رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/30 Sunday - 2025 19 January الأحد ، 19 رجب ، 1446
ساعت
داستان حلبی‌آباد به کجا می‌رسد؟

جامعه خبری استان امروز منتظرند که ببینند که استاندار کهگیلویه و بویراحمدو نماینده شهرستانهای بویراحمد،دنا و مارگون چه راهبردی برای حل و فصل حلبی آباد یا همان بمب ساعتی مرکز استان دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» جمعه‌بازار قصر تبلیغاتی اما فاجعه‌بار مقاومت بالایی در برابر حوادث طبیعی و حتی غیرمترقبه ندارد و همچنان این سازه که به پلاسکو و مترو پل شباهتی زیاد دارد اما در حد فاجعه‌بارساخته شده عبرتی برای مدیریت شهری و مسئولان کهگیلویه و بویراحمد نمی‌شود.

امروز جمعه‌بازار بزرگ‌ترین مرکز خرید شهر یاسوج با غرفه‌های حلبی و راهروهای تنگ و گاهاً بن‌بست که انواع و اقسام جنس در آن یافت می‌شود به قصری تبلیغاتی در این شهر تبدیل شده است.

سازه وحشتناک در مرکز سرزمین چهارفصل

این سازه حلبی در طی سالیان اخیر روزهای دهشتناکی و پر خسارتی را به خود دیده است، در برخی مواقع در زیر آتش  بسیاری از غرفه‌های آن دود شده است و در برخی مواقع بلایای طبیعی آن را زمین‌گیر کرده است.

هرچند بار ها بار ها از سوی مسئولان نظارتی و ایمنی بر روی کاغذ هشدارهایی به این مجموعه داده‌شده است اما واقعاً کسی جرأت پلمپ این میدان مین خطرناک را ندارد و برخی از مسئولان شهری دلیل جابجا نشدن و ساماندهی نشدن آن را دست برخی مافیا و دلالان می‌دانند.

امروز باید بگوییم بی‌درنگ خطر جان هزاران نفر در این منطقه به دلیل نبود یک مکان امن تهدید می‌شود، اما چرا پلاسکو و مترو پل عبرت نامه‌ای برای مسئولان کهگیلویه و بویراحمدی و مدیریت شهری یاسوج نمی‌شود خود جای سؤال است؟

 باید بدانیم که پیش‌ازاین خطر به جان جمعه‌بازار یاسوج افتاد و ده ها غرفه در آتش سوخت و اگر سرعت عمل آتش‌نشان‌ها نبود پلاسکویی دیگر در کهگیلویه و بویراحمد به وقوع می‌پیوست.

در همین راستا و در پی انتشار اخبار مختلف نماينده مردم بویراحمد، دنا و مارگون از جمعه‌بازار یاسوج و بازارچه امام علی این شهر بازدید کردند.

حل مسئله جمعه بازار دغدغه استاندار

یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در بازدید از جمعه‌بازار یاسوج گفته است: موضوع جمعه‌بازار همیشه دغدغه مردم و مسئولان بوده و در این راستا لازم بود که ما از نزدیک این مسئله را بررسی کنیم.

رحمانی ادامه داده است: در این راستا باید مسائل مشکلات را برطرف بکنیم و اگر لازم باشد تدبیری اندیشیده شود .

وی به جمع‌بندی و جلسه با کسبه اشاره داشت و گفته است: جمعه‌بازار دغدغه امروز همه ماست و در این زمینه باید تصمیمات اساسی گرفته شود.

باید به جمع بندی رسید؟

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به دغدغه‌های فعالان اقتصادی بیان کرده است: ما هم به‌اتفاق نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون که به‌شدت به وضعیت اینجا توجه دارند، آمده‌ایم که مشکلات اینجا را شناسایی و احصا کنیم، ان‌شاءالله در جلسه‌ای که در آینده با حضور همه متصدیان برگزار می‌شود، به یک جمع‌بندی نهایی خواهیم رسید و تدابیر لازم برای بهبود وضعیت بازار اتخاذ خواهد شد.

رحمانی همچنین در ادامه ابراز داشته است: ما اینجا آمده‌ایم که به نفع مردم کارکنیم و به دنبال راهکارهایی هستیم که به بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی شما کمک کنیم.

از مشکلات شما آگاهم

 همچنین محمد بهرامی، نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون، در این بازدید ضمن تأکید بر اهمیت توجه به مشکلات مردم گفته است: نماینده مجلس، استاندار و هر مدیری که در اینجا حضور دارد، باید برای مردم کار کند، بدون مردم هیچ‌چیزی معنا و مفهومی ندارد؛ استاندار محترم که با مسائل این منطقه آشناست و ریشه در این خاک دارد، به مشکلات و نیازهای شما آگاه است و حتماً مدیران به رهبری ایشان تصمیماتی خواهند گرفت که به نفع شما باشد و از ضرر شما جلوگیری کند؛ ما باید در راستای منافع شما و بهینه‌سازی شرایط کارکنیم.

بهرامی در ادامه افزوده است: امروز ایجاد شغل مهم‌ترین مسئله جامعه است. جمعیت بسیار زیادی در اینجا ساکن است و معیشت آن‌ها از این بازار تأمین می‌شود. وظیفه ما این است که به فکر شغل و معیشت مردم باشیم. البته رعایت قوانین جاری شهر و اصول ایمنی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. مسئولان باید هم به فکر شما باشند و هم به فکر کسانی که بیکار هستند. این حق مردم بر گردن دولت است و مجلس نیز موظف است که ان‌شاءالله به فکر مردم باشد.»

باید بدانیم که جمعه‌بازار یاسوج در مکانی بعد از میدان جهاد به مساحت ۱۷ هزار مترمربع و اغلب غرفه‌های ۱۲ متری به‌صورت امتیازی به متقاضیان واگذارشده و هم‌اکنون بیش از ۹۸۰ غرفه و ۴۸۰ صنف در آن مشغول به فعالیت بوده و امرارمعاش حدود ۶ هزار نفر را فراهم کرده است.

حکایت عجیب جمعه بازار یاسوج!

حضور بیش از هزار تا هزار و ۳۰۰ غرفه دار بدون احتساب مغازه‌های جانبی و دست‌فروشان پیرامون این جمعه‌بازار حکایت از وضعیتی نامناسب این مکان ناایمن دارد که به‌صورت دیوارهایی با احداث پلیت ساخته‌شده‌اند که همه آن را حلبی‌آباد نامیده‌اند.

در سال‌های گذشته بار ها رسانه‌های استانی و مسئولان نسبت به ناایمن بودن این بازار و خطرات امنیتی آن‌که همچون بمب ساعتی خطرناک خواهد بود، هشدار داده‌اند، حتی این خطرات به گونه بوده که سه بار در هفت سال اخیر این بازارچه پلیتی دچار آتش‌سوزی شده است.

باید به واضح بگوییم که یک جرقه می‌تواند در کمترین زمان ممکن سرمایه یک‌عمر کسبه جمعه‌بازار را دود کند؛ البته که نزدیکی این بازار به جایگاه سوخت گاز سی ان جی نیز کار را برای بروز یک فاجعه نیز تسهیل کرده است، اما چرا سال‌هاست که این مهم رهاشده و کسی به آن توجهی نمی‌کند سؤالی است که هنوز جوابی بری آن پیدا نشده است؟

ابلاغ 100خطر ایمنی به اهالی جمعه بازار

طبق اعلام مدیرعامل آتش‌نشانی یاسوج با بررسی کارشناسان تاکنون ۱۰۰ اخطار ایمنی به جمعه‌بازار یاسوج از سوی این نهاد به متولیان ابلاغ‌شده است.

امروز جمعه‌بازار یا به عبارتی همان «آشفته‌بازار یاسوج»! خود حکایتی از وضعیتی بغرنج، نابسامان و ناایمن دارد که به زخمی کاری و نقطه تاریکی در حوزه مدیریت شهری تبدیل‌شده است که سامان دادن و خروج از این وضعیت عزمی راسخ از سوی مسئولان و همکاری جدی بین بخشی به‌ویژه دستگاه قضایی، مدیریت شهری و مجموعه استانداری را می‌طلبد.

۱۸ ماه اجاره رایگان در صورت استقرار کاسبان در بازار امام علی

هرچند که کیوان آشنا شهردار یاسوج در گفتگو با خبرنگار صبح زاگرس گفته بود: کاسبان جمعه‌بازار یاسوج درصورتی‌که به بازار امام علی نقل‌مکان کنند یک سال و ۶ ماه از پرداخت اجاره‌بها معاف هستند.

کیوان آشنا با تأکید بر اینکه جمعه‌بازار فعلی دارای مشکلات فراوانی ازجمله مسائل ترافیکی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، ایمنی و مسائل فنی است، افزوده است: راه‌اندازی و تکمیل بازار امام علی باهدف انتقال کاسبان از جمعه‌بازار انجام شد اما تاکنون این بازار مورد استقبال کاسبان قرار نگرفته است.

وی ابراز کرد: در چند ماه گذشته آتش‌سوزی شبانه باعث شد که چندین غرفه این بازارچه دچار آتش‌سوزی شود که شاید اگر این اتفاق در ساعات کاری بازاریان اتفاق می‌افتاد، باعث تلفات انسانی هم می‌شد.

چه کسانی مانع می‌شوند؟

آشنا بابیان اینکه سازه و بازار جدید (بازار امام علی) پس از مزایده کم‌تر از یک گوش‌به‌زنگ تکمیل و تحویل‌شده است، افزود: ما هم اولویت را با بازاریان سازه قدیم گذاشتیم که در مکان جدید مستقر شوند، اما تا این لحظه هیچ‌گونه همکاری جهت جابه‌جایی به بازار و سازه جدید انجام‌نشده است.

وی به ممانعت شورای بازاریان از انتقال بازاریان به مکان جدید اشاره و مطرح کرد: بازاریان شورایی تحت عنوان شورای بازار دارند که برخی از اعضای این شورا هرکدام ۶ یا هفت غرفه دارند و اجازه تخلیه را به بازاریان نمی‌دهند.

راهبرد استاندار برای جمعه‌بازار یاسوج چیست؟

حال بعد از بازدید دیروز مسئولان ارشد استانی و نماینده مردم محترم شهرستان‌های بویراحمد،دنا و مارگون از این بازارچه همگان منتظر راهبر جدید رحمانی و بهرامی برای خروج حلبی‌آباد از این وضعیت آشفته هستند و در این فکرند که نسخه استاندار برای جمعه‌بازار چه خواهد بود.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

آخرین اخبار