بیشتر مردم از بیکیفیت بودن نان گلایهمندند، البته برخی از خبازان و مسئولان نوع کیفیت آرد را دلیلی بر کیفیت نان میدانند، مسئله ای که هنوز در مرکز استان برطرف نشده و به معضلی ادامه دار تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نان بخش جدانشدنی واصلیترین رکن سفره ایرانی است که از دیرباز نهتنها بهعنوان یک خوراکی بلکه بهعنوان نماد برکت در سفره ایرانیان بوده است.
دیار کهن و با قدمت کهگیلویهوبویراحمد دارای تنوعهای خاص در تولید نان است که یکی از آنان نان محلی یا همان نان «تیری» است که از قضا طرفداران خاصی در جامعه دارد.
نان قوت لایموت مردم خطه زاگرس
امروز انواع نانها در شهر یاسوج مورد استفاده مردم قرار میگیرد اما سه نوع نان بیشتر مورد استفاده است که نانهای لواش، تافتون و سنتی، سنگگ و بربری تبریزی بیشترین مصرف را در بین مردم این دیار دارند.
حال در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت نان و از سویی دیگر همزمان با افزایش آن شاهد کیفیت نامناسب این قوت مهم سفره مردم این دیار هستیم.
آن چیزی که به عینه امروز شاهد آن هستیم میزان رضایتمندی ضعیف مردم از کیفیت برخی از این نانها بوده که به شدت کاهش یافته است.
نانی که بر سر سفره بیات میشود
بنابر گزارش آماری میزان رضایتمندی نسبت به کیفیت دو نوع نان لواش و تافتون در حد متوسط و رو به ضعیف گزارش شده که از نظر شهروندان این دو نوع نان تنها هنگام گرم بودن قابل مصرف هستند و بلافاصله پس از سرد شدن و چند ساعت پس از خرید بهشدت سفت و غیرقابل مصرف میشوند و به گفتهای «بیات» میشوند و تنها زمان مصرف این نان شاید کمتر از 24ساعت باشد.
در این زمینه نیز باید بدانیم که امروز نان فقط یک غذای سیرکننده نیست؛ منبعی از کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و برخی ویتامینها بوده یعنی بخش زیادی ازآنچه بدن ما برای سوختوساز نیاز دارد، در نان به چشم میخورد.
امروز این کالایی که بهعنوان یکی از سبدهای مهم خانوار ازآن نام میبرند در استان کهگیلویهوبویراحمد حال و هوای خوبی ندارد و عدم کیفیت آن باعث شده که شهروندان و مردم از کیفیت آن ناراضی باشد نانی که هر روز بیات میشود و بیشتر از اینکه در سبد سفره خانوار باشد به نان خشک تبدیل و دور ریز میشود.
معضلی به نام پایین بودن کیفیت نان
بیشتر مردم از بیکیفیت بودن نان گلایهمندند، البته برخی از خبازان هم عنوان میکنند پخت نان برای نانوایان سود ندارد،حال افزایش قیمت نان به گواهی سود آنان را بالا برده است، اما همچنان آنان نالان هستند که هزینههای تولید و افزایش اجارهبها موجب شده که بر کیفیت کار آنان تأثیر بگذارد و برخی دیگر هم نوع آرد وارداتی به استان را یکی از دلایل عدم کیفیت مطلوب نان میدانند.
مسئله کیفیت نان که یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم محسوب میشود و این مسئله یکی از چالشهای ادامهداری است که برخلاف نظارتها در این خصوص هنوز هم در حد معضل باقیمانده و دود آن فقط به چشم مصرفکننده میرود و همچنان راهی برای افزایش کیفیت نان دیده نمیشضود و مردم دیار پایتخت طبیعت ایران از این مسئله ناراضی و نگران هستند.
چرا نان باکیفیت به دست جامعه نمیرسد
با اینگونه تفاسیر باید مهمترین علت پایین بودن کیفیت نان را، نامرغوب بودن آرد تولیدی آن دانست که بسیاری از کارشناسان نیز بر آن صحه گذاشتهاند، آرای که امروز با توجه به مرغوبیت گندم دیار چهارفصل از استان تأمین نمیشود و بعضااً از استانهای همجوار تحویل خبازی ها داده میشود.
هرچند که مسئولان فرسوده وغیراستاندارد بودن تجهیزات خبازیها را عامل کیفیت پایین نان در استان دانسته و ابراز دارند،اداره کل استاندارد دربرههای بازده زمانی دوماهه برای استانداردسازی تجهیزات برای برخی از خبازیها در نظر گرفته بود، که مبادرت به تعویض تجهیزات خودکرده و برخی دیگر نیز با همان تجهیزات ادامه میدهند باز هم می بنیم که این کیفیت ومقطعی بوده و در برهه ای خاص بی کیفیتی به نان مصرفی مردم برگشته است.
مسئله ای به نام آموزش خبازان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگاران گفته است: دلیل پایین بودن کیفیت نان در این استان نبود آموزش متولیان، وزن چانه و کیفیت دستگاه بوده است.
سید علی معتمدی پور ابراز داشته است: نبود آموزش متولیان، پائین بودن وزن چانه و ضعف در کیفیت دستگاه از مهمترین دلایل کیفیت پایین نان در مناطق مختلف کهگیلویهوبویراحمد است که بهبود وضعیت موجود تنها وظیفه جهاد کشاورزی نیست بلکه دیگر دستگاهها نیز باید ورود جدی داشته باشند.
در همین راستا نیز مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت است: یکی از مهمترین دلایل پایین بودن کیفیت نان، استفاده از دستگاههای غیراستاندارد است.
سیدمسلم حسینیان افزوده است: در بازرسیهای انجامشده از نانواییهای سطح استان دستگاههای بیکیفیت پخت نان که با استانداردهای مربوطه مطابقت ندارد، توسط بازرسان این اداره کل شناسایی و مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
وی گفته است: یکی از مهمترین مشکل در مباحث مربوط به عدم وجود کیفیت در نان، استفاده از دستگاههای غیراستاندارد است که در استان ما کمتر به آن توجه شده و جای این سوال وجود دارد خبازیها به چه صورت و توسط چه کسانی مسیر خرید و نصب این دستگاههای غیر استاندارد را طی میکنند؟
دلیل نامرغوب بودن کیفیت آرد چیست!
حال مسئولان بهگونهای به کیفیت نامطلوب نان اشاره دارند و برخی دستگاه نان پزی و برخی نیز نبود آموزش را بهانه قرار داده اند و این کمسئله در صورتی است که یکی از مواد اولیه نان را باید آرد مصرفی برای نانواییها دانست که نیازمند عزم راسخ مسئولان برای آرد با کیفیت است.
باید بدانیم که شهر یاسوج مرکز استان دارای یک کارخانه آرد بوده که عدم مدیریت مناسب در این کارخانه در دهههای اخیر باعث شده که این کارخانه آنگونه که بایدوشاید نتواند به مردم این سرزمین تولید باکیفیت آراد مصرفی بدهد و به گفته برخی از مسئولان امر این کارخانه با 30درصد تولید خود میچرخد و بیشتر آرد مصرفی نانواییهای استان وارداتی است.
هرچند که قرار بود این کارخانه در دولت گذشته و در زمان حیات شهید جمهور آیتالله رئیسی تعیین تکلیف شود، اما همچنان خبری از این موضوع در دستور کار نیست.
باید بدانیم که نان در فرهنگ ایرانیها دارای جایگاه والایی بوده که آن را برکت سفره نامیده و بهعنوان مهمترین جزء از سبد غذایی خانوار محسوب میشود، لذا کیفیت مناسب نان،میتواند در این زمینه راهکشا باشد ،هرچند که امروز شاهد بالا رفتن قیمت نان، پایین بودن وزن چانه، کم شدن کیفیت و عدم مرغوبیت آن به همراه اضافه کردن افزودنیهای غیرمجاز به خمیر هستیم، اما همچنان خبری از کیفیت نان نیست.
انتهای خبر
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- جریحهدارشدن افکار عمومی در کهگیلویه و بویراحمد
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- مطالبات کارگران شهرداری لیکک و وعده مسئولان
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- انتصاب یک مدیر دیگر در کهگیلویه و بویراحمد
- فرماندار جدید «بهمئی» معارفه شد
- ۹ دی؛ روز میثاق با ولایت
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- تربیت اخلاقی و دینی بارزترین جنبهتربیتی امام علی (ع)
- الگوبرداری از امام علی (ع) مانع اختلاف و تفرقه
- سد ماندگان کابوس سرزمین دنا
- مناجات دهه نودیهای لندهای در اعتکاف
- شهردار باشت انتخاب شد
- محور لنده-سوق قربانی نقاط حادثهخیز
- حادثهای تلخ برای کارگر بهمئی
- حال و هوای جوانان معتکف در باشت
- اعتکاف «مادرانه» در گچساران
- امامعلی(ع)؛ برجستهترین شخصیت در صدراسلام
- فرماندار گچساران منصوب شد
- مادر شهید رجبی به فرزند شهیدش پیوست
- حضور جوانان یاسوجی در مراسم اعتکاف
- سد «ماندگان» تهدید بزرگ سرزمین دنا
- 26 دی روز فرار «شاه با فرح»
- جشن میلاد امام علی (ع) در لنده+ تصاویر
- حیات وحش جنگلهای گچساران
- یک نام جدید برای هدایت پرسپولیس مطرح شد
- شیعیان واقعیشبیهترین افراد به امیرالمومنین هستند
- اعتکاف دختران حاجقاسم در شهرستان بهمئی
- طبیعت برفی جنگلهای مازندران
- سد «ماندگان» تهدید بزرگی برای دنا
- اصلاح الگوی کشت در کهگیلویهوبویراحمد ضروری است
- ضرورت توسعه جنگلکاری با بهرهگیری از مشارکت مردمی
- جشن میلاد «امام علی» در روستای گچبلند
- علت اهمیت ولایت امام علی (ع) چیست؟
- جشن ویژه توانخواهان و معلولان در گچساران+ تصاویر
- جشن «روز پدر» در لیکک
- جشن میلاد حضرت علی (ع) در باشت
- سد آبریز مطالبه مردم است؛ باید اجرایی شود
- مشاهده بیشتر