رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/05/03 Friday - 2025 25 July الجمعة ، 30 محرّم ، 1447
ساعت
1404-05-02 13:47 شماره خبر : 14679
گردشگری دنا در محاق؛

بررسی و پیگیری مشکلات و مطالبات مردمی در حوزه زیرساخت‌های نامطلوب و ارائه خدمات بی‌کیفیت، لنگیدن صنعت گردشگری در شهر سی‌سخت باعث شده، سرمایه‌گذاران و صنفوف مختلف در این منطقه متحمل ضرر شوند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بالغ‌بر ۸۰۰هزار نفر به مرکزیت شهر یاسوج یکی از استان‌های خوش آب و هوا و چهارفصل واقع در جنوب‌غربی کشورمان است. نگین زیبا، طبیعی و بکر گردشگری این استان یعنی شهر برف و آفتاب سی‌سخت مهم‌ترین شهر توریستی در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در مرکز شهرستان دنا و در ۳۵ کیلومتری پایتخت طبیعت ایران است.

صنعت گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد از ظرفیت‌های بسیار بالایی جهت رشد، توسعه، اشتغالزایی و... برخوردار است. قطعا توسعه صنعت گردشگری در هر استانی با توجه به ظرفیت‌های آن استان بهترین راهکار جهت تقویت اقتصاد به‌شمار می‌رود؛ مسئله‌ای که در استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در قطب گردشگری آن یعنی شهر سی‌سخت همواره در حد شعارهای توخالی مانده و تاکنون گامی برای تحقق آن برداشته نشده است.

از اهمیت صنعت گردشگری همین‌بس که این صنعت یکی از استراتژیک‌ترین منابع درآمدزایی و تولیدثروت به‌شمار می‌رود؛ صنعتی که با بهره‌گیری صحیح و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، رشد و توسعه خدمات در هر مکان به رشد و شکوفایی و محرومیت‌زدایی چشمگیری در استان دست یافت.

سی‌سخت؛ سرزمین برف و آفتاب شهری کوهپایه‌ای که قله‌های سر به فلک‌کشیده دنا آن‌را در آغوش پرمهر خود کشیده‌اند، منابع‌طبیعی بکر و چشم‌اندازهای بی‌نظیر، آب و هوایی مطلوب و چشمه‌هایی جوشان، پوشش گیاهی و جانوری، اما بیش‌از هرچیزی تلاقی رنگ سبز باغات در کنار رنگ سفید قله‌های پوشیده از برف کوه‌دنا و یخچال‌های طبیعی‌اش چشم‌اندازی است که دل هر بیننده‌ای را می‌رباید.

دنیا بهشتی که قدرش را نمی دانیم!

دنیایی از منابع‌ طبیعی بکر و دست‌نخورده که سالیان سال در منطقه همیشه محروم شهرستان دنا بدون فکر اقتصادی و برنامه‌ریزی درست به‌حال خود رها شده است؛ کوه‌گل، چشمه‌میشی، گردنه بیژن، باغات، منطقه حفاظت شده دنا، رشته‌کوه‌های دنا و... بهترین زمان سفر به شهر رویایی سی‌سخت در روزهای گرم سال درست زمانی که برف‌ قله‌ها درحال ذوب‌شدن و با ملایمت با تشکیل جویبارها به‌سمت چشمه‌ها و رودخانه‌های پایین دست سرازیر می‌شوند.

روزهایی که مردم از گرمای هوا در شهرها و خانه‌های خود فراری‌ بوده و به‌دنبال جایی برای گذران اوقات‌فراغت و فرصتی برای نوازش روح خود هستند‌؛ طبیعتی سرسبز، درختانی استوار و ریشه‌‌دار روییده در حاشیه رودخانه‌ها، آبی گوارا که از ارتفاعات بالای دست در دره‌های طولانی مسیری پرفراز و نشیب را برای جا‌ن‌بخشیدن طی می‌کند.

نسیمی خنک در لابه‌لای درختان و چشم‌اندازهای طبیعی و پوشش گیاهی بلوط‌های هزارساله؛ دره‌های عمیق و چین‌خوردگی‌های رشته‌کوه‌های زاگرس، قله‌هایی مرتفع که زیست‌گاه حیوانات وحشی از قبیل؛ خرس قهوه‌ای، پلنگ، گرگ، عقاب، شاهین، گربه‌های وحشی، کل و قوچ و ... است تفاسیری که یقینا طبیعت‌‌دوستان و گردشگران حتی از شنیدن آن لذت برده و در این روزهای گرم فرصت بهره‌وری از آن‌را از دست نخواهد داد.

دنا؛ طبیعتی بکر، اما زیرساخت‌هایی فرسوده

متاسفانه علی‌رغم وجود طبیعت بکر و ظرفیت‌های بالقوه جذب گردشگر و تولیدثروت مسئولان استانی و شهرستانی از توسعه زیرساخت‌ها و رونق صنعت گردشگری در شهر توریستی گردشگری سی‌سخت مغفول مانده‌اند.

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» با سفر به شهر توریستی گردشگری سی‌سخت طی گفتگو با شهروندان و صاحبان مشاغل به‌ویژه در گذرگاه‌های امکان توریستی پرداخت تا مشکلات، معضلات، مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.

صنعت گردشگری دنا؛ قربانی نبود برنامه‌ریزی مالی و مدیریت ناکارآمد 

توکل از شهروندان سی‌سختی با ابراز ناراحتی گفت: شهر سی‌سخت قطب گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است و اینکه مسئولان ما نسبت به آن بی‌توجه باشند ناراحت‌کننده است.

وی افزود: این‌همه ظرفیت برای ساخت زیرساخت‌ها و ارائه خدمات مطلوب وجود دارد ولی مسئولان دغدغه رونق‌بخشیدن به این شهر و سر و سامان‌دادن صنعت گردشگری و جذب گردشگر و به واسطه این رونق‌ها محرومیت‌زدایی از شهرستان مظلوم‌ دنا را ندارند.

روشناس گفت: از چشمه‌میشی تا دره‌های پایین دست و باغات، کوه‌گل منطقه حفاظت شده دنا و این دره‌هایی که وجود دارد اگر کمی فکر اقتصادی وجود داشت الان ما یک تله‌کابین در این منطقه داشتیم که می‌توانست حتی سرنوشت اقتصادی سی‌سخت را نجات دهد.

آیا کمبود اعتبارات، آینده گردشگری دنا را به مخاطره انداخته است؟

وی با بیان ناراحتی خود از وضع موجود گفت: از قدیم‌الایام چند مغازه محلی‌ها دایر کرده‌اند مسئولان حتی همت نمی‌کنند امین مغازه‌ها را هم ساماندهی کنند، همه می‌دانیم که گردشگران به‌دنبال جاهای لوکس و شیک و تمیز هستند این محرومیت و زیرساخت‌های ضعیف علاوه‌بر آنکه سبب جذب گردشگر نمی‌شود بلکه موجب دفع هم می‌شود.

دوستانی از فروشندگان و مغازه‌داران در مسیر گفت: روزانه به‌ویژه در تعطیلات پنج‌شنبه و جمعه این شهر غلغله مسافر از شهرهلی مختلف استان خودمان و استان‌های هم‌جوار می‌شود. معضل ترافیک از طرفی، وضعیت بد آسفالت‌ جاده‌ها و ایمنی مسیر از طرفی دیگر و از همه بدتر نبود سرویس‌های بهراشتی عمونی و مکانی مناسب برای استراحت این حجم از مسافران است.

سرمایه گذارانی که همیشه در ضرر هستند؟

وی افزود: مشکل دیگری که در این مسیر همه مسافران را اذیت می‌کند و بعضا سبب صرف‌نظر آنان از ادامه مسیر می‌شود نبود آنتن و اینترنت است، مسافران در این زمینه بسیار گلایه‌مندند.

مظفری با ابراز نگرانی از وضع موجود گفت: بنده از سالیان پیش در این مکان رستوان‌داری کرده و از این طریق امرارمعاش می‌کنم، ما برای دریافت وجه از مشتری‌ها از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کنیم مشکل این است که این منطقه با وجود آنکه دقیقا در مسیر گردشگران واقع‌شده است از پوشش اینترنت‌ و آنتن‌دهی محروم است.

 چرا سرمایه‌گذاران از پروژه‌های این منطقه فرار می‌کنند؟

وی بیان داشت: مشکل دیگر ما در این منطقه عدم‌وجود برق است و ما مجبوریم از موتور برق برای تامین برق خود بهره بگیریم، سال‌های زیادی از رونق گردشگری در سی‌سخت نمی‌گذرد و هر سال نمایندگان و مسئولان با وعده‌های پوچ و توخالی برای کسب اعتماد و آراء مردم به این شهر آمدند و با مشکلات و معضلات ما در حوزه‌های مختلف عکس یادگاری گرفتند و رفتند.

مضفری گفت: ما در این‌جا مشکلات بسیاری داریم و یکی از آن‌ها؛ عدم آنتن دهی و پوشش اینترنت است، زیرساخت‌های افتضاح و جاده‌هایی غیر استاندارد و ناایمن، کمبود واحدهای اسکان مسافران، قطعی آب، عدم وجود برق و روشنایی که ما را مجبور به استفاده از موتور برق نموده است، نبود سرویس‌های بهداشتی و...

وی بیان داشت: در این روستوران ما روزانه صدها مراجعه‌کننده داریم که بعد از میل‌کردن غذا به دلیل عدم وجود اینترنت از ما شماره کارت گرفته تا با رسیدن به محلی که اینترنت دارد هزینه را تقبل کنند چندی بعد هیچ خبری از ان افراد نمی‌شود انگار ما اینجا داریم مجانی کار می‌کنیم.

وعده‌های دولتی بی‌پاسخ مانده‌اند!

وی با بیان گلایه‌های خود و همکارانش در این خصوص از مسئولان درخواست کرد و گفت: از مسئولان تقاضامندیم همانطور که دم انتخابات به این شهر سرازیر می‌شوند اکنون نیز سری به این شهر زده و از مشکلات مردم آگاه شوند، مسئولان حتی زحمت آمدن به این شهر را هم به خود نمی‌دهند، چندی پیش معاون محترم وزیر میراث فرهنگی به یاسوج سفر کردند ولی به قطب گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد یعنی شهرستان دنا شهر سی‌سخت تشریف‌فرما نشدند.

مضفری گفت: این‌ها همه نشان ضعف در مدیریت‌ها و بی‌دغدغگی مسئولان در قبال مردم دستان و مطالبات مردمی است.

عباس رسولی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: در شهرستان دنا در دو حوزه کلیدی گردشگری و مخابراتی مشکلات این حوزه احصاء و در راستای رفع آن‌ها پروژه‌هایی را تعریف کرده‌ایم. وقتی نگاهی به سند آمایش سرزمینی در شهرستان دنا می‌اندازیم، متوجه می‌شویم که مسیر پیشرفت شهرستان ما از حوزه گردشگری می‌گذرد و حل مشکلات در حوزه زیرساختی، ارتباطات و برق باید در دستور کار جدی ما قرار گیرد.

صنعت گردشگری دنا در بن‌بست کمبود اعتبارات

فرماندار شهرستان دنا گفت: در گذشته کلنگ‌زنی دو سایت ایستگاه موبایل در شهر سی‌سخت و روستای کره جهت افزایش پوشش‌دهی، ارتقاء کیفیت، افزایش ارتباطات اینترنتی انجام شد. در جریان مشکلات مردم در این زمینه‌ها هستیم و همت خود را جهت برطرف نمودن مشکلات مردم به‌کار گرفته‌ایم. 

وی بیان داشت: در مسیر اصلی کوه‌گل و چشمه‌میشی و در ادامه آن آنتن‌دهی و اینترنت نداریم، رسیدگی و حل این مشکل مدت زمان زیادی است که بلاتکلیف مانده بود، این امر موجب نارضایتی صاحبان صنوف مختلف و گردشگران در این منطقه شده و به نحوی سبب ایجاد مشکلات و حتی کیفیت بد ارائه خدمات مطلوب به گردشگران شده است.

مدیریتی که با گردشگری دنا نامهربان است!

رسولی با ابراز گلایه از عدم حضور و سفر معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری و عدم توجه به جایگاه ممتاز دنا در بین مناطق گردشگری گفت: در هفته‌های گذشته سفر معاون وزیر میراث فرهنگی به استان را داشتیم که طی این سفر به شهرستان دنا و شهر سی‌سخت که قطب گردشگری استان بوده و از بالاترین ظرفیت‌های طبیعی، فرهنگی، اقلیمی و تاریخی برخوردار است سفر نشد.

وی افزود: این شهرستان با دارا بودن قله دنا، شهر توریستی سی‌سخت، گذرگاه تاریخ (پاتاوه)، غار ده‌شیخ، بافت‌های تاریخی بسیاری که دارد و روستاهای هدف گردشگری کریک و کوخدان و بهرام‌بیگی و البته روستاهای سادات محمودی، گورستان تاریخی لما، ده‌ها اقامتگاه بوم‌گردی فعال و... به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین قطب‌های گردشگری و صنایع دستی جنوب کشور شناخته می‌شود، با این وجود شهرستان دنا در برنامه‌ریزی اخیر برای سفر معاون محترم وزیر، هیچ‌گونه بازدیدی صورت نگرفت که این مسئله بسیار جای تامل دارد.

فرماندار دنا گفت: ما نتظار داشتیم که اصلی‌ترین و مهم‌ترین جلسه در شهرستان دنا صورت گیرد، توقع ما از مدیرکل محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان که همیشه توجهی بسیار ویژه به شهرستان دنا دارد این است که در برنامه‌ریزی و معرفی ظرفیت‌های استانی، نگاه جامع‌تر و کارشناسانه‌تر داشته باشند.

دنا؛ گنجینه‌ای ناشناخته در قلب زاگرس که نیازمند توجه ویژه است

وی بیان داشت: شهرستان دنا، تنها یک شهرستان نیست بلکه قطب گردشگری استان در جنوب کشور است که این روزها با مشکلات زیرساختی و ارتباطی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. می‌بایست در اینگونه سفرها، محدودیت‌ها و موانع را مطرح و با دریافت و جذب اعتبارات از مقامات ملی، نسبت به رفع مشکلات اقدام نمود.

رسولی گفت: در صدد رفع مشکلات زیرساختی در حوزه گردشگری شهر سی‌سخت و در مجموع شهرستان هستیم در این راستا به همت مسئولان و پیگیری‌های مداوم طرح جامع گردشگری شهرستان دنا درحال برنامه‌ریزی و تکمیل دیتا است، امید است با تکمیل طرح و تامین اعتبارات بتوانیم مشکلات منطقه کوه‌گل اعم‌از: عدم وجود روشنایی، عدم اینترنت‌دهی و نبود زیرساخت‌های مناسب و... را رفع نماییم.

بهمنی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص مشکلات مردم و گردشگران در شهر سی‌سخت و راهکارهای حل مشکلات و طرح‌های ارائه‌شده در این زمینه گفت: منطقه کوه‌گل سی‌سخت و اطراف آن زیر نظر محیط‌زیست است و هرگونه عملیات عمرانی را سازمان محیط‌زیست منوط به تاییدیه‌های سخت‌گیرانه و رعایت ظوابط خود کرده است.

 ظرفیتی که می‌تواند اقتصاد منطقه را متحول کند

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دنا گفت: درست است که منطقه محیط‌زیستی است ولی در سفرهای مختلف هیئت دولت خصوصا سفر دکترستار هاشمی به استان، مناطق مختلف شهرستان دنا را که مشکل آنتن و اینترنت‌دهی داشت را لیست نمودیم این مناطق حدود ۴۸ مورد بودند و ویژه منطقه کوه‌گل هدف بود؛ این مهم را به حوزه وزارت‌خانه رسما نامه‌نگاری کردیم.

وی بیان داشت: قرار شد تا مناطقی همانند کوه‌گل و مشابه آن‌را در دستور کار جدی خود جهت بهره‌گیری از آنتن و اینترنت تلفن‌همراه قرار دهند، حقیقتا بخش عمده‌ای از این مهم در دستور کار قرار گرفته و در حال پیگیری هستیم، امیدواریم با تامین اعتبارات مابقی روندکار نیز تا دو ماه آینده رقم بخورد.

بهمنی با اشاره به بحث عدم وجود روشنایی و برق گفت: بحث نبود برق نیز یک ضعف بزرگ در حوزه زیرساختی و رونق صنایع گردشگری است ولی باید دانست که این منطقه نیز جزو محیط‌‌زیست بوده و همان مشکلات قبلی را دارد، هم‌اکنون با فرماندار محترم شهرستان دنا برای اولین‌بار بعد از گذشت سالیانی دراز در حال برنامه‌ریزی و کلیدزدن طرح جامع گردشگری شهرستان دنا خاصه منطقه کوه‌گل هستیم.

 موانع اصلی توسعه گردشگری در دنا چیست؟

وی بیان داشت: تا به امروز درحال تکمیل بحث مطالعات و تهیه و تخصیص اعتبارات این مهم هستیم و قرار شد تا با همکاری امور آب و فاضلاب، شهرداری سی‌سخت با مدیریت میراث‌فرهنگی کارهای آن‌را انجام دهیم. ان‌شاءالله با تکمیل این روند سایر مراحل یعنی احداث شبکه برق و موانع دیگر را برطرف نماییم.

مدیر میراث‌فرهنگی، صنایع و گردشگری شهرستان دنا گفت: همانطور که استحضار دارید منطقه کوه‌گل زیر نظر محیط‌زیست است و زیست‌محیطی است با توجه به وجود رودخانه کوه‌گل که سرآب کانال‌های آب شرب و آب کشاورزی است می‌بایست در بحث کشاورزی این موارد را هم در نظر بگیریم، ما در بحث گردشگری باید بحث رعایت ظوابط امور آب مبنی‌بر جلوگیری و عدم صدمه‌زدن به منابع‌آبی را هم باید در نظر بگیریم.

دنا؛ طبیعتی بکر که بین توسعه و تخریب در نوسان است

وی بیان داشت: همه این‌ها در طرح جامع گردشگری مطرح‌شده است، که ان‌شاءالله باتوجه به دستاهایی که در دست داریم یک طرحی را آماده و در صدد رفع مشکلات مشکلات مردم و البته توسعه و رشد گردشگری و ارتقاء زیرساخت‌ها جهت تولیدثروت در استان به‌ویژه شهر سی‌سخت برآییم.

شایان ذکر است سالانه هزینه‌های بسیاری صرف جاذبه‌های گردشگری و زیرساختی می‌شود؛ شهر سی‌سخت با دارا بودن جاذبه‌های بکر و طبیعی دارای موقعیت جغرافیایی مناسبی جهت ارتقاء و بهره‌وری است، در واقع با توسعه زیرساخت‌ها و توجه ویژه به قابلیت‌های این شهر توریستی گردشگری مسئولان می‌توانند با تخصیص اعتبارات و جذب سرمایه‌گذاران در بخش خصوصی این منطقه را به قطب گردشگری توریستی جنوب کشور تبدیل کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!