رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/04 Sunday - 2025 25 May الأحد ، 27 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-09-23 23:35 شماره خبر : 9230
در همایش پیشگیری از خودکشی مطرح شد:

به همت قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای حضرت ولیعصر(عج) شهرستان بهمئی کارگاه آموزشی جهت کسب مهارت‌های لازم از آسیب‌های اجتماعی برای مداخله از خودکشی در این شهرستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ كارگاه آموزشی تربیت مربی همیاران اجتماعی مداخله در بحران خود كشي روز چهارشنبه با شركت بيش از ۲۰۰ نفر، با همت قرارگاه پیشرفت حضرت ولیعصر و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپاه ناحیه بهمئی و اداره آموزش و پرورش در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور  «دکتر شیرعلی خرامین» برگزار شد.

در این همایش امام‌جمعه شهر لیکک قتل و خودکشی را یکی از گناهان کبیره خواند و گفت: قتل و خودکشی تنها به‌صورت فیزیکی نیست و ابعاد دیگری هم دارد که باید به آن‌ها توجه بیشتری کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسماعیل صلواتی گفت: وقتی خانواده بستر و محیط خانه را به گناه و معصیت تبدیل می‌کنند و به خود و بچه‌ها بی‌توجهی می‌کنند منجر به اتفاقات بزرگی می‌شود.

وی با تأکید بر تربیت الهی فرزندان گفت: همه ما وظیفه‌داریم که فرزندان خود را تربیت نماییم و نظارت کامل بر تربیت فرزندان داشته باشیم.

خطیب جمعه لیکک غرق شدن بیش‌ازحد در فضای مجازی را نادرست دانست و افزود: توجه نکردن به ورود بچه‌ها در شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و عدم داشتن سواد رسانه‌ای منجر به اقداماتی از قبیل خودکشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فقر باعث ناکارآمدی خواهد شد افزود: اگر فقر و بیکاری بر جامعه حاکم شود و ناکارآمدی‌ها حاکم می‌شود و معلوم است چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

صلواتی علت خودکشی را تنها فقر و بیکاری نداست و افزود: فقر و بیکاری به‌هیچ‌وجه عامل اصلی خودکشی نیست و خیلی از خانواده‌های ما که زیرخط فقر هستند اما افرادی باایمان و باتقوا هستند.

وی ضعف اصلی را ضعف اعتقادات دانست و گفت: اصلی‌ترین دلیل خودکشی ضعف اعتقادات، باورها، ارزش‌ها و انتخاب سبک زندگی نامناسب است.

رئیس شورای فرهنگی شهرستان بهمئی بابیان اینکه مقصر اصلی خودمش خانواده است بیان کرد: مقصر اصلی معضل خودکشی خانواده است و مقصر دوم مدرسه، دانشگاه و نهادهای فرهنگی هستند که همه ما در این زمینه کم‌کاری کردیم تا گرفتار این معضلات شدیم.

امام‌جمعه لیکک تنها راه مداخله با خودکشی را آموزش صحیح دانست و گفت: امروز همه ما باید با آموزش‌های لازم و کمک همدیگر دست‌به‌دست هم دهیم تا مهارت‌های همسرداری، فرزند داری را آموزش دهیم تا از حوادث ناگوار جلوگیری کنیم.

در ادامه این همایش مسئول تعلیم و تربیت قرارگاه پیشرفت حضرت ولیعصر (عج) شهرستان بهمئی ضمن خیرمقدم و خوش‌آمد به همه شرکت‌کنندگان گفت: با توجه به اینکه آسیب‌های اجتماعی زیادی در سطح شهرستان بهمئی وجود دارد این نشست باهدف تربیت مربی و همیاران اجتماعی به همت قرارگاه پیشرفت حضرت ولیعصر (عج) شهرستان بهمئی و با همکاری اداره فرهنگ‌وارشاد اسلامی، سپاه ناحیه بهمئی و اداره آموزش‌وپرورش برگزار می‌شود.

سید زاهد افتخاری‌زاده به معرفی این همایش پرداخت و گفت: میزان بالای خودکشی و اقدام به آن باعث شده است تا پرداختن به این موضوع از چند منظر ضرورت یابد.

وی به پیشگیری از این اقدام اشاره کرد و گفت: افزایش آگاهی عمومی درباره علل، علائم و نشانه‌ها و راهکارهای پیشگیری از خودکشی می‌تواند میزان آن را در جامعه کاهش دهد.

مدیر اداره فرهنگ‌وارشاد بهمئی گفت: هرساله خودکشی هزینه‌های بسیاری را بر سیستم سلامت، بهداشت و درمان کشور متحمل می‌کند، افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی پیرامون پیشگیری از خودکشی می‌تواند بار هزینه‌های سلامت را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: میزان بالای خودکشی در هر جامعه‌ای نشان‌دهنده این است که سلامت روانی، اجتماعی شهروندان آن در معرض تهدید قرار دارد و جامعه‌ای که میزان خودکشی در آن بالاست؛ جامعه‌ای است که از طیف سلامت فاصله گرفته و در مسیر بیماری قرارگرفته است؛ چنین جامعه‌ای بدون تردید از مشارکت، همبستگی و انسجام اجتماعی برخوردار نخواهد بود.

مسئول تعلیم و تربیت قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای حضرت ولیعصر (عج) شهرستان بهمئی تأکید کرد: هدف از برگزاری این همایش به اشتراک گذاشتن برنامه‌های اجرایی کارآمد  و موفق در حوزه پیشگیری از خودکشی و تبادل آن با متخصصین این امر و مسئولان متولی این حوزه است.

افتخاری‌زاده به اقدامات صورت گرفته قرارگاه پیشرفت حضرت ولیعصر (عج) بهمئی اشاره کرد و گفت: در قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای شهرستان بهمئی اقداماتی از قبیل اقتصادی، عمرانی، تعلیم و تربیت صورت گرفت.

وی تصریح کرد: در طرح طلایِ داران بیش از ۱۶۰ برنامه در مدارس و در طرح مصلحیم مربوط به آسیب‌های خانواده با برگزاری کارگاه‌های زیاد بیش از ۲۳۰ کارگروه مخصوص والدین و در طرح هدایت توانمندسازی معلمان و در مدرسه پیشرفت مربوط به توان مدسازی دانش آموزان، طرح مدیرت خانواده، طرح میز طلاب و طرح میز اشتغال جلسات زیادی صورت گرفت.

گفتنی است در ادامه این همایش کارگاه جهت کسب مهارت‌های لازم از آسیب‌های اجتماعی برای مداخله از خودکشی با مدرس دکتر شیرهلی خرامین عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی یاسوج برگزار شد و آموزش‌های لازم به شرکت کنندگان داده‌شد.

تصاویر تکمیلی را مشاهده کنید:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار