در نشست شورای سلامت لنده مطرح شد؛
رفع مشکل کشتارگاه لنده تا یک ماه آینده
فرماندار شهرستان لنده در نشست شورای سلامت این شهرستان با تعیین ضرب العجل یکماهه خواستار رفع مشکلات این کشتارگاه شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با حضور فرماندار و اعضای این شورا در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده در ابتدای این جلسه با بیان مصوبات قبلی این جلسه پرداخت و گفت: اجرای مصوبات شورای سلامت برای همه اعضای جلسه الزامآور است چرا که با مسئله سلامت مردم سروکار دارند.
فریبرز یاوریان در ادامه گفت: مسئله تب دونگی یکی از مهمترین تهدیداتی است که در حوزه بهداشت و درمان بهواسطه تب شدید و بهاصطلاح استخوانشکن معروف است که تا کنون هیچ مورد مشکوکی در سطح استان و شهرستان مشاهده نشده است.
وی افزود: در بحث شیوع بیماری تب مالت چند مورد در منطقه کوه سیاه در حوزه شهرستان بهمئی داشتیم که اقدامات پیشگیرانه با اعزام تیمهای بهداشتی و درمانی صورتگرفته است و آگاهیبخشی عمومی نیز در بین عشایر این منطقه که بیشتر در حوزه بهمئی هستند نیز صورتگرفته است.
یاوریان تاکیدکرد:مشکلات اساسی که در سطح شهر و روستاها داریم بحث حضور احشام در سطح شهر که حقیقتا معضلی اساسی به خصوص در فصل تابستان برای شهروندان شده است و با وجود اقدامات قهری صورت گرفته و برخورد لازم در سطح شهرک فجر و سرآسیاب شاهد افزایش دام هستیم که نیازمند عزم جدی همه
رئیس شبکه بهداشت و درمان لنده گفت: در بحث سگهای ولگرد مشکلات اساسی داریم که حضور آنان در محیطهای عمومی عامل انتقال کیست هیداتید و اگر سبزیها و صیفیجات آلوده شوند باعث پارگی آپاندیس و نیاز فوری به عمل جراحی است.
وی در ادامه اظهار کرد: در بحث کشتارگاه و جایگاه موقت زباله شهرداری در کنار راهنماییورانندگی مشکلاتی داریم که انتظار داریم شهرداری و شورای شهر و همه اعضای جلسه نسبت به رفع مشکلات همفکری و همراهی کنند.
یاوریان گفت: تا چند سال گذشته وظیفه جمع اوری سگ های ولگرد بر عهده محیط زیست بود ولی یکی دوسال است که این مهم به شهرداری واگذار شده است و همه باید در این زمینه کمک کار شهرداری باشیم.
فرماندار شهرستان لنده در ادامه گفت: توجه به مصوبات شورای سلامت برای همه دستگاهها و نهادهای شهرستان کاملاً الزامآور است و همه مصوبات در جلسات بعدی مورد بررسی و علل عدم اجرایی مصوبات باید همراه با مستندات قانونی طرح شود.
جلال دانش در خصوص مسئله تب مالت گفت: باتوجهبه اهمیت بیماریهای بین انسان و دام به خصوص تب مالت اداره دامپزشکی شهرستان لنده موظف است تا پایان هفته جاری آخرین وضعیت و اقدامات پیشگیرانه خود را در خصوص مبارزه با تب مالت را به فرمانداری به صورت کتبی ارائه نماید.
وی در ادامه گفت: در خصوص بحث نگهداری احشام در سطح شهر نیازمند فرهنگسازی هستیم و هرچه بخواهیم از قوه قهریه استفاده کنیم شاید در کوتاهمدت جوابگو باشد؛ ولی در بلندمدت چندان چارهساز نیست مگر اینکه خود مردم کمک کنند تا دامها به روستاها منتقل شوند.
دانش گفت: اگر کسی قصد نگهداری دام را دارد باید به فکر سلامت شهروندان در سطح شهر باشد؛ لذا باید دامهای خود را به روستاها منتقل کند.
فرماندار شهرستان لنده گفت: شهرداری، دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان موظف هستند که نسبت به شناسایی دامداران و معرفی به دادستانی شهرستان جهت برخورد قضایی باید معرفی شوند.
دانش گفت: در بحث سگهای ولگرد شهرداری بهعنوان متولی جمعآوری وظیفه دارد؛ ولی سایر دستگاههای عضو شورای سلامت نیز موظف هستند که شهرداری را در بحث پشتیبانی و حمایت مالی نیز کمک کنند تا این معضل و پدیده زشت هرچه سریعتر از سطح شهر جمعآوری شود.
وی تأکید کرد: محیطزیست و دامپزشکی و شبکه بهداشت باید یک جلسه تعاملی برای رفع مشکلات بهداشتی بهخصوص سگهای ولگرد اتخاذ کنند که منجر به کاهش سریع سگهای ولگرد در سطح شهر شود.
دانش در ادامه در خصوص مشکل کشتارگاه شهرداری لنده گفت: کشتارگاه شهرداری باتوجهبه کوچک بودن شهرستان چندان هزینهبردار نیست؛ لذا باید شهرداری و شورای شهر نسبت به جابهجایی کشتارگاه باتوجهبه مشکلات بهداشتی آن برای ساکنین روستای دم تنگ اقدامی فوری اتخاذ نمایند.
وی افزود: برای رفع مشکل اولیه کشتارگاه باید در کمتر از یکماهه آینده بخش عظیمی از مشکلات این کشتارگاه حلوفصل و مکان جدید نیز با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری تعیین و مشخص شود.
در ادامه نیز شهردار لنده گفت: شهرداری و شورای شهرلنده در اقدامی تاریخی در حوزه بهداشت محیط شهری توانست مشکل ۲۰ساله کانال سیلبند را با اجرای خط انتقال فاضلاب و کفسازی و شیب بندی درست سیلبند حل نماید که باعث رضایتمندی شهروندان شده است.
سلمان رنجبر گفت: تلاشهای خوبی در بحث جدولگذاری در سطح شهرلنده و شهرکهای فجر، بهاران، سرآسیاب بهمنظور کاهش میزان دپوی فاضلاب شهری صورتگرفته است.
وی افزود: ایجاد کانال دفع فاضلاب و آبهای سطحی در شهرک سرآسیاب بعد از گذشت ۱۰ سال به طول ۱۲۰ متر در فاز اول اجرایی شده است که باعث رفع مشکلات شهروندان در این شهرک شده است.
شهردار لنده گفت: برای رفع مشکلات جدولگذاری در برخی از مناطق شهر بهخصوص شهرک فجر متاسفانه درگذشته برخی واگذاریها صورتگرفته است که امروز همان واگذاریها جلوی توسعه شهری و خدماترسانی به شهروندان را گرفته است.
وی تأکید کرد: در بحث محله بنیاد شهید لنده که بیش از دو دهه مردم از دپوی فاضلاب شهر رنج میکشیدند و متاسفانه کاری برای رفع مشکل آنان در طی این دو دهه صورت نگرفته بود در همین دوره شهرداری و شورای شهر توانستیم مشکل ۲۰ساله این شهروندان را حل کنیم و با ایجاد کانال بزرگ انحرافی فاضلاب و هدایت آن به سمت پاییندست شهر و احداث یک دستگاه پل ماشینرو مشکل آنان را به طور ۱۰۰درصد حل کردیم.
انتهای خبر/