رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/03/08 Thursday - 2025 29 May الخميس ، 2 ذو الحجة ، 1446
ساعت
1404-03-07 13:28 شماره خبر : 13181
گزارش خبری؛

مقوله حمایت از ازدواج، فرزآوری، مسکن جوانان جزء سیاست‌های تاکیدی دولت‌ها در دهه‌های اخیر بوده است، جوانانی که با امید به سیاست‌های مشوق در این راستا با هدف تشکیل خانواده، فرزندآوری و مسکن سال‌ها پشت‌درهای بسته مانده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مقوله حمایت از ازدواج، فرزآوری، مسکن و... جزء سیاست‌های تاکیدی دولت‌ها در دهه‌های اخیر بوده است، جوانانی که با امید به سیاست‌های مشوق دولت در این راستا با هدف تشکیل خانواده، فرزندآوری و مسکن سال‌ها پشت‌درهای بسته مانده‌اند.

در بیان اینکه گره این مقوله‌ها دقیقا کجاست کسی نمی‌داند! چرا که مسئولان اجرایی مدعی کم‌کاری بانک‌ها و بانک‌ها مدعی افزایش بدون برنامه تسهیلات و به سبب آن کمبود منابع هستند، در این خصوص استان کهگیلویه و بویراحمد در بین سی و یک استان در کشور جایگاه بیست‌ و هشتم را به خود اختصاص داده‌است، طبق آمار بیان‌شده حدود ۶ هزارنفر متیاضی وام ازدواج، حدود ۴ هزار نفر متقاضی مسکن و وام فرزندآوری در صف پرداخت و بلاتکلیف هستند که این زنگ خطری را برای مسئولان استانی به صدا درآورده است.

گفتنی است طی جلسات مختلف و حتی در خطبه‌های جمعه نماینده ولی‌فقیه و مسئولان استانی در حوزه‌های مختلف در این زمینه گلایه و درخواست سرعت‌بخشی و مرتفع‌سازی در این خصوص را از دستگاه‌های مربوطه داشتند، آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی‌فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد بارها در ایراد خطبه‌های خود در جمع نمازگزارن و خطاب به مسئولان با اشاره به نقش کلیدی و موثر جوانان همچنین تاخیر و کاهش در ازدواج جوانان به سبب وجود برخی مشکلات و به موجب آن کاهش رشد نرخ جمعیت در استان از مسئولان مربوطه خواست تا در اجرای سیاست‌های دولت در این زمینه تمام همت خود را به‌کار گیرتر.

همچنین یدالله رحمانی استاندار کهکیلویه و بویداحمد در جلسات متفاوت با اشاره به نقش موثر جوانان و سیاست‌های دولت مبنی‌بر حمایت از جوانان در ساخت مسکن و پرداخت وام ازدواج همچنین پرداخت وام فرزندآوری از مسئولان خواست تا با اجرای سیاست‌ها جوانان را کمک کرده و موانع را پیش‌پای آنان بردارند.

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات و معضلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بین جوانان رفت تا نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را از زبان آنان بشنود.

الهام‌پی جوانی تازه داماد با ابراز ناراحتی گفت: سال‌هاست می‌شنویم سیاست‌های جدید دولت مبنی‌بر حمایت ازدواج و فرزندآوری جوانان است، من و همسرم بیش‌از ۸ ماه است که ازدواج کرده‌ایم ولی هنوز خبری از پرداخت وام ازدواجمان نیست.

وی با ابراز ناراحتی گفت: بارها به بانک مراجعه کرده‌ایم ولی هربار با عدم وجود تسهیلات مواجه می‌شویم و هربار ما را از این بانک به آن بانک می‌کشانند، همین کرایه‌ها و پول‌هایی که در این هشت‌ماه در این راه خرج کرده‌ایم را جمع‌ می‌کردیم الان دو برابر آن وام شده بود، نه که جوانان دلشان نخواهد ازدواج کنند بلکه جوانان توانایی ازدواج را نداشته و از پس مخارج بعداز آن برنمی‌آیند.

فاخری با ابراز ناراحتی گفت: دو سال و هشت‌ماه است که عقد کرده‌ایم و متقاضی مسکن‌مهر بودیم ولی هنوز خبری از آن نیست، اگر توانایی اجرایی یک‌طرح را ندارند چرا آن‌را به مرحله اجرایی و مردم را به سمت آن می‌کشانند؟! خدا می‌داند ما چقدر دنبال این امر دویدیم و هیچ نتیجه‌ای عایدمان نشد.

وی با ابراز ناراحتی از مسئولان گفت: ما توانایی یک ازدواج ساده را هم نداریم چه برسد به اینکه بتوانیم خانه آن‌هم در این شهر با این قیمت‌ها بخریم همه امیدمان این طرح مسکن‌مهر بود که هم هیچ نتیجه‌ای نداشت و اخبار خوبی از آن به‌گوش نمی‌رسد، جوانان به سبب وجود این مشکلات تن به ازدواج نداده و ما هرروز شاهد معضلات و مشکلات جدی‌تری در جامعه خود هستیم.

پناهی گفت: درد مردم دردمند را مسئولان بی‌درد نمی‌دانند، صدها پروژه و طرح بلاتکلیف و نیمه‌کاره در این شهر وجود دارد، جوانان هزاران دغدغه دارند، هر بار می‌گویند فلان طرح تا فلان مرحله اجرایی پیش‌رفته است پس کو؟ چرا مردم هیچ پیشرفتی مشاهده نمی‌کنند؟ مسئولان خبر از انحرافات و آسیب‌های اجتماعی در این خصوص دارند؟

وی با ابراز ناراحتی گفت: من یک جوان تحصیل کرده در رشته حسابداری و البته بیکار هستم، من چطور باید ازدواج کنم؟ با چه پشتوانه‌ای می‌توانم خانه بخرم؟ فرض کنید با سلام و صلوات هم ازدواج کردیم و در خانه پدرم زندگی کردیم مسئله فرزندآوری را چه‌کنیم؟ فرزندان خود را چگونه و با چه پشتوانه‌ای بزرگ کنیم؟

جملیه طاهری دانشجوی دانشگاه پیام‌نور با ابراز ناراحتی گفت: یک‌سال است که نامزد هستم باور کنید نه من می‌توانم جهیزیه بخرم و نه نامزدم می‌تواند عروسی بگیرد، ما ازدواج کنیم چطور بچه‌دار شویم؟ بچه‌دار شدن هزینه‌های بسیار سنگینی دارد.

وی افزود: خواهرم یک فرزند دارد و با شرایط بد اقتصادی موجود حتی جرات فکر کردن به فرزند دوم را هم ندارد. چرا مسئولان دغدغه برطرف‌کردن مشکلات اقتصادی، معیشتی، ازدواج، کار و ... جوانان و خانواده‌ها را ندارند!؟

ازدواج جوانان در گذشته و بالاخص در جوامع امروزی یک مقوله بسیار مهم است که می‌تواند سبب جلوگیری از بسیاری از مشکلات اجتماعی اعم‌از؛ انحرافات اجتماعی؛ که خود به‌بخش‌های بسیار بزرگ‌تر و آسیب‌زاتری تقسیم می‌شود جلوگیری کند، همچنین با کمک به ازدواج جوانان و پرداخت تسهیلات می‌توان جامعه را از پیری نجات داده و سبب رشد جمعیت شویم.

در کنار همه این موضوعات پیاده‌سازی و البته اجرای درست و به‌موقع سیاست‌های تشویقی برای ازدواج و فرزندآوری و مسکن جوانان باید در دستور کار ویژه مسئولان قرار گیرد، مسئولان می‌بایست دغدغه‌های جوانان و نوجوان را در این خصوص جدی گرفته و با عدم حمایت و پرداخت تسهیلات و کمک به جوانان سبب ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی و مشکلات و آسیب‌های جبران‌ناپذیر در جامعه نشوند.

چه بسیار جوانانی که سال‌ها برای پرداخت وام‌های ازدواج خود صبر کرده و به‌علت مسائل مالی و عدم دریافت تسهیلات به‌موقع برای ازدواج درگیر اختلافات جدی و سبب جدایی و دل‌زدگی آنان در امر ازدواج شده است، ملامت جوانان اشتباه است، در واقع باید از مسئولان  پرسید علت تاخیر در اجرای طرح‌های تشویقی مصوب دولت جهت حمایت از ازدواج، مسکن و فرزندآوری جوانان چنین چیست؟

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار