
فضای سبز با فراهم کردن فضایی برای فعالیتهای ورزشی و تفریحی، به ارتقای سلامت جسمی و روانی شهروندان کمک میکند، حضور در طبیعت و فضای سبز به کاهش استرس و اضطراب و افزایش آرامش کمک میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ مردم با وجود زندگی پرتنش و ماشینی امروزی در شهرها نیازمند مکانهایی تفریحی مانند پارک و یا فضاهای سبز در شهر هستند تا فارغ از کار روزانه، ساعتی را در کنار خانواده در پارکها سپری کنند. باشت از جمله شهرهایی است که با کمبود پارک و فضای سبز مواجه است، البته برای جبران این مسأله مهم شهری از سوی مسئولان شهرداری تلاشهایی صورت گرفته، اما مشکلات گذشته باعث شده کمبود این فضاها در شهر همچنان پابرجا باشد. این کمبود فضای سبز در شهرستان پرجمعیت باشت برای مردم تبعاتی به همراه خواهد داشت.
شهرستان باشت با جمعیتی بالغ بر ۲۴ هزار نفر فاقد امکانات رفاهی و تفریحی است و بدون تردید این فضاهای سبز حکم نوشدارو را برای سلامت جسم و روان شهروندان دارند، تعداد قابل توجهی از شهروندان در محیطی که کار میکنند با تنشها و فشارهای اقتصادی نیز مواجه هستند. این عوامل به تشویش روانی شهروندان منجر میشود و در مسائلی مانند نزاع، درگیریهای خیابانی و خانوادگی خود را بروز میدهد. با توجه به اینکه وقت قابل توجهی صرف تردد در خیابان میشود و از طرفی در روز تعطیل و پایان هفته نیز امکان سفر و خارج شدن از محیط شهری نیست، ایجاد محیط مناسب شهری نقش کلیدی در کاهش این فشارهای روانی دارد. حضور چند دقیقهای و حتی تماشای گذرای محدودهای مانند پارک و یا فضای سبز با درختان بسیار، تنشهای روزانه مردم را کاهش میدهد.
همه ساله با شروع فصل تابستان پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان برای خانواده ها به صورت یک معضل تبدیل می شود این موضوع در شهرستان باشت که با کمبود و بهتر است بگوییم نبود فضاهای تفریحی و فرهنگی مواجه هست بیش از پیش خانواده ها را نگران کرده است، این خلا از یک سو و نبود شغل و موضوع بیکاری از سوی دیگر باعث شده تا اکثر اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در شبکههای اجتماعی و یا پارکها، کافی شاپها، قهوهخانهها، گیم نتها و کافی نتها صرف شود، که این امر به نوبه خود زمینه آسیبهای اجتماعی و بروز رفتارهای پرخطر را به دنبال داشته و سلامت جسم و روح افراد را به خطر می اندازد.
توجه نکردن به این نیاز باعث ایجاد محیطی خشک در محیط شهری و بروز انزجار در افراد نسبت به محیط شهری میشود. فضاهایی مانند پارک و فضای سبز با درختان انبوه مکانهای مناسبی برای تخلیه هیجانهای مثبت و منفی افراد هستند و در صورت نبود چنین فضایی هیجانها تخلیه نمیشوند و در نهایت مسائلی مانند پرخاشگری، استرس و افسردگی بروز پیدا میکند. همچنین شهروندان حس تعلق به محیط شهری را از دست میدهند و این حس به مرور بر سایر روابط اجتماعی هم تأثیر میگذارد که در نهایت به بیتفاوتی اجتماعی منجر میشود
غرق شدن در شبکه های اجتماعی مجازی و خیابان گردی، نتیجه فراهم نکردن فضای تفریحی سالم برای جوانان است که اگر بر همین مدار پیش برویم معلوم نخواهد بود جوانان در آینده چه وضعیتی خواهند داشت، تفریح و تخلیه هیجان تنها خواسته جوانان در این سن پرانرژی است، اکثر جوانان می خواهند جایی باشند که در آن بتوانند تفریح و شادی کرده و هیجانات خود را تخلیه کنند.
یکی از اصلیترین نیازهای شهرستان باشت ایجاد مکانهای تفریحی و سرگرمی برای جوانان است، یکی از موضوعاتی که با گسترش فضای شهر باید مدنظر قرار گیرد طراحی مناسب و مبلمان شهری و همچنین اماکن تفریحی هر شهری است. در حال حاضر در سطح شهرستان باشت فضای تفریحی خاصی که مردم بتوانند در آن به تفریح و سرگرمی بپردازند، وجود ندارد.
وجود مکانهایی مانند پارکها چه تأثیری بر کودکان میگذارد؟
این مکانها باعث همنشینی خانوادهها در کنار یکدیگر در یک روز تعطیل پایان هفته میشود و این فرصت مناسبی برای کودکان است که به دلیل شاغل بودن پدر و مادر در طول هفته مهیا نمیشود. همین دورهمیهای ساده در محیط باز و مناسب در یک پارک به کودک امنیت روانی و ذهنی را القا میکند و این موضوع بر رشد فکری کودک تأثیر کلیدی دارد. بازی کودکان در محیط پارک در کنار والدین از ۲ جنبه فردی و اجتماعی تأثیر مثبت فوقالعادهای به همراه دارد. هوش هیجانی کودک با قرار گرفتن در این محیط تحریک و خلاقیت او تقویت میشود و از طرفی با قرار گرفتن در کنار همسالان روابط اجتماعی را میآموزد.
نقش و جایگاه فضای سبز در ارتقای کیفی محیط شهری بر همگان آشکار بوده زیرا پارکها و فضاهای سبز برای شهر به منزله ریه برای انسان است. از طرفی مکانیابی و احداث کاربریهای شهری همچون پارک و فضای سبز از نیازهای اساسی شهرهای امروز است که در راستای رفاه و آسایش شهروندان و حل مشکلات شهرها انجام میشود. یک شهر سالم نیازمند فضای سبز کافی است تا مردم بتوانند با حضور در فضای سبز لحظات شاد و آرامش بخشی را برای خود ایجاد کنند.
توسعه فضاهای سبز و پارکهای محلهای و تجهیز آنها به امکانات بازی، ستهای ورزشی، امکانات تفریحی و خدماتی در ایجاد روحیه نشاط و سلامتی روح و جسم ساکنین تأثیر مثبت میگذارد و از بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی جلوگیری خواهد کرد، بدون شک شهرستان باشت برای پیشرفت و توسعه نیازمند توسعه زیرساختهای شهری از جمله امکانات تفریحی و رفاهی در پاکها است، علاقه مردم باشت به حضور در پارکها طی سالهای اخیر بسیار بالا رفته و قطعاً در روحیه مردم تأثیر گذار خواهد بود.
فضای سبز به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع دارای ابعاد زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و کالبدی است و برای اینکه بتواند نقشها و عملکردهای خود را به خوبی ایفا کند، اولین و مهمترین گام تعیین مکانهای مناسب برای آن است و پیش زمینه آن تجزیه و تحلیل تناسب فضای سبز است.
باشت ظرفیتهای گردشگری بسیاری از جمله بقاع متبرکه امامزادهها ، طبیعت بکر روستاهای اطراف، شلالدان، رود رونه و ....بوده که میتوان با استفاده از این ظرفیت ها شهرستان باشت را در بحث گردشگری توسعه بخشید و همچنین جذب گردشگر می تواند اقتصاد مردم را متحول کرده و تأثیر مستقیم در بازار فروش محصولات محلی داشته باشد.
فضای سبز با فراهم کردن فضایی برای فعالیتهای ورزشی و تفریحی، به ارتقای سلامت جسمی و روانی شهروندان کمک میکند، حضور در طبیعت و فضای سبز به کاهش استرس و اضطراب و افزایش آرامش کمک میکند، فضای سبز با فراهم کردن فضایی برای تجمع و گفتگو، به افزایش تعاملات اجتماعی و ایجاد حس تعلق به مکان کمک میکند.
وجود فضای سبز در اطراف املاک به افزایش ارزش آنها کمک میکند، همچنین فضای سبز به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری میتواند به جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهر کمک کند و به طور مستقیم و غیرمستقیم فرصتهای شغلی متعددی ایجاد میکند، در اینوفضای سبز ایجاد بازارچههای محلی در شهرستان ضرورت دارد چرا که با این اقدام مردم میتوانند به صورت مستقیم محصولات کشاورزی، صنایع دستی و تولیدی خود را به فروش برسانند.
انتهای خبر
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- آبشار زیبای یاسوج منتظر مسافران نوروزی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- برخورد جدی با عاملان تیراندازی و مخلان امنیت
- «ایل احساس» در تهران خواهد تپید
- تقدیر استاندار از موفقیت تنظیم بازار نوروزی
- دیدار عیدانه با خانواده معظم شهدا
- علت تصادف خودروی ۲ قاضی کهگیلویهوبویراحمد چه بود؟
- شرطیسازی اقتصاد بلایی بدتر از تحریم است
- مجاهدان فی سبیلالله؛ قاضیان خوشنام آسمانی شدند
- پایان راه مردی که از دانهدرشتها نترسید
- پیشرفت ۴۵ درصدی پروژه موزه دفاع مقدس
- واکنش نماینده بویراحمد به درگذشت قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تسلیت قوه قضائیه به مردم کهگیلویهوبویراحمد
- ارتش یکی از قدرتمندترین نهادهای دفاعی منطقه است
- سازمان ملل سازمان امریکاست؛ ما را امتحان نکنید
- آغاز عملیات اجرایی زائرسرای بیبیحکیمه (س) در گچساران
- دستورات فوری استاندار کهگیلویهوبویراحمد در گچساران
- خداحافظ آقای قاضی
- دیدار استاندار کهگیلویهوبویراحمد با خانواده شهید معصومی
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- کابوس رانندگان در جاده روستای بازرنگ
- بازخوانی حضور مرحوم قاضی حسنی در برنامه ویتامین
- انتقاد شهروندان ممبی از اختلال در آنتندهی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- کارخانهای میلیاردی که استخوانلایزخم شد
- رخنمایی بهار در پارک جنگلی یاسوج
- مطالبه امامجمعه گچساران از استاندار کهگیلویه و بویراحمد
- توصیههای کاربردی در هوای آلوده
- خبازیها زیر ذرهبین نظارت و بازرسی
- برخورد جدی با عاملان تیراندازی و مخلان امنیت
- عدم استقبال؛ مانع ساماندهی ایستگاههای تاکسی
- زخمهای خشکسالی عشایر را مجبور به کوچ کرد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- لنده تنها شهرستان بدون شهرک صنعتی در استان
- جانمایی عرشه پل دره وحشت موگرمون
- غلبه تاریکی بر خیابان تپه نورالشهدا باشت
- مشاهده بیشتر