رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/06 Thursday - 2024 26 December الخميس ، 24 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-21 15:30 شماره خبر : 9198 https://sobhezagros.ir/short/4ABxp 0
مسئولان دنا بررسی کنند؛

مشکلات زیرساختی و ارتباطی در منطقه عشایری «شبلیز» از توابع شهرستان دنا، به چالشی جدی برای اهالی این منطقه تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ استان کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، در امتداد رشته‌کوه‌های زاگرس قرار دارد.

 جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد ببیش از ۸۰۰ هزار نفر بوده و شهرستان دنا با جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر دو بخش پاتاوه و سادات محمودی و به مرکزیت سی‌سخت است.

از نیازهای اولیه روستاهای این شهرستان توسعه زیرساخت‌ها، ازجمله تأمین آب آشامیدنی سالم، تأسیسات بهداشتی، مدرسه، راه ارتباطی مناسب و... است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی  نهادهایی همچون جهاد سازندگی و بنیاد مسکن با مأموریت محرومیت‌زدایی آغاز فعالیت داشتند و  در برخی از ابعاد محرومیت در این شهرستان کاهش و  در دو دهه اخیر پیشرفت‌های مناسبی رقم خورده است و هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد مناطق روستایی این شهرستان به شبکه برق، گاز و آب متصل شده‌اند.

علی‌رغم این تلاش‌ها، محرومیت همچنان در برخی از مناطق شهرستان دنا مشاهده می‌شود که با سیاست‌های اجرا شده را مورد ارزیابی قرارداد و شدت محرومیت و به‌تبع آن شناسایی مناطق محروم، توزیع اعتبارات محرومیت‌زدایی، برنامه‌ریزی و هماهنگی میان دستگاه‌های فعال در این حوزه مشکلات را حل کرد. 

رفع محرومیت باید در کانون توجه مسئولان و سیاست‌گذاران قرار گرفته و فعالیت‌های مختلف و ویژه‌‌ای در مناطق مختلف به‌ویژه مناطق روستایی است شهرستان دنبال شود.

 باوجود تمام خدمات و فعالیت متولیان در این مناطق ، اما همچنان شاهد محرومیت‌های مختلفی در  ابتدائی‌ترین نیازها در برخی مناطق روستایی شهرستان دنا مشاهده می‌شود.

منطقه عشایری «شبلیز» در بخش پاتاوه شهرستان دنا واقع است و بعد از طی مسافت حدود ۶۰ کیلومتر از مسیر یاسوج به اصفهان و تغییر مسیر به‌طرف روستای «تمنک» و عبور از کنار بقعه متبرکه امامزاده «بابا حاجی» قرار دارد.

 ساکنان این منطقه سال‌هاست که از این محرومیت‌ها اعم از نبود راه ارتباطی مناسب، نبود اینترنت و آنتن‌دهی بسیار ضعیف، نبود امکانات بهداشتی و... رنج می‌برند.

این رسانه به عنوان یک رسانه مردمی با انعکاس مطالبات مردمی به مسئولان در راستای بهبود و حل معضلات مردمی اقدام به بررسی وپیگیری سوژه‌های مردمی می‌کند.

خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس دراین‌خصوص به میان مردم عشایری و ساکنان شبلیز رفت تا دغدغه‌ها و مشکلات آنان را از نزدیک جویا شود.

یکی از ساکنان این منطقه اظهار داشت: در گذشته تعداد خانوارهای ساکن در منطقه «شبلیز» و «شورم» به حدود ۵۰۰ خانوار می‌رسید؛ اما اکنون به علت نبود بسیاری از زیرساخت‌ها، تعداد خانوارها به حدود ۵۰ نفر هم نمی‌رسد.

بانوی عشایری و خانه‌دار در این منطقه با ابراز ناراحتی از وضع ارتباطی راه و مشکلات هنگام کوچ گفت: در فصل بارش‌ عبور از این جاده‌ها برای ما حتی با ماشین بسیار سخت است، نبود امکانات به‌ویژه راه و شبکه تلویزیون و آنتن‌دهی موبایل ما را به ستوه آورده است.

وی افزود: ما حتی آب آشامیدنی خود را همانند ۴۰ سال گذشته از چشمه و با ظرف آب به محل سکونت خود از طریق احشام و گاهی خودرو منتقل می‌کنیم.

آیین‌پرست سرپرست یک خانوار در این منطقه با ابراز گلایه از مشکلات گفت: در این منطقه علاوه بر نبود امکانات رفاهی مناسب، جاده ارتباطی و اینترنت بسیار ضعیف و حتی آنتن‌دهی نیز وجود ندارد و مردم این منطقه از ابتدایی‌ترین امکانات محروم‌اند.

وی گفت: همسایه‌های ما زمانی در این منطقه زندگی می‌کردند؛ اما امروز احشام و کوچ‌نشینی را رها کرده و به شهر مهاجرت کرده‌اند و به علت محرومیت دیگر کسی در اینجا سکونت ندارد، ما نیز به‌ناچار اینجا مانده‌ایم.

این روستایی اظهار داشت: ما در این منطقه اینترنت و حتی آنتن‌دهی نداریم، اتفاقات مختلفی رخ‌داده و  یک الی دو روز از آن بی‌اطلاع بوده‌ایم، اهالی این منطقه از اخبار و وقایع جامعه خود خبر ندارند و در این منطقه شبکه تلوزیون موجود نیست.

این چالش‌ها سبب شده تا بخش زیادی از مردم و خانواده‌ها به‌ناچار به زندگی شهرنشینی و حاشیه‌نشینی در دیگر شهرها و روستا پناه ببرند. امید است مسئولان صدای مردم مظلوم این منطقه را شنیده و برای رفع مشکلات آنان چاره‌ای بیندیشند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار