رتبه اول کهگیلویه و بویراحمد در مدیریت بحران
نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در استانداری کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
به گزارش صبح زاگرس؛ نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در استانداری کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
نماینده هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد در این جلسه با بیان اینکه کار عملیاتی و واکنش سریع در آتشوزی، سیل و پاسخ به بحران داشتیم، گفت: در زمان های مختلف پیشقراول عملیات ها در بحران بودیم تا در کنار رفت مشکلات، زخم ها را التیام ببخشیم و با تعامل های مختلف مشکلات برطرف شود.
مظفری به عملیات ترکیبی در آتش سوزی باشت و حمل و نقل در مناطق کوهستانی اشاره داشت و ادامه داد: با همکاری های اهالی منطقه، مدیران و دیگر مجموعه توانستیم به ارتفاعات از طریق بالگرد حرکت کنیم.
وی به ویژگی های عملیات ها و بحران ها پرداخت و گفت: اولین خاطره فراگیر ما سقوط هواپیمای مسافربری در ارتفاعات پنل و در طول ۱۲۷ روز بود که در سطح کشور امروز این عملیات یاد می شود در این عملیات دمای شب منهای ۲۶ تا منهای ۳۶ درجه بود و نیاز به کار عملیاتی پیچیده داشت که خلبانان با مهارت ما در این مناطق حضور پیدا کردند و مجموعه فعالیت های محقق نمی شد مگر اینکه تعاملات انجام شود.
وی ادامه داد: در حوزه اطفای حریق در بین ۳۱ استان کشور رتبه یک کشور کسب شد، در حوزه آموزش به جامعه هدف با تقویم آموزشی و با هماهنگی مدیریت بحران انجام می شود، حدود یک هزار نیروی با مهارت در شهرستان های استان فعالیت دارند و درجه ایثار برای بحران سیل، آبگرفتگی و کوهستان و دره نوردی و کوهنوردی تعریف شده است تا در این بخش نیروهای رنجر در کنار بخش های مختلف فعالیت دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از شعب هلال ما فاقد سوله امداد است، در باشت و چرام این موضوع وجود ندارد و سبب مشکلاتی در پاسخ به مدیریت بحران می شود.
مظفری گفت: طرح عملیاتی برای امکان سنجی ظرفیت های نیروی انسانی در مراکز کنترل دیده شده است تا مشخصات مناطق و امکانات و نقاط کمکی دیده شود و این موضوع هم اکنون در حال ثبت است و مناطق ۹ گانه شهرستان استان به استان های معین واگذار شده است.
مظفری ادامه داد: آموزش ضمن خدمت برای دهیاران و آموزش ضمن خدمت در خانه های هلال انجام میشود تا در زمان بحران بتوانند نقش آفرینی کنند.
مدیر عامل آب و منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه جلسه گفت: در استان ۱۱ میلیارد مکعب بارش با ۱۰ درصد کشور، سه سد در حال بهره برداری، سه سد در حال احداث و ۱۲ سد در حال مطالعه و ۹ شبکه زهکشی و دیگر موضوعات مربوط به انقلاب اسلامی است.
آرش مصلح گفت: بارش رودخانه های استان هزار و ۱۰۰ میلیمتر است که در حال تعیین بستر هستیم و گنجاندن رودخانه بشار در سفر دوم ریاست جمهوری برای ساماندهی از جمله موضوعات مهم است.
وی ادامه داد: در یک ایستگاه حدود ۳۳۱ میلیمتر بارش باران دادیم یعنی دیده شدن مانسون اما با مدیریت صورت گرفته هیچتلفات جانی نداشتیم و در حوزه آب منطقه ای بیش از ۳۰۰ ساعت ماشین آلات آب و منطقه ای در سیل مانسون فعالیت داشتند.
وی ادامه داد: بیشترین آزاد سازی بستر در سال ۱۴۰۱ انجام شد و در سال ۱۴۰۲ افزایش بیشتر می شود و شاهد انقلابی در ساماندهی بستر رودخانه برای حفاظت جان و مال و منافع شهرها و مناطق مختلف صورت می گیرد.
مصلح گفت: در منطقه دشت روم آب راه ها برای زمستان در حال آماده سازی است.
شهردار شهر یاسوج گفت: شهر یاسوج بعد از تهران مهاجرپذیر ترین است و با اینکه نوپا بوده اما دچار زیرساخت های فرسوده است، در جمعه بازار شهر یاسوج یک هزار خانواده امرار و معاش می کنند و مشکل بحرانی دارد، از سمت اصفهان پل بشار بیش از عمر شهر یاسوج عمر دارد و خطرات دیگر است.
کیوان آشنا با بیان اینکه راه و شهرسازی پلی ایجاد کرده است که سبب ترافیکی در بخش اکبر آباد می شود اشاره داشت.
وی ادامه داد: در کمیسیون ماده ۱۰۰ حدود ۴۶۰ سازه ناپایدار وجود دارد که با توجه به بافت قومی و قبیله ای هرچند برای تخریب مصوب شده است اما مشکلات بعدی به دلیل موضوعات و مسائل اجتماعی دارد.
آشنا ادامه داد: در حوزه آتشنشانی ماشین آلات فرسوده است و نردبان بلند مرتبه حدود ۳۲ متری برای ارتفاعات نداریم هرچند که استاندار در این حوزه قول همکاری و پیگیری دادند.
وی ادامه داد: کارخانه بازیافت در فاز یک افتتاح شد اما امروز تعطیل است و دچار مشکلات اب و برق بوده و غیر فعال است.
معاون بازسازی بنیاد مسکن استان گفت: بنیاد مسکن در سال های اخیر چند حادثه را مدیریت کرده است در زلزله سی سخت هزار واحد بازسازی شد که در سطح کشور رکود محسوب می شود و حدود ۳۰۰ واحد تقاضا برای تکمیل دادیم، در سیل مانسون تلاش برای رفع مشکلات وجود دارد هرچند روند تزریق اعتبارات قطره چکانی است.
وی ادامه داد: حدود ۷۴ هزار واحد روستایی داریم که ۵۳ هزار واحد مقاومت سازی شد و حدود ۲۵۰ ناظر در استان داریم که در قالب طرح فنی و روستایی فعالیت دارد، در سیل و زلزله در سال ۱۳۹۷ یاسوج و سی سخت واحدهای ساخته شده مطلوب بودند.
اصالت زاده گفت: حدود ۴ هزار و ۸۰۰ واحد نیمه تمام داریم که از فونداسیون تا سقف مشکلاتی دارند که برای تکمیل در قالب محرومیت زدایی پیشنهاد داده شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه استان یک استان چهار فصل است و بارش های خوبی در سطح استان رخ می دهد، گفت: در حوزه آتش سوزی با جانفشانی ها در حوزه منابع طبیعی، محیط زیست و دیگر بخش ها سنگ تمام گذاشتند.
علیرضا نیمروز به سیل مانسون سال گذشته اشاره داشت و افزود: در سال گذشته با اینکه فصل کوچ عشایر بود اما با هماهنگی و مدیریت دستگاه ها و حضور بخش های مختلف و رسانه ها سیل مانسون کمترین مشکلات را داشتیم.
وی ادامه داد: تا نقاط ضعف مشخص نشود نمی توان مشکلات را برطرف کرد و باید این مشکلات شناسایی و برطرف شود.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین با بیان اینکه در سیل مانسون گذشته با توجه به توپوگرافی استان و زمان وقوع سیل تقریبا تمامی زیرساخت های کشاورزی خسارت دید، گفت: بخشی از زیرساخت ها غیر قابل ترمیم بودن و بخش قابل ترمیم در عرض یک هفته مشکلات آنها حل شد.
معتمدی زاده با بیان اینکه در خسارات سیل مانسون رتبهی اول در بین دیگر استان ها و رتبه اول در حوزه بحران خیز بودن داریم، گفت: حدود ۴ هزار و دویست میلیارد تومان خسارت کشاورزی بود که ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به استان ابلاغ شد اما نوع ابلاغ این تسهیلات به گونه ای غیر کارشناسی بود که به صورت تکه تکه این تسهیلات پرداخت شد.
وی ادامه داد: محصولی که کامل از بین رفته است دستورالعمل بیان می کند برای یک تا پنج سال بیمه شود درصورتی که محصولی وجود ندارد بیمه شود این موضوعات غیر کارشناسی سبب مشکلات شد.
معتمدی زاده ادامه داد: بیش از یک سال از سیل مانسون می گذرد و بیش از ۵ ماه از مکاتبات می گذرد اما اعتبار و نحوه پرداخت ها هنوز بلاتکلیف است که مردم در این راستا یا تسهیلات نگرفته اند یا تسهیلات مناسبی دریافت نکرده اند.
مدیر کل مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری با گرامی داشت یاد و نام همه شهدای صدر اسلام تا امروز گفت: حامل سلام گرم دو استان اصفهان و چهارمحال بختیاری هستیم.خسرو کیانی گفت: آوازه و بزرگی مردان نیک و زحمت کش خطه نورانی این استان بر کسی پوشیده نیست و حضور در حماسه های مختلف در یوم الله های مختلف، مناسباتی ملی و مذهبی در کشور زبانزد عام و خاص است و همچنین مسئولیت پذیری مسئولان این خطه از دیگر ویژگی ها است نمونه آن مرحوم مهندس امیری از مدیران بحران بودند که در یک سانحه جان دادند.
وی با بیان اینکه در حوادث اخیر این استان با مدیریت خوب و ارزشمند استان و ستاد بحران مشاهده شد و سبب موفقیت شد، گفت: در حوادث هیچکس انتظار وارد نیامدن خسارت ندارد اما انتظار این است که حوادث تلفات جانی نباشد این موضوع در زلزله سی سخت مشاهده شد و با تخریب سازه ها اما تلفات جانی مشاهده نشد.
وی ادامه داد: حوادث مرز نمی شناسند و با مرور حوادث کشور، تنش های آبی و خشکسالی به صورت سیستم وار و زنجیر وار همه ما را درگیر کرد، حادثه پلاسکو، حادثه متروپل بخشی از دیگر از حوادث است که آنها نشان از درد جمعی و همگانی است که باید مدیریت و برای آنها چاره اندیشی شود.
کیانی به لزوم هم افزایی و شناخت ظرفیت ها و بررسی مشکلات اشاره داشت و گفت: با احصا مشکلات باید به مدیریت تاب آوری و مدیریت دانش و ارزش برسیم این کار در کشور شروع شده است که قرار است به صورت منسجم و دانش وار دنبال شود که مصوبات آن در ماده ۲۵ و ماده ۹ قرار بر پیگیری است و در این راستا استان ها قطب بندی شده است که استان کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و استان اصفهان در یک قطب پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: حوادث و ظرفیت ها و مشکلات مطرح شده استان در بخش های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد و در خصوص آنها تصمیم گیری می شود.
کیانی ادامه داد: برای مدیریت تاب آوری ، درگیر شدن مردم با مشکلات و موضوع پیشگیری در حوادث باید بیشتر مورد توجه باشد زیرا کشور ما در نقاط مختلف بحران خیز است که باید مورد دقت و توجه بیشتر قرار گیرد و استان چهارمحال و بختیاری و استان کهگیلویه و بویراحمد دو استان معین همدیگر هستند که در بخش حوادث، بحران و تجهیزات و رفع مشکلات نیاز به بررسی و تهیه بانک اطلاعاتی منطقه ای دارند.
کیانی به یک خبر خوش برای استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و ادامه داد: مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد در رتبه اول در ارزیابی ها قرار گرفته است که مدیون هماهنگی مجموعه مدیران، مدیریت بحران استان و مجموعه ها دیگر است این موضوع سبب افتخار استان و کشور است.
وی توزیع اقلام کمکی و حمایتی را یکی از مشکلات به علت نبود بانک اطلاعاتی دانست و ادامه داد: با تهیه بانک اطلاعاتی این مشکلات کمتر می شود.
وی ادامه داد: در حوزه امداد نجات استان مشکلاتی وجود ندارد اما در حوزه پیشگیری باید توجهات بیشتری شود از طرفی کمبود سوله های هلال احمر مورد بررسی قرار می گیرد و حوزه آموزش و کشف اجساد و اطفای حریق مشکلی وجود نداشته است.
کیانی به تدبیر برای معضل حاشیه نشینی و سازه های ناپایدار شهر یاسوج و بررسی میدانی آنها و تهیه مشکلات آنها و گزارش آنها تاکید کرد.
وی به افزایش پوشش بیمه ای در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: از عملکرد ها و پوشش بیمه ای راضی نیستیم و انتظار می رود حمایت و پوشش بیشتری داده شود تا بار دولت درحوادث و مشکلات کمتر شود.
انتهای خبر/