افزایش چراغ خاموش قیمت نان در استان؛
معضلی به نام پایین بودن کیفیت نان

بیشتر مردم از بیکیفیت بودن نان گلایهمندند، البته برخی از خبازان هم عنوان میکنند پخت نان برای نانوایان سود ندارد چراکه هزینههای تولید و افزایش اجارهبها موجب شده که بر کیفیت کار آنان تأثیر بگذارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ نان فقط یک غذای سیرکننده نیست؛ منبعی است از کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و برخی ویتامینها بوده یعنی بخش زیادی ازآنچه بدن ما برای سوختوساز نیاز دارد، در نان به چشم میخورد.
اما امروز این کالای که بهعنوان یکی از سبدهای مهم خانوار ازآن نام میبرند در استان کهگیلویه و بویراحمد حال و هوای خوبی ندارد و عدم کیفیت آن باعث شده که شهروندان و مردم از کیفیت آن ناراضی باشد.
به قولی اینکه گاهی نان خمیر باشد یا خشک و یا نان امروز را فردا نتوان مصرف کرد،یا مسائل دیگر همه یکی از مشکلاتی بوده که داد مردم سرزمین چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد را نسبت به کیفیت نان درآورده است.
معضلیبه نام پایینبودنکیفیتنان
بیشتر مردم از بیکیفیت بودن نان گلایهمندند، البته برخی از خبازان هم عنوان میکنند پخت نان برای نانوایان سود ندارد چراکه هزینههای تولید و افزایش اجارهبها موجب شده که بر کیفیت کار آنان تأثیر بگذارد و برخی دیگر هم نوع آرد وارداتی به استان را یکی از دلایل عدم کیفیت مطلوب نان میدانند.
مسئله کیفیت نان که یکی از کالاهای اساسی در سبد غذایی مردم محسوب میشود یکی از چالشهای ادامهداری است که برخلاف نظارتها در این خصوص هنوز هم در حد معضل باقیمانده و دود آن فقط به چشم مصرفکننده میرود.
امروز بخواهیم و یا نخواهیم مردم از کیفیت نان مینالند و خبازیها از کیفیت پایین آرد و کارخانههای آردسازی، اما آیا میتوان علت کیفیت پایین نان را به یک عامل مشخص ربط داد؟
چرا نان با کیفیت به دست جامعه نمیرسید
این موضوع و کیفیت مطلوب نان در جامعه در حالی است که به دلیل کیفیت پایین نان همچنان بخش عمدهای از آن روانه به نان خشک تبدیل میشود و تنور ضایعاتیها را داغ نگهداشته است.
اما امروز مسئلهای که بار دیگر بر نگرانی و نارضایتی شهروندان افزوده است افزایش چراغ خاموش قیمت نان در برخی از خبازی هاست،افزایشی ناگهانی که بر غیر از کیفیت نان ذهن و هوش شهروندان را برده است.
حال باید مهمترین علت پایین بودن کیفیت نان را، نامرغوب بودن آرد تولیدی آن دانست که بسیاری از کارشناسان نیز بر آن صحه گذاشتهاند، در این راستان نیز باید بدانیم که نان در فرهنگ ایرانیها دارای جایگاه والایی بوده، نان برکت سفره است و بهعنوان مهمترین جز سبد غذایی خانوار و یکی از خریدهای همیشگی و روزانه هر خانواده ایرانی محسوب میشود،بالا رفتن قیمتها، پایین آمدن وزن، کم شدن کیفیت و عدم مرغوبیت، اضافه شدن افزودنیهای غیرمجاز به خمیر و چالش پخت و نگهداری صحیح همراه بوده است.
افزایش چراغ خاموش قیمت نان در استان
درحالیکه در ابتدای سال تأکید شد امسال قرار نیست قیمت نان تغییر کند، اما در هفتههای اخیر، اخبار افزایش قیمت انواع نان در چند استان بهصورت جداگانه در رسانهها منتشرشده است که یکی از این استانها دست بر قضا استان کهگیلویه و بویراحمداست.
امسال تغییر قیمت بخشی از اقلام غذایی بهطور رسمی از سوی نهادهای متولی دولتی اعلام نشد، اما نرخهای جدید بیسروصدا، روی کالاها درجشده و آنهم افزایش قیمت نان در مرکز استان و برخی از شهرهای دیگر کهگیلویه و بویراحمد است.
هرچند در همین راستا رضا پور مدیرکل امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در آخرین روزهای مهرماه سالجاری خبر از افزایش 20درصدی پخت نان کامل یا همان نان با سبوس در استان داده بوده حال در همین راستان معاون اقتصادی استانداری استان نیز در 19آبان ماه سال جاری نیز گفته است که تاکنون هیچ مصوبهای مبنی برافزایش قیمت انواع نان در شورای آرد و نان استان وجود نداشته و مبنای قیمتها نیز همان تصمیم نیمه دوم سال ۱۴۰۰ است.
از سویی دیگر مسئولان فرسوده و غیراستاندارد بودن تجهیزات خبازیها را عامل کیفیت پایین نان در استان دانسته و ابراز دارند،اداره کل استاندارد بازده زمانی دوماهه برای استانداردسازی تجهیزات برای خبازیها در نظر گرفته است که امید میرود همه واحدهای خبازی استان در این زمینه همکاری کنند.
در همین زمینه باید بدانیم که بر اساس نرخ مصوب اعلامشده، قیمت نان سنگک سنتی نوع یک با وزن ۵۵۰ گرم قیمت فعلی ۱۵۰۰ تومان، سنگک سمتی نوع ۲ با وزن ۵۵۰ قیمت ۱۷۰۰ تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم قیمت ۱۵۰۰ تومان، لواش نوع یک با وزن ۱۸۰ قیمت ۳۵۰ تومان ،لواش نوع ۲ با وزن ۱۸۹ گرم قیمت ۳۷۰ تومان، تافتون نوع یک با وزن ۲۰۰ گرم قیمت ۴۴۰ تومان، و تافتون نوع ۲ با وزن ۲۰۰ گرم قیمت ۴۸۰ تومان دست.
انتهای پیام