رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/17 Wednesday - 2025 07 May الأربعاء ، 9 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-17 00:35 شماره خبر : 12660
کهگیلویه‌وبویراحمد در چنگال خشکسالی؛

استان کهگیلویه و بویراحمد با کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها، شاهد صحنه‌های غم‌انگیزی از جمله مزارع برنج رها شده و چهره‌های نگران کشاورزانی که آینده‌ای مبهم پیش رو دارند است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» باران که نبارد، زمین تشنه می‌ماند و زندگی خشک می‌شود، نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و با گذشت نیمی از بهار ۱۴۰۴ استان کهگیلویه و بویراحمد با کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها، شاهد صحنه‌های غم‌انگیزی از جمله مزارع برنج رها شده و چهره‌های نگران کشاورزانی که آینده‌ای مبهم پیش رو دارند است.

شوک اقتصادی به پایین‌دست‌ها

ممنوعیت ناگهانی کشت برنج مثل طوفانی سهمگین، نه فقط کشاورزان که تمام مشاغل وابسته را خواهد درنوردید از جمله،کارگران روزمزد، صاحبان آسیاب‌های محلی، همه در سایه این تصمیم لرزان‌اند. بازارهای محلی که زمانی پررونق بودند، قطعاً به صحنه‌ای از رکود تبدیل خواهند شد.

زخم‌های عمیق‌تر از خشک‌سالی

خشک‌سالی نه تنها زمین‌ها را خشکانده، بلکه ریشه‌های فرهنگی و اجتماعی این خطه را نیز سوزانده است، ماشین‌آلات بیکار شده‌اند، دانش بومی کشاورزی در خطر قرار گرفته و شاید باعث شودکه جوانان، میراث کشت و کار اجدادی خود را رها کنند، لذا آنچه امروز در حال نابودی است، تنها معیشت مردم نیست، بلکه هویت یک جامعه و پیوند نسل‌ها با سرزمین مادری است - زخم‌هایی که شاید هرگز التیام نیابند.

سوالی که بی‌جواب مانده

چرا همیشه راه‌حل‌ها به جای همراهی با مردم، علیه آنها تمام می‌شود؟ چرا پیش از اعمال چنین محدودیت‌های گسترده‌ای، فکری به حال معیشت جایگزین نشده است؟

در همین خصوص خبرنگار این پایگاه خبری برای پاسخ به این سؤال که «آیا متولیان راه‌حل جایگزینی برای مدیریت این بحران دارند» تماس تماس تلفنی را با «سید علی معتمدی» برقرار کرد که ایشان با اشاره به اینکه «بحران کم آبی در راه است» گفت: با توجه به کاهش تقریباً ۵۰ درصدی بارندگی‌ها و تهدید ناشی از تغذیه ناکافی آب‌های زیرزمینی، طبیعتاً امسال با بحران کم‌آبی مواجه هستیم. هم آب آشامیدنی، هم آب کشاورزی و هم آب صنعت، همه به‌نحوی وابسته به میزان بارندگی هستند.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس تصمیم کمیته بحران آب، محدودیت‌هایی در استفاده از آب‌های زیرزمینی و سطحی اعمال شده است که این محدودیت‌ها به‌ویژه در استان ما که منابع آبی آن بیشتر وابسته به بارندگی است، ضروری می‌باشد.

وی ادامه داد: در این برنامه از ظرفیت‌های مختلفی استفاده می‌شود، از جمله شرکت آب منطقه‌ای که با نصب کنتورهای هوشمند، میزان آب استحصالی را کنترل می‌کند و همچنین، قوانینی برای محدودیت برداشت آب زیرزمینی وضع شده است.

معتمدی تأکید کرد: لازم است کشت محصولات پرمصرف مانند برنج به روش غرقابی محدود شود و به جای آن، محصولات کم‌آب‌بر مانند ذرت (که به روش ردیفی کشت می‌شود) جایگزین گردد.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ما بر اساس الگوی کشت تعیین‌شده عمل می‌کنیم و به همه شهرستان‌ها دستورالعمل‌های لازم ابلاغ شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در مناطق نزدیک به رودخانه‌ها، به دلیل دسترسی بهتر به آب، بیشتر محدودیت اعمال می‌شود تا ممنوعیت، اما در اراضی دور از رودخانه‌ها، کشت محصولات پرمصرف کاملاً ممنوع است و اگر کشاورزی تخلف کند، مطابق قانون با او برخورد شده و جریمه می‌شود.

معتمدی در پاسخ به «نگرانی‌ها درباره تأثیر این محدودیت‌ها بر بازار» گفت: مسئله تنظیم بازار از حوزه اختیارات ما خارج است، اما دولت در سطح کلان در صورت کمبود تولید، از طریق واردات و مکانیزم‌های تنظیم بازار، کمبودها را جبران خواهد کرد.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در پایان اظهار داشت: با همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط و همراهی کشاورزان، می‌توان از این بحران عبور کرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار