حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

بی تدبیری دولت روحانی و همکاری نکردن با سرمایه گذار سیکل ترکیبی دهدشت موجب شد که این پروژه به کما رفته مانند یک زخم کهنه هر از گاهی باز شود و دل مردم این دیار را خون کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، چند سالی است که در فصول گرم سال در شهرستان‌های گرمسیری استان شامل کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده افت ولتاژ و قطعی‌های مکرر برق در طول شبانه‌روز را شاهدیم و این در حالی‌ست که هم اکنون برق شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده از شبکه سراسری و خط ۱۳۲ کیلوولت شهرستان بهبهان تأمین می‌شود و درصورتی‌که به هر دلیل در تابستان شاهد کاهش افت ولتاژ در استان خوزستان باشیم این مسئله می‌تواند مشکلاتی را برای شهرستان‌های گرمسیری ما هم ایجاد کند. 

بر همین اساس با پیگیری‌های نماینده سابق کهگیلویه بزرگ و در سال ۱۳۹۵ و با سفر رئیس‌جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد مجوز احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی کهگیلویه گرفته و یک سال بعد در ۲۱ بهمن سال ۹۶ با حضور حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس این پروژه کلنگ‌زنی شد تا علاوه بر حل مشکل همیشگی کاهش فشار برق و قطعی‌های مکرر آن در شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه بزرگ حتی برق موردنیاز پتروشیمی، پمپ‌های آبرسانی به چهار شهر و کارخانه‌های آجر و سیمان تأمین شود.

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

نیروگاه ۷۵۰ مگاواتی سیکل ترکیبی دهدشت به‌عنوان ابرپروژه برقی در جنوب غرب کشور، قرار بود راه‌اندازی آن در طی سه سال موجب رونق اشتغال و زمینه احداث کارخانه‌های صنعتی بیشتری را در این شهرستان فراهم و مسیر توسعه کهگیلویه بزرگ را ترسیم کند؛ اما سرانجام این پروژه مانند بسیاری از طرح‌های دولت روحانی تنها در حد حرف و وعده‌های دهن‌پرکن باقی ماند و مکان اجرای ابرپروژه برق به محلی برای چرای دام‌ها و گوسفندان منطقه تبدیل شده و بارها سوژه طنز و تلخ برخی شبکه‌های اجتماعی شد.

طرح نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت با هزینه‌ای بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار از اراضی منطقه پادوک کهگیلویه که قرار بود این پروژه با ایجاد اشتغال حداقل ۷۰۰ نفر نیرو در طول ساخت پروژه برای مدت سه سال و به‌کارگیری ۱۵۰ متخصص برق بعد از بهره‌برداری کمک زیادی به اقتصاد خانوار مردم این مناطق داشته و با بهره‌برداری از این طرح مشکل افت ولتاژ و کمبود برق استان به طور کامل برطرف شود.

پس از گذشت بیش از ۲۰ ماه از شروع عملیات و با نزدیک‌شدن به فرایند تکمیل پروژه بر اساس برنامه زمان‌بندی تعریف شده اما به‌یک‌باره پروژه در بن‌بست مالی تأمین تسهیلات ارزی بانک عامل یعنی بانک صنعت و معدن گرفتار شد.

این طرح بزرگ برقی به دلیل نیاز پروژه به تسهیلات ارزی بالا همواره در ادامه مسیر از جمله تأمین ارز از سوی صندوق توسعه ملی و همچنین نداشتن منابع ارزی با مشکل مواجه شد هر چند به گفته مسئولان وقت در کهگیلویه و بویراحمد، مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور برای تأمین سرمایه و تسهیلات نیروگاه سیکل ترکیبی ۷۵۰ مگاواتی برق کهگیلویه قول همکاری ویژه داده بود. 

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

طبق گفته‌های نماینده وقت مردم شهرستان‌های کهگیلویه، بهمیی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ ساخت توربین در کشور ایتالیا با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در حال انجام است و بخش خصوصی اعتباری حدود سه هزار میلیارد تومان در این نیروگاه هزینه می‌کند.

سروش سالم سرمایه گذار نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت روز چهارشنبه، هشتم آبان 98 در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد بیشترین افت ولتاژ، ضعیف ترین شبکه برق کشور و طبق آمار وزارت نیرو ۴۶ درصد خاموشی در طول تابستان را دارد و طبق دستور رئیس جمهور در سفر به استان مکلف شدیم که یک نیروگاه در دهدشت بسازیم. 

وی افزود: با وجود تحریم‌های ظالمانه ما توانستیم مجوز ساخت نیروگاه را از ایتالیا بگیریم که این مجوزها در اکتبر سال آینده از دست می‌رود و فقط نیازمند ارجاع پرونده نیروگاه از بانک صنعت و معدن به صندوق توسعه ملی هستیم؛ اما نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت بین بانک صنعت و معدن و صندوق توسعه ملی پاس‌کاری می‌شود و به بن‌بست رسیده است.

سالم ادامه داد: بعد از دریافت تأییدیه از منابع داخلی خود ۱۰ میلیون یورو به شرکتی در ایتالیا پرداخت کردیم تا توربین ۷۰ درصد اچ کلاس با راندمان ۶۲ درصد برای اولین‌بار در خاورمیانه بعد از ژاپن در استان نصب شود. 

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

پس از گذشت ۱۶ ماه از آخرین جلسه بحث‌وبررسی مشکلات نیروگاه، متأسفانه در روزهای ابتدایی اردیبهشت ۱۴۰۰ خبری تکان‌دهنده و شوک‌آور مبنی بر بارگیری تجهیزات سوله نیروگاه سیکل ترکیبی به تهران در رسانه‌های محلی و سایت‌های خبری استان منتشر شد.

پس از انتشار این خبر در فضای مجازی شهرستان و حتی استان، دارا کریمی‌نژاد فرماندار سابق کهگیلویه نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت: برخی از تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت جهت تغییر در راندمان و افزایش قابلیت به تهران ارسال می‌شود.

وی با اشاره به حواشی خبر انتقال توربین ساخته شده نیروگاه به خارج از شهرستان و ناراحتی و گلایه‌مندی مردم شهرستان، افزود: باتوجه‌به مشکلاتی که تحریم‌های ظالمانه در روند اجرای این پروژه وقفه ایجاد کرده بود تاکنون به مرحله نصب توربین نرسیده است.

فرماندار سابق کهگیلویه با بیان اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰ درصد متعلق به شهر دهدشت بوده و این پروژه و تجهیزات آن به‌جای دیگری تعلق نمی‌گیرد، بیان کرد: برخی از تجهیزات این نیروگاه از قبیل دیگ و سوله‌های بخار جهت ایجاد تغییرات به تهران ارسال شده و تا دو ماه آینده جهت نصب به محل پروژه برگشت داده می‌شوند.

هم اکنون پس از چند سال از وعده دارا کریمی‌نژاد فرماندار سابق کهگیلویه مبنی بر بازگشت تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی پادوک به دهدشت می‌گذرد و از وعده‌داده‌شده فرماندار سابق خبری نشده، حالا مردم باید پرتقال فروش را پیدا کنند.

سیکل ترکیبی دهدشت؛ زخم کهنه جامانده دولت روحانی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد سابق در خصوص وضعیت این نیروگاه گفته نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت در حد شعار است و نه زمینی و نه صحبتی در مدت این مدت برای این طرح نشده است

کریم روزبهان افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی تنها در حد یک طرح مطرح است و هیچ خبری برای اجرای این طرح در این سال‌ها نبوده است.

وی تأکید کرد: شرکت برق استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرده که متولی احداث این پروژه نیست و ما نیز به‌عنوان متولی پروژه معرفی نشده‌ایم و هیچ اطلاعاتی در این مدت اخیر دراین‌رابطه نشنیده‌ایم.

موسویان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد دراین‌رابطه به خبرنگار صبح زاگرس گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی دهدشت در حوزه کاری ما قرار ندارد و هیچ اطلاعی از روند اجرای آن نداریم.

درحالی‌که قرار بود سیکل ترکیبی دهدشت در یک بازه زمانی سه‌ساله توسط دولت تدبیر و امید به بهره‌برداری برسد؛ اما بی‌تدبیری دولت روحانی و همکاری‌نکردن با سرمایه‌گذار موجب شد که این پروژه به کما رفته؛ مانند یک زخم کهنه هرازگاهی باز شود و دل مردم این دیار را خون کند و این نیروگاه به سرنوشت تعداد زیادی از پروژه‌های بی‌سرانجام دولت روحانی دچار شود و مردم این دیار ناامید از مسئولان، این پروژه را به‌مثابه دیگر پروژه‌ها به فراموشی بسپارند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از