مشکلات زیرساختی و ارتباطی در منطقه عشایری «شبلیز» از توابع شهرستان دنا، به چالشی جدی برای اهالی این منطقه تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ استان کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، در امتداد رشتهکوههای زاگرس قرار دارد.
جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد ببیش از ۸۰۰ هزار نفر بوده و شهرستان دنا با جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر دو بخش پاتاوه و سادات محمودی و به مرکزیت سیسخت است.
از نیازهای اولیه روستاهای این شهرستان توسعه زیرساختها، ازجمله تأمین آب آشامیدنی سالم، تأسیسات بهداشتی، مدرسه، راه ارتباطی مناسب و... است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نهادهایی همچون جهاد سازندگی و بنیاد مسکن با مأموریت محرومیتزدایی آغاز فعالیت داشتند و در برخی از ابعاد محرومیت در این شهرستان کاهش و در دو دهه اخیر پیشرفتهای مناسبی رقم خورده است و هماکنون بیش از ۷۰ درصد مناطق روستایی این شهرستان به شبکه برق، گاز و آب متصل شدهاند.
علیرغم این تلاشها، محرومیت همچنان در برخی از مناطق شهرستان دنا مشاهده میشود که با سیاستهای اجرا شده را مورد ارزیابی قرارداد و شدت محرومیت و بهتبع آن شناسایی مناطق محروم، توزیع اعتبارات محرومیتزدایی، برنامهریزی و هماهنگی میان دستگاههای فعال در این حوزه مشکلات را حل کرد.
رفع محرومیت باید در کانون توجه مسئولان و سیاستگذاران قرار گرفته و فعالیتهای مختلف و ویژهای در مناطق مختلف بهویژه مناطق روستایی است شهرستان دنبال شود.
باوجود تمام خدمات و فعالیت متولیان در این مناطق ، اما همچنان شاهد محرومیتهای مختلفی در ابتدائیترین نیازها در برخی مناطق روستایی شهرستان دنا مشاهده میشود.
منطقه عشایری «شبلیز» در بخش پاتاوه شهرستان دنا واقع است و بعد از طی مسافت حدود ۶۰ کیلومتر از مسیر یاسوج به اصفهان و تغییر مسیر بهطرف روستای «تمنک» و عبور از کنار بقعه متبرکه امامزاده «بابا حاجی» قرار دارد.
ساکنان این منطقه سالهاست که از این محرومیتها اعم از نبود راه ارتباطی مناسب، نبود اینترنت و آنتندهی بسیار ضعیف، نبود امکانات بهداشتی و... رنج میبرند.
این رسانه به عنوان یک رسانه مردمی با انعکاس مطالبات مردمی به مسئولان در راستای بهبود و حل معضلات مردمی اقدام به بررسی وپیگیری سوژههای مردمی میکند.
خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس دراینخصوص به میان مردم عشایری و ساکنان شبلیز رفت تا دغدغهها و مشکلات آنان را از نزدیک جویا شود.
یکی از ساکنان این منطقه اظهار داشت: در گذشته تعداد خانوارهای ساکن در منطقه «شبلیز» و «شورم» به حدود ۵۰۰ خانوار میرسید؛ اما اکنون به علت نبود بسیاری از زیرساختها، تعداد خانوارها به حدود ۵۰ نفر هم نمیرسد.
بانوی عشایری و خانهدار در این منطقه با ابراز ناراحتی از وضع ارتباطی راه و مشکلات هنگام کوچ گفت: در فصل بارش عبور از این جادهها برای ما حتی با ماشین بسیار سخت است، نبود امکانات بهویژه راه و شبکه تلویزیون و آنتندهی موبایل ما را به ستوه آورده است.
وی افزود: ما حتی آب آشامیدنی خود را همانند ۴۰ سال گذشته از چشمه و با ظرف آب به محل سکونت خود از طریق احشام و گاهی خودرو منتقل میکنیم.
آیینپرست سرپرست یک خانوار در این منطقه با ابراز گلایه از مشکلات گفت: در این منطقه علاوه بر نبود امکانات رفاهی مناسب، جاده ارتباطی و اینترنت بسیار ضعیف و حتی آنتندهی نیز وجود ندارد و مردم این منطقه از ابتداییترین امکانات محروماند.
وی گفت: همسایههای ما زمانی در این منطقه زندگی میکردند؛ اما امروز احشام و کوچنشینی را رها کرده و به شهر مهاجرت کردهاند و به علت محرومیت دیگر کسی در اینجا سکونت ندارد، ما نیز بهناچار اینجا ماندهایم.
این روستایی اظهار داشت: ما در این منطقه اینترنت و حتی آنتندهی نداریم، اتفاقات مختلفی رخداده و یک الی دو روز از آن بیاطلاع بودهایم، اهالی این منطقه از اخبار و وقایع جامعه خود خبر ندارند و در این منطقه شبکه تلوزیون موجود نیست.
این چالشها سبب شده تا بخش زیادی از مردم و خانوادهها بهناچار به زندگی شهرنشینی و حاشیهنشینی در دیگر شهرها و روستا پناه ببرند. امید است مسئولان صدای مردم مظلوم این منطقه را شنیده و برای رفع مشکلات آنان چارهای بیندیشند.
انتهای خبر/
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- جریحهدارشدن افکار عمومی در کهگیلویه و بویراحمد
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- مطالبات کارگران شهرداری لیکک و وعده مسئولان
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- انتصاب یک مدیر دیگر در کهگیلویه و بویراحمد
- فرماندار جدید «بهمئی» معارفه شد
- ۹ دی؛ روز میثاق با ولایت
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- فتح خیبر الگوی خوب مقاومت برای پیروزی
- امتحانات ۲۶ دی ماه در کهگیلویهوبویراحمد لغو شد
- واکنش دادستان یاسوج به پرونده یک قتل و سد ماندگان
- سخنان مهم فرمانده سپاهفتح در مورد سوریه و آتش سوزیهای آمریکا
- جشن میلاد «امام علی» در گچساران
- خواستههای امامجمعه سیسخت از استاندار
- مساجد برگزار کننده «اعتکاف» در بهمئی
- افتتاح تجهیزات فرودگاه یاسوج با حضور استاندار
- پایههای برقی که با یک خبر تعویض شدند
- ضرورت آگاهسازی خانوادهها در فضای مجازی
- امام علی (ع) نماد شرافت، مردانگی و آزادگی
- آب پاکی فرماندار باشت روی دست نانواییهای بیکیفیت
- افتتاح ۲۸ طرح تولیدی و اشتغالزایی در کهگیلویهوبویراحمد
- کمیکال؛ سمّی که نسل جوان را تهدید میکند
- ۳۸ مصدوم در حوادث ۲۴ ساعت گذشته کهگیلویه و بویراحمد
- مطالبات امامجمعه گچساران از استاندار چه بود؟
- جنبه تربیتی امامعلی(ع) الگوی جامعه اسلامی
- نشست مجازی «روز پدر» با حضور آیتالله ملک حسینی
- استانداری کهگیلویهوبویراحمد پای کار بازسازی عتبات عالیات
- معرفی اماکن برگزارکننده اعتکاف در یاسوج
- نظافت شهری در حاشیه کسبه و مغازه داران یاسوجی
- 6 مسجد در بهمئی میزبان معتکفین است
- تصاویر اصفهان قدیم به روایت عکاس دربار قاجار
- کنارهگیری نصیر شلال از هدایت تیم ملی وزنهبرداری
- واقعیتی از آب شهر یاسوج
- درخواست رئیس محیط زیست از مردم باشت
- سفر ۳ روزه وزیر و چشمانتظاری اجرای وعدهها
- آبشار خامی نگینی در شهرستان باشت
- بلوطهای کهگیلویه و بویراحمد قربانی تبر سودجویان
- آخرین زمان برای ثبتنام و انتخاب رشته در دانشگاه آزاد
- مشاهده بیشتر