رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/12/17 Friday - 2025 07 March الجمعة ، 7 رمضان ، 1446
ساعت
1403-11-21 04:53 شماره خبر : 10688 https://sobhezagros.ir/short/NBo0p 0
گزارش؛

تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها در «حلبی آباد» و یا خانه‌های کاهگلی و ناایمن زندگی می‌کردند ولی بعد از انقلاب شاهد جهش بزرگی در بهسازی و مقاوم‌سازی منازل مسکونی در شهر‌ها و روستا‌ها بودیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» مسکن همواره یکی از مهمترین نیاز‌های بشری است لذا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم در بدترین شرایط در حلبی آباد‌ها زندگی می‌کردند که این مهم همواره باعث بروز مشکلات اساسی برای مردم شده بود. 

 

توجه به تأمین مسکن مناسب قبل از انقلاب اسلامی تنها در دست عده‌ای سرمایه‌گذار بود که توسط درباریان و اطرافیان شاه مدیریت و سرمایه‌گذاری می‌شد و در این بین مردم در شهر‌ها در حلبی آباد‌ها و در روستا‌ها در خانه‌های کاهگلی و گچ وسنگی در بدترین وضعیت بهداشتی زندگی می‌کردند. 

باتوجه به عمق محرومیت‌ها و نداشتن برنامه توسعه‌ای برای ساخت مسکن توسط رژیم پهلوی این مهم همواره مورد مغفول واقع شده است که متأسفانه باعث افزایش حجم «حلبی آباد‌ها» در حاشیه شهر‌ها شده است. 

 

با پیروزی انقلاب اسلامی، مسکن به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌های دولت‌های مختلف از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز بوده است لذا در تمامی دولت‌ها این مهم همواره مورد تأکید قرار گرفته است که کم و زیاد داشته است ولی هرگز این چرخه و نیاز مردم به مسکن قطع نشده است. 

بعد از انقلاب اسلامی بحث مقاوم‌سازی مسکن در شهر‌ها و روستا‌ها بر مبنای اصول درست مهندسی پایه‌گذاری شد که نقش مهمی در کاهش حجم میزان خسارت‌های ناشی از زلزله داشت. 

 

طی چهار دهه گذشته، برنامه‌های متعددی در این حوزه اجرا شده که هر یک در زمان خود، دستاورد‌ها و چالش‌هایی به همراه داشته‌اند. از طرح‌های منطقه‌ای گرفته تا پروژه‌های عظیمی همچون مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، طرح‌های هادی روستایی طرح‌های مقاوم‌سازی واحد‌های روستایی و شهری صورت گرفته است. 

با اجرای این طرح‌ها؛ تلاش شده است که رؤیای خانه‌دارشدن برای میلیون‌ها ایرانی به واقعیت تبدیل شود. اگرچه در حوزه مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، توفیق آن‌چنانی را در شهر‌های کهگیلویه و بویراحمد شاهد نبوده‌ایم و هر کدام از این طرح‌ها با چالش‌های متعددی مواجه بوده، اما در حوزه مسکن روستایی شاهد توفیقات بیشتر و بهتری بوده‌ایم. 

 

در چند سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص در شهرستان‌های محروم این استان تحولات اساسی در حوزه بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرستان باشت صورت گرفته است. 

علی‌حسین افراخته در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس گفت: مقاوم‌سازی مسکن روستایی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های بنیاد مسکن در طی سال‌های اخیر بوده است که از سال ۸۴  طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی در کل کشور شروع شده است. 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان باشت بیان کرد: تاکنون دو هزارو ۱۳۵ واحد مسکونی در ۱۱۵ روستای این شهرستان بهسازی و مقاوم‌سازی شده است، سال گذشته ۷۷۷ میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت ۲۲۲ واحد مسکونی در مناطق مختلف روستایی این شهرستان به متقاضیان پرداخت شده است. 

افراخته مطرح کرد: متقاضیان برای نوسازی و بهسازی مسکن خود در روستا‌های شهرستان می‌توانند تسهیلات ساخت را دریافت کنند، برای مقاوم‌سازی هر واحد‌های مسکونی فرسوده روستایی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با بازپرداخت پنج درصد و ۲۰ ساله پرداخت شد. 

وی افزود: میزان تسهیلات مقاوم‌سازی در سالجاری افزایش می‌یابد  ۲۲۱ متقاضی مسکن روستایی امسال برای دریافت تسهیلات  چهار میلیارد ریالی به بانک عامل معرفی می‌شوند. 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باشت گفت: عمده مشکل اساسی در شتاب بخشی مقاوم‌سازی واحد‌های روستایی این شهرستان عدم پرداخت تسهیلات و معوقات بانکی از سوی برخی روستائیان است، تداوم این روند موجب شده بانک‌های عامل سخت‌گیری زیادی برای پرداخت تسهیلات مورد نظر در این بخش و حتی شمار کاهش مراجعه‌کنندگان را داشته باشد. 

وی بیان کرد: نهادینه کردن مشارکت مردم برای مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی و تلاش برای حل مشکل ضمانتهای بانکی لازم و ضروری است، توجه به کیفیت ساخت بنا‌ها در بحث اقتصاد مهندسی و قیمت تمام شده بنا نیز از اهمیت خاص خود برای ساکنان برخوردار است. 

افراخته، مقاوم‌سازی اماکن روستایی را مؤثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر‌ها عنوان کرد و گفت: ترویج مقاوم‌سازی و افزایش آگاهی روستائیان برای بالا بردن کیفیت واحد‌های مسکونی از اهداف اصلی بنیاد مسکن بوده که در این راستا، مشارکت دهیاران و خود روستاییان نیز بسیار مؤثر است. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار