رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/25 Thursday - 2025 15 May الخميس ، 17 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-25 07:39 شماره خبر : 12848
گزارش خبری؛

یکی از رانندگان تاکسی گفت: رانندگان تاکسی نیز از تورم و گرانی رنج می‌برند و نرخ‌های فعلی کفاف مخارج زندگی رانندگان و افزایش هزینه‌های تعمیر خودرو را نمی‌دهد و انتظار داریم مسؤولان به وضعیت معیشت رانندگان تاکسی هم توجه کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ماجرای قدیمی گران‌شدن خودسرانه کرایه تاکسی، هرسال تکرار می‌شود؛ آنطور که مسافران می‌گویند نظارت دقیق و کافی بر عملکرد تاکسی‌ها نیست، به همین دلیل رانندگان به خودشان اجازه می‌دهند کرایه بیشتری را از مسافر بگیرند. افزایش نرخ تاکسی یکی از مسائلی است که در بسیاری از شهرها به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، مورد توجه قرار گرفته است. این افزایش نرخ، به ویژه زمانی که به صورت خودسرانه و بدون اطلاع‌رسانی مناسب به مسافران انجام می‌شود، می‌تواند نارضایتی‌های زیادی را به همراه داشته باشد.

با افزایش نیازهای جامعه، حمل و نقل به بخش جدایی ناپذیر زندگی شهروندان تبدیل شد و همه به تناسب نیاز خود از این بخش بهره می برند، اما در روزهای اخیر موضوع افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها در باشت جریان‌ساز شده است.روزانه بسیاری از مردم از اقشار مختلف دانشجو، دانش آموز، کارمند و کاسبان  از تاکسی به عنوان وسیله حمل و نقل خود استفاده می‌کنند، ولی متأسفانه میزان رضایت از تاکسی‌ها بسیار پایین است.

با توجه به اینکه افزایش هزینه‌های زندگی و تورم این روزها گریبانگیر همه افراد و اقشار جامعه شده است،طبیعی است که افزایش نرخ کرایه تاکسی هم اتفاق می‌افتد اما هنوز هیچ نرخ رسمی اعلام نشده و نباید رانندگان خودسرانه از مسافر مبلغ اضافه دریافت کنند، یکی از دلایل اصلی افزایش نرخ تاکسی، افزایش هزینه‌های سوخت، نگهداری و تعمیرات خودروها است. رانندگان به دلیل افزایش هزینه‌ها، ناچار به افزایش نرخ‌ها می‌شوند، در بسیاری از شهرها، نظارت بر نرخ‌گذاری تاکسی‌ها به طور مؤثر انجام نمی‌شود. این عدم نظارت باعث می‌شود که برخی رانندگان به صورت خودسرانه نرخ‌ها را افزایش دهند.

افزایش کرایه در باشت به دو صورت خودجوش و قانونی انجام می‌شود که البته اقدامات خودجوش بعد از مدتی تبدیل به عرف می‌شود و کسی در این باره اعتراضی نمی‌کند، افزایش خودسرانه نرخ‌ها می‌تواند به رقابت ناعادلانه بین رانندگان منجر شود. برخی رانندگان ممکن است برای جلب مشتری، نرخ‌های پایین‌تری را ارائه دهند که این موضوع می‌تواند به مشکلاتی در بازار منجر شود.

مسافران معتقدند گرانی کرایه‌ها ، بر همه امور زندگی آنان سایه خواهد انداخت. افزایش خودسرانه کرایه تاکسی توسط رانندگان قطعا کم‌کاری و کوتاهی در نظارت تاکسیرانی و شهرداری بوده است، قیمت مصوب شهرداری برای تاکسی‌ها تا پایان سال بر قوت خود باقی می‌ماند، مگر آنکه اتفاق خاصی در کشور رخ دهد. افزایش قیمت فقط به دلیل سوء‌استفاده از عدم نرخ مصوب بوده است، درحالی که تاکنون هیچگونه دستورالعملی مبنی بر افزایش نرخ کرایه تاکسی در باشت صادر نشده است برخی رانندگان تاکسی در این شهر نرخ کرایه برخی مسیرهای درون شهری را تا نسبت به نرخ مصوب افزایش داده‌اند.

شرایط اقتصادی ناپایدار و نوسانات قیمت‌ها در بازار می‌تواند به افزایش نرخ تاکسی‌ها منجر شود. رانندگان به دلیل فشارهای اقتصادی، ممکن است نرخ‌ها را افزایش دهند، افزایش خودسرانه نرخ‌ها می‌تواند باعث نارضایتی مسافران شود. این نارضایتی ممکن است به کاهش استفاده از خدمات تاکسی منجر شود و به اعتبار رانندگان آسیب بزند، زمانی که مسافران احساس کنند که نرخ‌ها به صورت غیرمنصفانه افزایش یافته، اعتماد خود را از دست می‌دهند

برخی رانندگان تاکسی بدون توجه به حقوق شهروندان از مسافران کرایه اضافی مطالبه می‌کنند. تاکسی‌ها در هوای گرم و طاقت‌فرسای منطقه برای رفاه حال مسافران کولر روشن نمی‌کنند ولی از مسافر کرایه بیشتری طلب می‌کنند.

افزایش خودسرانه نرخ تاکسی یک چالش جدی است که نیاز به توجه و اقدام فوری دارد. با ایجاد سیستم‌های نظارتی مؤثر، آموزش رانندگان و شفاف‌سازی نرخ‌ها، می‌توان به بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی و افزایش رضایت مسافران کمک کرد. این اقدامات نه تنها به نفع مسافران، بلکه به نفع رانندگان و کل سیستم حمل و نقل عمومی خواهد بود.

یکی دیگر از رانندگان تاکسی گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل فشار اقتصادی بر  ما رانندگان تاکسی وارد می‌شود، افزایش مداوم قیمت اجناس است. این افزایش هزینه، به طور مستقیم بر درآمد رانندگان تأثیر می‌گذارد و ما را مجبور به افزایش نرخ‌ها می‌کند.

یکی از رانندگان تاکسی نیز در این زمینه اعلام کرد: رانندگان تاکسی نیز از تورم و گرانی رنج می‌برند و نرخ‌های فعلی کفاف مخارج زندگی رانندگان و افزایش هزینه‌های تعمیر خودرو را نمی‌دهد و انتظار داریم مسؤولان به وضعیت معیشت رانندگان تاکسی هم توجه کنند.

دیگری گفت: فشارهای مالی و اقتصادی به نارضایتی و استرس در میان ما رانندگان منجر می‌شود، برای جبران هزینه‌های بالا، ما رانندگان ناچار به افزایش نرخ‌ها می‌شویم که این موضوع می‌تواند به نارضایتی مسافران منجر شود و در نتیجه به کاهش مشتری‌ها می‌انجامد.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار