رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/10/25 Tuesday - 2025 14 January الثلاثاء ، 14 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-24 00:22 شماره خبر : 10020 https://sobhezagros.ir/short/VW7O2 0
رئیس دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد:

رئیس دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بصیرت و بینشی که پشت بازوان شیرخدا علی (ع) بود قلعه خیبر را فتح کرد که این می‌تواند الگوی خوبی پشت بازوان جبهه مقاومت برای پیروزی نهایی در مقابله با جبهه استکبار باشد.

سلیمان حسینی‌نیک در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: به امام علی (ع) خصلت‌ها و ویژگی‌های مثبت زیادی را لقب داده‌اند؛ اما آن چیزی که باعث شد ولادت امام علی (ع) را روز مرد نام‌گذاری کنند، مردانگی و شرافت مولا علی (ع) بود که در حوادث و چالش‌های شخصی و زندگی اجتماعی بروز می‌داد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان تصریح کرد: ازجمله حوادث و چالش‌های زمان امیرالمؤمنین علی (ع) قضیه جنگ حضرت با عمربن‌عبدود بود، وقتی‌که مولا علی عمربن‌عبدود را زخمی و به زمین می‌زند و می‌خواهد او را بکُشد و عمربن‌عبدود آب دهان خود را به سمت حضرت پرتاب می‌کند امام علی او را نمی‌کُشد و برمی‌گردد.

وی ادامه داد: مولای متقیان علی (ع) می‌فرماید اگر در این لحظه عمربن‌عبدود را بکُشم ممکن است به‌خاطر کینه و بغض شخصی باشد؛ لذا بعد گذشت مدتی که آرام می‌شود برمی‌گردد و کار عمربن‌عبدود کافر را تمام می‌کند.

حسینی‌نیک خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های مردانگی یک مرد است که وقتی در مسیری قرار می‌گیرد انحراف از اهداف نداشته باشد و بتواند مبتنی بر اهدافی که برای خودش اعم‌از اهداف اخلاقی، اهداف سازمانی و چه در همه مؤلفه‌ها از آن اهداف عقب‌نشینی نکند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بیان کرد: صدق و راست‌گویی یک مرد یکی از ویژگی‌های اساسی است که در کمال مولا علی (ع) وجود داشت و در روایات داریم یکی از معنای مردانگی که در وجود حضرت مشاهده می‌شد این است که وقتی در یک مسیری به‌ویژه مسیر دین و مسائل اجتماعی قرار می‌گرفت در پیروی از پیغمبر اکرم (ص) پایدار و مستحکم در آن می‌ایستاد.

وی در ادامه ابراز داشت: وقتی از ویژگی‌های یک مرد تعریف می‌کنیم؛ یعنی استقامت و پایداری آن مرد در یک مسیر اشتباه نیست؛ بلکه در یک مسیر درست قرار دارد؛ بنابراین همه ما در هر شغلی و در هر صنفی که هستیم باید مرد بودن را مبتنی بر مؤلفه‌های تعریف‌شده شغلی‌مان قرار دهیم و حائز این ویژگی‌ها باشیم.

حسینی‌نیک در ادامه بیان داشت: به‌عنوان‌مثال یک استاد دانشگاه باید مرد بودنش را بر اساس ویژگی‌های علمی و اخلاقی از سیره مرتضی علی (ع) وام بگیرد که هیچ کاری ارزشمندتر از این وجود ندارد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان در ادامه ابراز داشت: هرکسی می‌تواند با الگوبرداری از سیره زندگی امیرمؤمنان (ع) در شغل خود، در حرفه‌اش، در زندگی‌اش، در روابط اجتماعی‌اش، در تعاملاتش مرد باشد.

وی در ادامه به صبر و بردباری حضرت اشاره و مطرح کرد: مولا علی (ع) وقتی‌که در کوران حوادث و ناجوانمردی‌هایی که علیه او به کار می‌بردند قرار می‌گرفت سکوت اختیار می‌کرد؛ زیرا احساس می‌کرد که صلاح دین و جامعه اسلامی حکم می‌کند که از حق خودش بگذرد و عمل یا حرکتی از او سر نزند که به‌موجب آن در جامعه تنش ایجاد شود و در این راستا بعد از رحلت پیامبر به مدت ۲۵ سال خانه‌نشین شد که این عمل می‌تواند الگوی برای وحدت جامعه اسلامی و در رأس ایران اسلامی باشد.

حسینی‌نیک در ادامه به فتح قلعه خیبر توسط امام علی (ع) اشاره و اظهار داشت: فتح خیبر یک یا نوعی الگوی نظامی و عقیدتی برای همه مسلمانان است و نباید فتح خیبر را در قدرت نظامی حضرت علی (ع) نگاه و بیان کرد؛ زیرا فتح خیبر یک بینش و بصیرت است. 

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان در پایان افزود: با تفکری کوتاه درمی‌یابیم که زوربازوی هیچ انسانی به‌صورت معمولی نمی‌تواند همچون کاری را انجام دهد؛ اما آن بصیرت و بینشی که پشت بازوان شیرخدا علی (ع) بود قلعه خیبر را فتح کرد و در شرایط کنونی که حوادث و اتفاقاتی زیادی در منطقه خاورمیانه و جامعه اسلامی رخ می‌دهد آن بینش و بصیرت امام علی (ع) می‌تواند الگوی خوبی پشت بازوان جبهه مقاومت برای پیروزی نهایی در مقابله با جبهه استکبار باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار