
آتشسوزی گسترده در ارتفاعات «کوه مورد» در مرز شهرستانهای گچساران و باشت پس از چهار روز تلاش شبانهروزی مهار شد. این حادثه که در پی اصابت صاعقه آغاز شد، خسارات قابلتوجهی به عرصههای طبیعی منطقه وارد کرده است.
قدرتالله علیپور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» از مهار کامل آتشسوزی در ارتفاعات کوه مورد، حدفاصل شهرستانهای گچساران و باشت خبر داد و اظهار کرد: شعلههای آتش از روز سهشنبه هفته گذشته در پی برخورد صاعقه با پوشش خشک گیاهی شعلهور شد و با توجه به صعبالعبور بودن منطقه، وزش باد شدید و تراکم پوشش گیاهی، عملیات مهار آتش با دشواریهای فراوانی روبهرو بود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران افزود: این آتشسوزی که بارها مهار و مجدداً شعلهور شد، با همکاری نیروهای منابع طبیعی، هلالاحمر، محیطزیست، هیأت کوهنوردی، مردم محلی و همراهی کارکنان فرمانداری و بخشداری، سرانجام تحت کنترل قرار گرفت.
علی پور تصریح کرد: فرماندار گچساران، جناب آقای مقیمی، بهعنوان میداندار اصلی عملیات مهار آتش نقش برجستهای ایفا کرد. همچنین این عملیات با حضور و حمایت مدیرکل ستاد بحران استان، مدیرکل منابع طبیعی استان، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و با پیگیریهای مجدانه نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی دنبال شد.
وی ادامه داد: باوجود مهار آتش، نیروهای امدادی همچنان در منطقه کوه مورد مستقر هستند تا از احتمال شعلهور شدن مجدد جلوگیری کنند. این آتشسوزی، دهها هکتار از عرصههای جنگلی و مرتعی منطقه را در برگرفت و هرچند هنوز برآورد دقیق خسارات در دست بررسی است، اما شدت حادثه زنگ خطری جدی برای منابع طبیعی استان به شمار میرود.
علی پور در پایان، بر لزوم مشارکت همگانی، چه مسئولان و چه شهروندان، در صیانت از منابع طبیعی و پیشگیری از حوادث مشابه تأکید میکنند؛ چراکه حفاظت از سرمایههای ملی، وظیفهای همگانی و مسئولیتی ملی است.
بر این اساس نیز استان کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از ۸۷۴ هزار هکتار جنگل، ازجمله مناطق مهم جنگلی زاگرس محسوب میشود که بیش از ۷۰ درصد آن را درختان بلوط تشکیل میدهند. این استان با در اختیار داشتن بیش از ۳۱۲ هزار هکتار منطقه حفاظتشده و گونههای متنوع گیاهی، جانوری و دارویی، جایگاه مهمی در اکوسیستم طبیعی کشور دارد.
هفت منطقه حفاظتشده استان، ازجمله دنای شرقی، خائیز سرخ، خامی، دیل، سولک و سیوک با وسعتی بالغبر ۹۳ هزار هکتار، ظرفیتهای بیبدیلی در حوزه تنوع زیستی هستند. بااینحال، تکرار آتشسوزیهای اخیر ضرورت شناسایی کانونهای بحران و تدوین طرحهای جدی حفاظت و پایش منابع طبیعی را دوچندان کرده است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازدید مسئولان استانی و شهرستانی از کوهمورد باشت
- اطفاءحریق باشت نیازمند تجهیزات جدید است
- تعریض مسیر معصومآباد کریک
- کشف ۱۲ کيلوگرم مواد مخدر در گچساران
- کمیسیون اصل ۹۰؛ آخرین سنگر سیاسی نماینده کهگیلویه؟
- دشمنان در نقشههای خیالی؛ تهدیدات دشمن توخالی است
- ضربه نهایی ایران؛ سقوط قطعی دشمنان نظام
- آتش گرمای هوا بر پیکر شبکه برق لنده
- بصیرت مردم معادلات دشمنان را به هم ریخت
- «کوه مورد» در کهگیلویه و بویراحمد آرام گرفت
- مشاهده بیشتر