آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای در باشت

گزارش تصویری؛

آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای در باشت

برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان باشت آغاز شده است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ذرت یکی از محصولات مهم برای افزایش تولیدات زراعی است که در بخش دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد،زمان برداشت ذرت علوفه‌ای باتوجه به شرایط آب و هوایی، از اواسط مهرماه آغاز و تا پایان آبان‌ماه ادامه دارد‌، این محصول با چاپرهای پشت تراکتوری از مزارع برداشت می شوند و بهترین زمان برداشت ذرت علوفه‌ای وقتی است که دانه‌ها در مرحله شیری-خمیری باشند و گیاه رطوبت ۶۰ تا ۷۰ درصدی داشته باشد. کیفیت خاک، تغذیه مناسب و زمان‌بندی دقیق باعث تولید علوفه بیشتر و سیلاژ با ارزش غذایی بالا می‌شود.


ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات اصلی در تامین نیاز علوفه‌ای واحدهای دامی نقش مهمی دارد که این میزان علوفه علاوه بر تامین نیاز دامداری‌های شهرستان، به سایر شهرستان‌های استان و استان‌های همجوار عرضه می‌شود. ️

مزارع ذرت علوفه‌ای  به روش تیپ و اصول بهینه آبیاری می‌شود که این مساله علاوه بر کاهش مصرف آب، مواد مغذی را به صورت مستقیم در اختیار ریشه گیاهان قرار داده و موجب افزایش عملکرد محصول می‌شود.

ذرت علوفه‌ای مانند ذرت دانه‌ای در اوایل بهار و به صورت مکانیزه کشت می‌شود و در فصل تابستان پس از چند نوبت آبیاری و رسیدن به رشد کافی، قابلیت برداشت را دارد و تنها تفاوت نوع علوفه‌ای و دانه‌ای در تراکم کاشت است.

همه بخش‌های گیاه در ذرت علوفه‌ای شامل ساقه، برگ و دانه به صورت مکانیزه برداشت می‌شود و پس از خردکردن در محیط‌های خاصی نگهداری می شود تا پس از مدتی به صورت علوفه آماده به مصرف دام برسد.

ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای یکی از محصولات مهم برای افزایش تولیدهای زراعی در شهرستان باشت است که در بخش دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.