رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت

آداب مجالس عزای میت در شهرستان بهمئی امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج‌شده و مصیبت‌های دیگر را بر مصیبت‌زده تحمیل می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ امروزه بسیاری از آداب‌ورسوم نادرست در مجالس ترحیم در شهرستان بهمئی نه‌تنها با آموزه‌ها و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی سنخیت ندارد بلکه شاهد نوعی بدعت و تحمیل هزینه‌های سنگین و رفتارهای ناثواب و خلاف عرف بر خانواده‌ها و در سطح جامعه هستیم.

برخی رسم‌های غلط در این مراسم‌ها به‌گونه‌ای است که میزهای شام و ناهار لاکچری، سنگ‌قبر، نوشیدنی‌های گران‌قیمت و ارکسترهای متنوع امان این خانواده‌ها را بریده است.

متأسفانه آداب مجالس عزای میت در شهرستان بهمئی امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج‌شده و مصیبت بلکه مصیبت‌های دیگر را بر مصیبت‌زده تحمیل می‌کند؛ زیرا افزون بر صرف هزینه‌های سنگین برای خرید قبر و تهیه وسایل کفن‌ودفن و ختم؛ مصیبت‌زده باید با توجه به هزینه‌های سنگین امروزی پذیرای افرادی باشد که برای تسلای خاطر و تسلیت بر مصیبت‌زده وارد می‌شوند و علاوه بر مصیبت اصلی هزینه‌های گزاف بی‌موردی را متحمل شود.

در برخی از مراسمات متوفی در این شهرستان، حداقل یک هفته پس از مرگ متوفی ناهار و شام (گوشت، برنج، مرغ و سایر مخلفات) داده می‌شود به‌گونه‌ای که افراد فقیر جامعه به علت عدم توانایی این هزینه زیر بار قرض فراوان می‌روند و حتی مجبور هستند از آشنایان قرض بگیرند تا از مخارج این هزینه‌ها بربیایند.

بسیاری از خانواده‌ها توان این هزینه را ندارند اما چشم‌وهم‌چشمی اجازه حذف این رسومات غلط را نمی‌دهد که ورود رسوم غلط در برگزاری مراسم ختم سبب تحمیل هزینه‌های سنگین به خانواده‌های عزادار می‌شود.

یکی از این رسم‌های غلط، آوردن خواننده و نوازنده در مراسم‌ها است که در برخی مراسمات به سه الی چهار خواننده در یک مراسم هم می‌رسد که باعث اعتراض امام‌جمعه شهر لیکک به این مسئله شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسماعیل صلواتی از این رسم اشتباه در مراسمات شهرستان بهمئی انتقاد کرد و خواهان اصلاح آن شد.

امام‌جمعه لیکک تصریح کرد: ما باید به مردگان خود احترام بگذاریم و هنگام خاک‌سپاری میت را با ذکرهای الهی بدرقه کنیم. و از باب نصیحت و خیرخواهی از همه می‌خواهم برای اموات و مرده‌هایمان حرمت قائل باشیم همچنان که خدای متعال برای اموات حرمت قائل است.

وی فلسفه تغسیل، تشییع، تدفین و خاک‌سپاری را اقامه نماز برای میت عنوان کرد و افزود: خوانندگی و نوازندگی در مراسم تشییع و خاک‌سپاری بی‌حرمتی و بی‌احترامی به میت است.

خطیب جمعه لیکک افزود: اگر کسی قصد نوحه‌سرایی در مراسمات خود را دارد از ذاکر آل الله دعوت نمایند تا با قرائت قرآن، ذکر توسل و گفتن شهادتین اموات خود را به سمت آخرت بدرقه نمایند.

صلواتی هزینه‌های نوازندگان و خوانندگان را اسراف دانست و افزود: نوازندگان و خوانندگان علاوه بر ایجاد مزاحمت، آزار و اذیت برای دیگران هزار گرفتاری دیگر برای میت درست می‌کند و هزینه‌های زیاد نوازندگان و خوانندگان را برای کار خیر، کمک به فقرا و نیازمندان و بدهکاری میت پرداخت کنند تا ثوابی برای وی داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: همه ما باید تلاش کنیم بافرهنگ سازی مناسب از تداوم ناهنجاری‌های موجود در این‌گونه مراسم‌ها جلوگیری شود و برای نهادینه کردن فرهنگ صحیح در مجالس ترحیم و حذف بسیاری از عادات و سنت‌های غلط در بین مردم باید از ابزارهای ظریف فرهنگی و دینی استفاده کرد و روحانیت، شخصیت‌های مذهبی و فرهنگ‌سازی بیشتر توسط رسانه‌ها به اعمال و روش‌های مثبت در این راستا سوق داده شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار