رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/01/30 Saturday - 2025 19 April السبت ، 21 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-27 23:44 شماره خبر : 12178
استاندار کهگیلویه و بویراحمد:

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حساسیت ویژه خود نسبت به منطقه دنا، حفظ این زیست‌کره را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های خود دانست و خواستار شفافیت در بررسی تأثیرات زیست‌محیطی این پروژه شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»عصر امروز (چهارشنبه 27 فروردین 1404)، یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در نشست خبری با خبرنگاران در سالن شماره یک استانداری، به موضوعات مهمی از جمله مسائل مرتبط با احداث سد ماندگان و دغدغه‌های زیست‌محیطی منطقه پرداخت.

یدالله رحمانی با اشاره به اهمیت زیست‌بوم دنا و حساسیت ویژه خود نسبت به این منطقه گفت: «زندگی شخصی من به دنا وابسته است. اگر حساسیت من نسبت به این منطقه از حساس‌ترین افراد کمتر نباشد، مطمئناً بیشتر نیز خواهد بود. یکی از مهم‌ترین آرزوهای من این است که زیست‌کره دنا تا ابد دوام و بقای خود را حفظ کند و برای تحقق این هدف، در چارچوب قانون از هیچ اقدامی فروگذار نخواهم کرد.»

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهار داشت: «بحث احداث سد ماندگان از دو جنبه زیست‌محیطی و مهندسی مورد بررسی قرار گرفته است. هر دو محور به‌طور دقیق و در چارچوب قانونی در حال پیگیری هستند. مسیرهای بررسی شامل مناطق شمالی و جنوبی بوده و سازمان‌های ذی‌ربط نیز تأثیرات احتمالی احداث این سد را به‌صورت مستمر دنبال می‌کنند.»

وی تأکید کرد که هرگونه اظهار نظر از سوی مسئولان استان در خصوص این موضوع با هماهنگی استانداری و بر اساس نتایج مطالعات رسمی صورت می‌گیرد و افزود: «حفظ زیست‌کره دنا برای من، نه فقط به‌عنوان استاندار بلکه به‌عنوان یک فرزند این منطقه، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های زندگی است. این مسئله نه‌تنها برای ما بلکه برای آیندگان به‌عنوان یک ثروت ملی باید مورد توجه قرار گیرد.»

رحمانی با انتقاد از نبود شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها و تأکید بر ضرورت مطالعات کارشناسی گفت: «در این هفت ماه بارها درخواست کرده‌ایم که یک مرجع قانونی به‌طور دقیق و کارشناسی موضوع سد ماندگان را بررسی کند و نتایج مطالعات را به ما اعلام نماید. باید به‌طور شفاف مشخص شود که آیا احداث این سد خطر جدی زیست‌محیطی دارد یا خیر. اگر خطر وجود دارد، باید از آن جلوگیری شود، اما اگر چنین خطری وجود ندارد، می‌توانیم به اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و عمرانی در منطقه کمک کنیم.»

رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود به دغدغه‌های مردم منطقه اشاره کرد و گفت: «دغدغه مردم یاسوج و دنا این است که احداث سد ماندگان ممکن است به محیط زیست منطقه آسیب برساند. ما معتقدیم هیچ استانی حق ندارد برای تأمین آب شرب خود، آب شرب مشروع سایر استان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. مدیریت آب یک مسئله ملی است و تصمیم‌گیری در این خصوص باید بر اساس قوانین و مقررات ملی صورت گیرد.»

وی افزود: «ساخت هر سد نیازمند پیوست‌های فنی، اقتصادی، و زیست‌محیطی است و سؤال اینجاست که چرا این مطالعات پیش از اجرای پروژه انجام نشده است؟ از ابتدای ورود به استانداری، کارگروه ویژه‌ای برای پیگیری این موضوع تشکیل دادم و مکاتباتی با دفتر مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر کشور، و معاون عمرانی وزیر انجام شده است. در جلسات اخیر با رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، منطق ما مبنی بر ضرورت انجام مطالعات پیش از اجرا پذیرفته شد.»

رحمانی همچنین با اشاره به روابط حسنه با استان‌های هم‌جوار و مردم اصفهان اظهار کرد: «اگر مطالعات نشان دهد که احداث سد ماندگان هیچ آسیبی به دنا وارد نمی‌کند، ما مخالفتی با ساخت آن نخواهیم داشت. اما اگر کوچک‌ترین خدشه‌ای به دنا وارد شود، همه مردم ایران، از جمله مردم اصفهان، باید مانع اجرای این پروژه شوند. ما به قانون پایبندیم و با حسن هم‌جواری با مردم اصفهان، که برادران و هم‌کیش ما هستند، این موضوع را پیگیری می‌کنیم.»

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان سخنان خود گفت: «دیروز در جلسه‌ای با مدیریت بحران کشور، یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد بحث همین مسئله سد ماندگان بود. درخواست ما از مسئولان کشور این است که با جدیت بیشتری به این موضوع توجه کنند. اگر امروز به این مسئله رسیدگی نشود، ممکن است در آینده به مشکلی بزرگ و بحرانی اجتماعی تبدیل شود که هیچ‌کس نتواند پاسخگوی آن باشد. وظیفه مدیریت بحران این است که از وقوع چنین شرایطی پیشگیری کند و به مدیریت صحیح بحران بپردازد.»

استاندار کهگیلویه و بویراحمد: زیست‌کره دنا خط قرمز ماست

عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نیز در خصوص سد ماندگان اظهار داشت: «لازم است تأکید کنم که تمام مواضع فرمانداری‌ها، معاونان، و سایر بخش‌ها با هماهنگی کامل استاندار محترم، جناب آقای دکتر رحمانی، انجام می‌شود.» وی افزود: «دکتر رحمانی از بدو ورود به استان، کارگروه ویژه‌ای تشکیل داده و دغدغه‌های مردم دنا را با پیگیری‌های مستمر مطرح کرده‌اند.»

شهامت، دنا را نه‌تنها متعلق به کهگیلویه و بویراحمد بلکه یک زیست‌کره جهانی دانست و تصریح کرد: «این میراث طبیعی و فرهنگی به‌طور عمیق با هویت مردم استان گره خورده است. دغدغه اصلی ما حفظ این زیست‌کره است که متعلق به تمام بشریت است.» وی همچنین تأکید کرد که مطالعات کامل و دقیق، پیش از هر اقدامی ضروری است و بیان داشت: «این موضوع به‌صورت جدی در دستور کار قرار دارد و پیگیری می‌شود.»

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار