رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/23 Sunday - 2025 12 January الأحد ، 12 رجب ، 1446
ساعت
1403-09-20 10:10 شماره خبر : 9182 https://sobhezagros.ir/short/enZg9 0
بررسی یک معضل در باشت؛

بی‌توحهی نسبت به قانون بومی‌گزینی در دانشگاه فرهنگیان باشت، با گلایه و واکنش شهروندان این شهرستان مواجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی برای تأمین، تربیت و توانمندسازی معلمان آموزش ابتدایی و دبیران متوسطهٔ اول و دوم و هنرستان‌ها و نیروی انسانی (کارکنان) وزارت آموزش و پرورش در ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۹۰  ابتدا با تاسیس پردیس دختران فاطمه‌الزهرای تبریز کار خود را آغاز کرد.

این دانشگاه با تجمیع کلیهٔ مراکز تربیت معلم سراسر ایران تأسیس شد و دارای ۹۸ واحد دانشگاهی در قالب ۶۴ پردیس دانشگاهی و ۳۴ دانشکده است، دانشگاه فرهنگیان علاوه بر تربیت معلم و دبیر به تربیت مدیران و معاونان مدارس نیز می‌پردازد.

دانشگاه فرهنگیان به منظور کاهش مشکلاتی در خصوص میزان رفت و آمد دانشجویان، محل اقامت و اسکان داوطلبان پذیرفته شده و ... شرایط بومی‌گزینی را در میان شرایط اختصاصی پذیرش دانشگاه فرهنگیان قرار داده است تا متقاضیان بتوانند در صورت واجد شرایط رشته محل های مختص به استان محل سکونت خود را انتخاب کنند. بدین ترتیب شانس قبولی داوطلبان در استان خود قرار دارد و می توانند دوران تحصیل راحت تری را سپری کنند.

یکی از پر تقاضا‌ترین دانشگاه‌هایی که همواره دانش‌آموزان تلاش می‌کنند تا راه ورود به آن را پیدا کنند، دانشگاه فرهنگیان است که در سال‌های گذشته معمولا بر اساس قانون بومی‌گزینی اقدام به جذب دانشجو کرده است.

در سال‌های گذشته قانون بومی‌گزینی به منظور بهبود شرایط دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در مناطق محروم ایجاد شد که متناسب با آن تعدادی سهمیه در اختیار این افراد قرار داده می‌شود تا شانس قبول شدن در کنکور برای آن‌ها افزایش پیدا کند.


در واقع با وجود شرایط پذیرش استانی و شهرستانی دانشگاه فرهنگیان، متقاضیانی که تمایل به تحصیل در این دانشگاه را دارند باید در زمان انتخاب رشته کنکور تنها رشته محل‌های استان بومی خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند تا با توجه به رتبه و تراز کسب شده و نیز بومی گزینی فرهنگیان پس از بررسی‌های انجام شده نتایج نهایی قبولی این افراد از طریق سایت سنجش اعلام گردد.

در سال‌های اخیر برای پذیرش در بسیاری از رشته‌ها و دانشگاه‌هایی که از طریق کنکور سراسری دانشجو می‌پذیرند، موضوع بومی‌گزینی و تاثیر بومی‌گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری مطرح شده است، سازمان سنجش و آموزش کشور، به دلیل رفع مشکلات اقامتی و رفت و آمد دانشجویان و همچنین افت تحصیلی ناشی از دوری از شهر و خانواده خود، بومی گزینی را راه‌اندازی کرده است.

 گزینش بومی به شکل‌های بومی استانی، شهرستانی، ناحیه‌ای، قطبی و گزینش کشوری انجام می‌شود و در بعضی رشته محل‌ها مانند بعضی رشته محل‌های پزشکی یا دانشگاه فرهنگیان پذیرش به صورت بومی شهر یا بخش انجام می‌شود.

جمعی از خانواده‌های باشتی از نحوه پذیرش دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان باشت گلایه و اظهار داشتند: اگر این شهرستان محروم و کمتر توسعه‌یافته است، چرا باید در فرآیند پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان توجهی چندانی به این شهرستان نشود و چرا باید حق دانش‌آموزان این شهرستان به افراد غیربومی اختصاص پیدا کند؟

بر اساس گفته‌های امام جمعه شهرستان باشت، سال گذشته سهمیه این شهرستان ۱۷ نفر بوده که تنها یک نفر بومی جذب شده است و ۱۶ نفر غیربومی پذیرفته شده‌اند.

باید اشاره کرد اگر سهمیه‌ای برای شهرستانی اختصاص داده می‌شود، باید مختص همان شهرستان باشد و اگر سهمیه نیست، بهتر است آن را تغییر نام دهید و اعلام شود، هر کسی که نمره بالاتری داشته باشد در آزمون قبول است. 

اگر سهمیه وجود دارد، باید نسبت به اجرای  آن تلاش شود، در غیراینصورت این وضعیت سبب نارضایتی در بین مردم خواهد شد،  در این رابطه در دو الی سه سال گذشته،  افرادی از شهرستان‌های دیگر با سهمیه باشت وارد دانشگاه فرهنگیان شدند و این موضوع باید مورد پیگیری مسئولان قرار گیرد.

پذیرش در رشته‌های دانشگاه فرهنگیان نیز به صورت بومی و استانی بوده و هر داوطلب مجاز است تنها رشته‌های ارائه شده در دانشگاه فرهنگیان استان بومی خود را انتخاب کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار