رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/02/12 Friday - 2025 02 May الجمعة ، 4 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-10-20 07:12 شماره خبر : 9930
هشدار متخصص بیماری‌های عفونی در یاسوج:

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آنفولانزای جدید، جهشی پیشرفته از ویروس آنفولانزا است که دستگاه تنفسی را با شدت بیشتری درگیر می‌کند.

سید ذاکر سعیدی نژاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی  «صبح زاگرس» در خصوص آنفولانزای جدید، شیوع،علائم و راه‌های پیشگیری آن گفت: آنفولانزا یکی از بیماری‌های شایع ویروسی است که دستگاه تنفسی و گاها گوارشی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ظهور گونه‌های جدید این بیماری در سال‌های اخیر باعث نگرانی‌های گسترده‌ای در زمینه سلامت عمومی شده است. 

متخصص بیماری‌های عفونی در یاسوج گفت: گونه جدید آنفولانزا که در سال ۲۰۲۵ شناسایی شده‌است، به دلیل شدت تأثیرگذاری بر دستگاه تنفسی و قدرت انتقال بالا، تاکنون حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد از افراد را تحت تاثیر خود قرار داد.

وی افزود: آنفولانزای جدید، جهشی پیشرفته از ویروس آنفولانزا است که دستگاه تنفسی را با شدت بیشتری درگیر کرده و از طریق قطرات تنفسی و تماس با سطوح آلوده به راحتی منتشر می‌شود، علائم شدیدتری نسبت به گونه‌های قبلی ایجاد می‌کند.

سعیدی نژاد گفت: این ویروس به سرعت در محیط‌های شلوغ و بسته منتقل می‌شود و باعث مشکلات جدی مانند تنگی نفس و کاهش عملکرد ریه می‌شود. در برخی بیماران، اختلالات تنفسی مزمن به جا گذاشته و به‌طور مستقیم دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را هدف قرار می‌دهد. 

وی افزود: ویروس به بافت‌های ریه حمله می‌کند و باعث التهاب و ایجاد مایعات در کیسه‌های هوایی می‌شود که تنفس را دشوار می‌کند، بیماران ممکن است با کاهش قابل توجه حجم ریه‌ها مواجه شوند، عفونت ممکن است به مجاری تنفسی تحتانی سرایت کند و باعث تنگی نفس و برونشیت شود. همچنین در موارد شدید، افت سطح اکسیژن خون مشاهده می‌شود که نیازمند مراقبت فوری است.

متخصص بیماری‌های عفونی در یاسوج گفت: علائم گونه جدید آنفولانزا اعم از: شروع ناگهانی، سرفه خشک که ممکن است به سرفه‌های خلط‌دار تبدیل شود، تنگی نفس یکی از بارزترین علائم در این گونه است، همچنین درد قفسه سینه ناشی از التهاب و فشار در ریه‌ها، خستگی شدید و ضعف عمومی که می‌تواند تا هفته‌ها ادامه داشته باشد، عطسه و گلودرد از علائم اولیه که با پیشرفت بیماری شدت می‌یابند.

وی افزود: روش‌های درمان آن نیز شامل مراقبت‌های اولیه، استراحت کامل، استراحت به بدن فرصت مبارزه با ویروس را می‌دهد، مصرف مایعات گرم برای جلوگیری از کم‌آبی و کاهش تحریک گلو، استفاده از بخور بخور گرم به باز شدن مجاری تنفسی کمک می‌کند.

سعیدی نژاد گفت: درمان دارویی آن نیز با داروهای ضدویروسی مانند اسلتامیویر برای کاهش شدت بیماری (با تجویز پزشک)، داروهای ضدالتهاب برای کاهش التهاب در ریه‌ها، اکسیژن درمانی در موارد شدید، استفاده از ماسک اکسیژن یا دستگاه تنفس مصنوعی ضروری است.

وی ادامه داد: درمان‌های سنتی مکمل اعم‌از: دمنوش‌های گیاهی مانند دمنوش زنجبیل و عسل برای کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی، استفاده از روغن نعناع یا اکالیپتوس برای بهبود تنفس و کاهش گرفتگی مجاری تنفسی.

متخصص بیماری‌های عفونی در یاسوج گفت: راه‌های پیشگیری این آنفولانزا نیز از طریق واکسیناسیون تزریق واکسن آنفولانزا به‌ویژه برای گروه‌های پرخطر، استفاده مکرر از ماسک برای جلوگیری از انتقال ویروس در محیط‌های عمومی، رعایت بهداشت دست‌ها شست‌وشوی منظم با آب و صابون، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C، اجتناب از تماس با افراد بیمار به‌ویژه در مکان‌های بسته و شلوغ.

وی افزود: نحوه انتقال این آنفولانزا همانند کرونا بوده و هر دو ویروس از طریق قطرات تنفسی که هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن منتشر و منتقل می‌شوند، همچنین، تماس با سطوح آلوده و لمس صورت می‌تواند باعث انتقال بیماری شود، علائم مشترک آنفولانزای جدید و کرونا عبارتند از: تب که یکی از بارزترین نشانه‌ها در هر دو بیماری است، سرفه خشک که از علائم رایج که به التهاب دستگاه تنفسی مرتبط است، گلودرد که در هر دو بیماری دیده می‌شود و گاهی با درد شدید همراه است، تنگی نفس که هر دو ویروس می‌توانند باعث التهاب ریه‌ها و مشکلات تنفسی شوند.

سعیدی نژاد گفت: خستگی شدید که ضعف عمومی حتی پس از بهبودی نیز ممکن است ادامه داشته باشد، گروه‌های پرخطر مشابه افراد مسن، بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای مانند دیابت و بیماری‌های قلبی، و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف در برابر هر دو بیماری آسیب‌پذیرتر هستند و باید بسیار مراقب باشند.

وی بیان داشت: شباهت‌های زیاد میان آنفولانزای جدید و کرونا در علائم و روش انتقال، اهمیت تشخیص دقیق و اقدامات پیشگیرانه را افزایش می‌دهد. با وجود این شباهت‌ها، هر بیماری چالش‌های منحصر به فرد خود را دارد و نیازمند مدیریت بهداشتی خاص است. با رعایت دستورالعمل‌ها خود و دیگران را از این ویروس پرخطر در این روزها مصون بدارید.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار