رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/11/17 Wednesday - 2025 05 February الأربعاء ، 6 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-17 10:35 شماره خبر : 10595 https://sobhezagros.ir/short/eoQOR 0
فعال سیاسی:

فعال سیاسی و فرهنگی بهمئی گفت: ایل بهمئی بعد از رشادت‌ها و مبارزات فراوان با رژیم استبدادی پهلوی همواره مورد بی عدالتی این رژیم قرار می‌گرفت.

فعال سیاسی و فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ با بیان اینکه بهمئی چهارمین شهرستان پرجمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد است، گفت: این شهرستان در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد با ۴۸ هزار نفر جمعیت واقع شده است.

علی‌کرم عالی‌پور به بیشینه بهمئی پرداخت و افزود: ایل بهمئی بعد از رشادت‌ها و مبارزات فراوان با رژیم استبدادی پهلوی در دهه ۴۰ به بخش بهمئی به مرکزیت روستای کت تبدیل شد.

وی با تصریح اینکه بخش بهمئی در دهه ۴۰ تأسیس شد، بیان کرد: قبل از انقلاب فقط تأسیس بخشداری بود و فاقد هرگونه امکانات اولیه بود.

عالی‌پور تأکید کرد: بخش بهمئی قبل از انقلاب هیچ‌گونه امکانات خدماتی، رفاهی، آموزشی و غیره را نداشت و از هرگونه خدمات توسط حکومت استبداد شاهنشاهی محروم بود.

بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه امکانات رفاهی بود

دبیر هیئت اندیشه‌ورز استان کهگیلویه و بویراحمد به مقایسه بهمئی قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه راه و مسیر ارتباطی بود؛ اما اینک به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام شهرها و روستاهای این شهرستان دارای مسیر ارتباطی آسفالته و یا زیرسازی شده هستند.

عالی‌پور به محروم بودن بهمئی در زمان شاهنشاهی از امکانات اولیه آب لوله‌کشی، برق، و گاز اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب هیچ روستایی در بهمئی دارای آب لوله‌کشی، برق و گاز نبود؛ اما اینک به برکت انقلاب اسلامی تمام روستاهای شهرستان بهمئی بعد از انقلاب دارای آب لوله‌کشی برق و بیشتر دارای گاز هستند.

وی تصریح کرد: بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه بهداشت و پزشک بود؛ اما بعد از انقلاب ۹ درمانگاه دولتی و خصوصی، یک بیمارستان و در ۱۷۵ روستای این شهرستان پایگاه بهداشتی جهت پایش و جلوگیری از بیماری‌ها وجود دارد.

عالی‌پور ادامه داد: قبل از انقلاب هیچ اداره و نمایندگی، نهاد انقلابی، مرکز نظامی و قضایی در بهمئی وجود نداشت و همه امورات به دست خان و کدخدا با زورگویی، بی‌عدالتی و حق‌خوری اداره می‌شد؛ اما بعد از انقلاب همه ادارات و نهادها، ۴ نهاد انقلابی، ۳ مرکز نظامی و دادگستری جهت رفاه حال عموم و ارائه خدمات به مردم در این شهرستان مستقر شد.

بهمئی محروم از امکانات آموزشی بود

فعال سیاسی و فرهنگی نبود امکانات آموزشی قبل از انقلاب را عامل عقب‌ماندگی فرزندان این دیار دانست خاطرنشان کرد: نرخ بی‌سوادی در قبل از انقلاب بالغ بر ۹۰ درصد بود؛ اما اینک کمتر از ۱۰ درصد هست که همین مقدار هم افراد مسنی هستند که به علت نبود فضاهای آموزشی قبل از انقلاب توان درس‌خواندن را نداشتند.

عالی‌پور با اشاره به اینکه قبل از انقلاب در بهمئی فقط ۱۵ مدرسه وجود داشت، اضافه کرد: بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه فضای آموزشی مناسب بود و هیچ‌گونه دبیرستان و دانشگاهی وجود نداشت؛ اما اینک به برکت وجود انقلاب اسلامی علاوه بااینکه در تمام روستاهای شهرستان بهمئی مدرسه ابتدایی و راهنمایی جود دارد، ۸ دبیرستان و دو دانشگاه و یک حوزه علمیه وجود دارد که فرزندان این شهرستان دارای بالاترین مدارج علمی در داخل کشور و خارج کشور هستند.

وی در ادامه به خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شهرستان بهمئی اشاره کرد و گفت: اینک به برکت وجود انقلاب اسلامی شهرستان بهمئی دارای ۸۰ حلقه چاه نفت، ۲ معدن طبیعی فعال و چندین طرح عمرانی، خدماتی، صنعتی و رفاهی است.

عالی‌پور در پایان بر ضرورت‌های توسعه شهرستان تأکید کرد و گفت: این شهرستان دارای ظرفیت صنعت نفت و گاز، صنعت تروریسم و جهانگردی تاریخی و طبیعی است که نیاز به توسعه و توجه ویژه دولت به این ظرفیت‌ها است.

 

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار