رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-17 08:21 شماره خبر : 9149 https://sobhezagros.ir/short/eRPEd 0
کارخانه سیمان «تنگ‌سپو» در کما؛

در حالی کارخانه سیمان تنگ‌سپو دهدشت بعد از سال‌ها هنوز در اول راه مانده است که جوانان این شهرستان در نبود طرح‌های اشتغال‌زایی دچار ناامیدی شده و برای کار به استان‌های مجاور مهاجرت دارند.

به گزارش پایگاه خبری اطلاع‌رسانی «صبح زاگرس» شهرستان کهگیلویه با جمعیت بیش از ۱۵۰ هزار نفر یکی از سه شهرستان‌ بزرگ استان کهگیلویه و بویراحمد است که به دلیل نبود کارخانه‌ها و صنایع بزرگ که پتانسیل‌های بالای اشتغال و کارآفرینی را برای جوانان جویای کار این شهرستان می‌تواند به ارمغان بیاورد، اما در عدم فعالیت آنها مشکلات مختلفی ایجاد شده، کارخانه‌‌هایی که به اساسی‌ترین معضل و دغدغه جوانان جویای کار این منطقه تبدیل شده است.

می‌توان گفت کارخانه سیمان سپوی دهدشت یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های صنعتی شهرستان کهگیلویه بوده که در سال ۱۳۸۶ و در دولت نهم در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار و با اشتغال‌زایی ۲۵۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم در منطقه تنگ سپوی این شهرستان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ‌زنی شد و قرار بود با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان در آن سال و ظرفیت تولید سالانه حدود ۴۰۰ تن، سه‌ساله به بهره‌برداری برسد.

در حالی کارخانه سیمان تنگ سپوی دهدشت بعد از سال‌ها هنوز در ابتدای راه گام بر می‌دارد، که جوانان این شهرستان در نبود طرح‌های اشتغال‌زایی برای کار به استان‌های مجاور مهاجرت می‌کنند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدمحمد موحد نماینده شهرستان‌های کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی در مهر ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه کارخانه سیمان سپو بعد از یک دهه غیرفعال بودن با پیگیری‌های انجام شده وارد فاز اجرایی می‌شود گفت: این طرح اشتغال‌زایی خوبی برای منطقه دارد و با تأمین «فاینانس» روند اجرایی این طرح متوقف نخواهد شد و پیش‌بینی تولید روزانه این طرح یک هزار و ۲۰۰ تن سیمان است.

موحد افزود: کارخانه‌های راکد سیمان سپوی دهدشت و فسفات چرام با تعیین تکلیف و انتخاب پیمانکار دوباره احیاء می‌شود و باتوجه‌به نزدیکی شهرستان کهگیلویه به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، بهره‌برداری از این طرح‌ها می‌تواند ارزآوری خوبی داشته باشد.

کارخانه سیمان دهدشت یکی از ده‌ها پروژه‌های به کما رفته دیار تاریخی «بلاد شاپور» است که سال‌هاست در سایه بی‌توجهی، قول وعده مسئولان و سو مدیریت‌ها به حال اولیه خود رها شده است و در کما رفته است.

 کارخانه‌ای که قرار بود ۳ ساله به بهره‌برداری برسد در حالی در ابتدای راه مانده است که این روزها وضع خوشی ندارد و سال‌ها است به‌صورت نیمه‌کاره رها شده است و جوانان دیار بلاد شاپور تمام‌شدن آن را به رویایی ناتمام و دست نیافتی برای خود می‌دانند.

بعد از انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۲ تاکنون هیچ خبر یا سخنی از طرف نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای عمل به وعده‌‌ها مشاهده نشده و مردم شهرستان از نماینده خود انتظار دارند نسبت به پروژه‌های راکد و ناتمام این منطقه که برخی از آنها  پروژه‌های پیر لقب گرفته‌اند و بیش از یک‌دهه از کلنگ‌زنی آنها می‌گذرد، پیگیری صورت گیرد، و برای تکمیل و راه‌اندازی این پروژه‌ها اقدام کنند تا جوانان این شهرستان به‌جای کارگری و سرگردانی در استان‌های هم‌جوار در شهر خود مشغول کار شوند.

متأسفانه سال‌هاست باوجود پیگیری‌های انجام شده مدیران استانی و شهرستانی سازمان صنعت، معدن و تجارت با گفتاردرمانی از پاسخگویی اساسی در این زمینه خودداری می‌کنند و برنامه‌ای جهت فعال‌کردن این پروژه ندارند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار