گزارشی از سفر یک فعال محیطزیستی به یاسوج؛
پشتپرده سفر مخالف سد آبریز به کهگیلویهوبویراحمد چیست؟
یکی از فعالان محیط زیستی که با فضاسازی رسانه ای به مخالفت با احداث سد آبریز پرداخته بود در اقدامی معنادار به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد؛ سفری که میتواند پشتپردههایی را در خود جای داده باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» اواخر اردیبهشتماه سال جاری یکی از فعالان زیستمحیطی به نام محمد درویش در اظهاراتی عجیب یکی از دلایل خشکی نخلهای خوزستان و کمآبی این دیار را کشاورزی مردم کهگیلویه و بویراحمد در بالادست سرشاخههای کارون دانسته است.
درویش همچنین در یک پست تلگرامی نوشت: «چرا وقتی سد مارون خودش با بحران جدی مواجه است، ما در بالادستش تن به بارگذاریهای بیشتر میخواهیم بدهیم؟ مگر در دو کشور مختلف قرار است این دو سد احداث شود؟! چگونه میخواهند ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به پشتوانه آب سد مارون ۲ اضافه کنند، وقتی هماکنون در تأمین حقابه ۱۱۰ هزار هکتاری اراضی پاییندست سد مارون بهبهان با مشکلات جدی روبرو هستیم؟ خروجی این اتفاق نامیمون یعنی: به ازای اراضی کشاورزی که میخواهیم در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کنیم، دستکم دو تا سه برابرش را در خوزستان و در پایاب حوضه آبخیز مارون یک از دست خواهیم داد.»
این اظهارات درویش با واکنشهای زیادی در سطح استان مواجه شد؛ این پایگاه خبری در گزارشی مبسوط به این اظهارات واکنش نشان داده بود؛ در بخشی از این گزارش آمده است: «چندین سال است که مطالبه مردم سرزمین بلادشاپور و کهگیلویه احداث سدی است به نام آبریز تا بتواند صنعت کشاورزی از بین رفته این دیار را دوباره به آنان بازگرداند و دشتهای خشکشده این دیار را دوباره طراوتی ببخشد.
اما بااینهمه بیمهری به مردم کشاورز دیار کهگیلویه و بویراحمد، شاهد برخی صحبتهای ضدونقیض و البته نابجا از سوی برخی فعالان محیطزیستی علیه این مردم هستیم، فعالان محیط زیستی بدون آگاهی از گذشته یکی از دلایل خشک شدن نخلهای خوزستان را کشاورزی در دیار کهگیلویه و بویراحمد میدانند. (متن کامل گزارش را اینجا بخوانید)
اکنون و چند هفته پسازاین اظهارات نابجا در خصوص کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، این فعال محیط زیستی به شهر یاسوج سفر میکند و به همراه تعدادی از فعالان محیط زیستی کهگیلویه و بویراحمد از برخی مناطق مانند «دَمچنار» دیدن میکنند.
سؤالی که مطرح میشود این است که چرا وقتی فردی مانند محمد درویش که موضعگیری شفافی در خصوص تأکید بر عدم احداث سد آبریز در کهگیلویه و فضاسازی رسانهای انجام میدهد اما از طرف دیگر بهراحتی به این استان سفر میکند و ضمن دیدار با برخی فعالان زیستمحیطی از برخی مناطق شهرستانهای بویراحمد و دنا بازدید میکند.
مشخص نیست فعالان زیستمحیطی کهگیلویه و بویراحمد در کدام زمین بازی میکنند که با فردی مخالف توسعه کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد دیدار کرده و او را همراهی میکنند؛ لذا لازم است این افراد در این خصوص موضعگیری شفاف داشته باشند.
این افراد که خودشان را از مخالفان احداث سد خرسان 3 میدانند با فردی همراه شدهاند که در اظهارنظری صریح مخالفت خود را با احداث سد آبریز یا مارون 2 اعلام کرده است که مسئلهای کاملاً متناقض است چرا که اگر به دلایل مختلف مخالف سد خرسان 3 هستند چرا با فرد مخالف احداث سد آبریز همراه میشوند؛ سدی که یکی از مهمترین مطالبات مردم و مسئولان استانی است.
انتهای خبر/