مناقصه رفته که انشاءالله با جذب اعتبارات لازم در سال جدید نسبت به اجراییکردن زیرساختهای اجرای شبکههای آب، برق و جاده در این طرح اقدامهای جدی به عمل خواهد آمد.
برداشت بیش از ۳ هزار تن گندم در شهرستان بهمئی
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی در خصوص افزایش عملکرد تولید گندم گفت: پیرو اجرای طرحهای موفق جهش تولید در دیمزارها و اجرای کشاورزی قراردادی در دولت سیزدهم با برگزاری دورههای آموزشی ترویجی مفید و اثرگذار در تمامی نقاط مختلف شهرستان بهصورت تئوری و عملی و با حضور مداوم و گسترده در مزارع و توصیههای فنی و تخصصی لازم برای بهرهبرداران زراعتکار گندم شاهد افزایش چشمگیر عملکرد در واحد سطح بودهایم که نتیجه آن افزایش تولید و چشمگیر محصول زراعی گندم در واحد سطح (۳) تن در هکتار به نسبت تأثیرگذاری این اقدامات در بازه زمانی دو سال و افزایش تولید در شهرستان بودهایم که نتیجه آن خرید تضمینی گندم مازاد بر مصرف از ۷۰۰ تن به ۳ هزار و ۲۰۰ تن در فصل برداشت در دو سال گذشته بودهایم
اشتغالزایی مستقیم ۸۵ نفر در طرحهای اقتصادی کشاورزی
مدیرت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی در خصوص طرحهای اقتصادی کشاورزی در شهرستان بهمئی گفت: پیگیری، چانهزنی و جذب اعتبارات تسهیلاتی و اجرای صفر تا صد طرحهای اقتصادی باهدف افزایش اشتغال و تولید، تعداد ۲۰ طرح در حوزههای پرورش مرغ گوشتی، پرواربندی گوساله پرواربندی بره، پرورش کبک، پرورش بلدرچین، گلخانههای سبزی و صیفی و از همه مهمتر طرح زنجیره تولید گوشت سفید، بزرگترین طرح اقتصادی کشاورزی جنوب کشور هست.
زکی نژاد افزود: در زمینه طرحهای اقتصادی کشاورزی طی دو سال اخیر ۲۰ طرح بزرگ صنعتی کشاورزی با مجموع ۷۹ میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم ۸۵ نفر در شهرستان به مرحله اجرا و بهرهبرداری کامل رسیده که تحول بزرگی در زمینه تولید و اشتغال ایجاد شده و در آینده با بهرهبرداری بقیه ی طرح ها ایجاد خواهد شد.
وی مهمترین و بزرگترین طرحهای اقتصادی را طرح زنجیره تولید گوشت سفید دانست و گفت: این طرح با سرمایهگذاری مهدی خلیلی هست که ابتدا با سهم آوردهٔ خود به ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد تومان در ۶ حلقه دارای هر کدام پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی ادامه دارد.
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی تشریح کرد: این طرح در ۶ حلقه مجزا در مناطق مختلف شهرستان وجود دارد که دو حلقه آن باهدف تولید مرغ مادر گوشتی در روستاهای چاه روغنی و روستای ده مورد و دو حلقه دیگر با عنوان کارخانه خوراک طیور و کارخانه جوجهریزی در روستاهای سرلیکک و تنگ ابدال و دو حلقه دیگر با عنوان کشتارگاه و پرورش مرغ گوشتی یک میلیون قطعه ای در مرز مشترک شهرستان با استان خوزستان در مسیر بهبهان اجرایی شدند که همه حلقهها دارای پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی هستند.
وی ادامه داد: این طرح بزرگ در گام اول با تلاشها و رایزنیهای زیاد ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات مصوب دارد که با معرفی به بانک در حال تشکیل پرونده و دریافت آن هست.
سد ایلی آباد خدمتی بزرگ در بخش کشاورزی
وی در خصوص پروژه سد ایلی آباد در بخش ممبی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم عملیات فاز دوم این پروژه شامل اجرای خطهای انتقال، احداث استخرهای سواحل راست و چپ و تکمیل احداث ساختمان ایستگاه پمپاژ بود.
زکی نژاد تصریح کرد: علاوه بر تخصیص ۱۲ میلیارد تومان بودجه از محل اعتبارات استانی در سفر ریاست محترم جمهوری آیتالله شهید رئیسی به استان مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شد که با جذب کامل اعتبار تخصیصیافته مقدار ۸ کیلومتر و ۲۰۰ متر خط انتقال انجام شد.
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی ادامه داد: در دولت سیزدهم دو واحد استخر ذخیره آب در دو سمت سد احداث و ساختمان پمپاژ احداث شد.
زکی نژاد با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی استخر شماره ۳ ابراز امیدواری کرد: کانالکشی، جوشکاری، لولههای خط انتقال و پل سرریز استخر شماره ۳ انجامگرفته است که در نهایت در سه ماه آینده به پایان خواهد رسید.
انتهای خبر/