
عدم وجود نمازخانه در بوستانهای شهر یاسوج سبب بیتوجهی و بیاعتنایی مردم و جوانان به نماز و ادای آن بهعنوان یک فریضه واجب شده که این خود سبب بروز مشکلات و معضلات بسیاری نیز شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای خوش آب و هوا و چهارفصل است که همه ساله در فصول مختلف گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی بسیاری دارد، این استان به مرکزیت شهر یاسوج ملقب به پایتخت طبیعت ایران است که با وجود جاذبههای طبیعی و گردشگری مقصد مسافران بسیاری در ایام تعطیلات بهار و تابستان است.
یکی از ضروریات میزبانی و جذب مسافران و گردشگران وجود زیرساختهای مناسب و ارائه خدمات رفاهی مطلوب در مکانهای گردشگری، تفریحی و مراکز شهر است، یاسوج شهری است که بیشاز ۶ دهه از شهرشدن آن میگذرد و هنوز از کمترین امکانات رفاهی و زیرساختی جهت میزبانی از مسافران خود برخوردار نمیباشد. پارکها و بوستانهای یاسوج در مناطق مختلف شهر پراکنده بوده و روزانه پذیرای میهمانان بسیار زیادی از شهروندان، هماستانیها و مسافران خارج از استاناند.
همشریانی که از خستگیهای روزمره خود به پارکها و بوستانهای شهر در کنار ساحل رودخانهها و جنگلهای سرسبز پناه میآورند تا در کنار خانوادههای خود ساعاتی را به خوشی بگذرانند، همچنین رانندگانی که برای رسیدن به شهرستانها و استانهای همجورا شب، نیمهشب، سرظهر و... گذرشان جهت استراحت، رفع قضای حاجت و طهارت و خواندن نماز به پارکها پناه میآورند.
پارکها مکانهایی برای گذران اوقاتفراغت و تفریح است، در این میان پیش آمده است که وقت اذان در پارکها و مکانهای تفریحی به سر میبریم، پترکهایی که اصلا مکانی برای ادای نماز که از واجبات دین است ندارند آنهم در شهری که اکثریت شیعه و تعداد بسیاری کم و انگشتشماری سُنی و اقلیتهای دیگر در آن حضور دارند.
عدم وجود نمازخانه در شهر علاوه بر اینکه برای آقایان سبب ایجاد مشکلاتی شده است برای بانوان نیز مشکلساز است، چه بسیار خانمهایی در مکانهای عمومی هرگز ادای نماز نکرده و از انجام آن به علتهای مختلف اجتناب میکنند.
اگر گذرتان به پارکهای جنگلی، ساحلی و... شهر یاسوج افتاده باشد، دیدهاید که علیرغم عدم وجود فضای مناسب، سرویسهای بهداشتی، مبلمان، آبخوریها و... عدم وجود نمازخانه در این مکانها معضلات بسیار بزرگی ایجاد نموده است، وقت اذان همه مشغول گذران اوقاتفراغت بوده و اصلا توجهی به نماز و ادای آن که یک فریضه واجب است را ندارند یکی از علتهای این بیاعتنایی نیز به همان عدم وجود نمازخانه در این مکانهای تفریحی برمیگردد.
کمکاریهایی از سمت مسئولان که اینبار دین و شریعت همشهریان را ناخواسته نشانه رفته است، پارکهایی که در آنان هیچ نمازخانهای پیدا نمیشود، این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرفکردن آنان را رسالت خود میداند؛ از اینرو اقدام به رسانهای کردن مشکلات و معضلات شهروندان میکند.
خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» به گفتگو با شهروندان یاسوجی پرداخت تا مطالبات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات آنان در این خصوص را بشنود.
علی نظری شهروند یاسوجی، پدری ۳۴ ساله صاحب دو فرزند درحالی که برای بازی کودکانش به همراه خانواده به پارک ساحلی شهر یاسوج آمده بود گفت: یاسوج شهری بدون زیرساختهای مناسب است، حدود ۶۰ سال از شهرشدنش میگذرد و چندین شهردار و نماینده مجلس و ... عوض شد هیچکدام دغدغه رفع نیازهای این مردم را ندارند.
وی ضمن اشاره به نواقصات بوستانها افزود: بوستانهای زیادی در سطح شهر مشاهده نمیشود همین چندتا هم کم و کثریهای بسیاری دارد، در بوستانها از فضای سبز گرفته تا مبلمانش مشکلات عدیدهای وجود دارد در واقع مدیریت شهری زمانی که درحال احداث پارک بود جایی را برای دین و دیانت مردم در نظر نگرفته و مدیران بعدی نیز نیازی برای احداث آن ندیدند.
نظری گفت: مسائل دینی آن هم برای کشور اسلامی ایران باید در اولویت باشد، اینکه ما در مکانهای تفریحیمان هیچجایگاهی برای دین و ارزشهای اسلامی قائل نشده باشیم بسی جای تامل دارد، علت این موضوع چه میتواند باشد؟ آیا مسئولان از اهمیت جایگاه این موضوع بیاطلاعاند؟
سپیده منصوری گفت: جوانان بسیاری در طول شبانهروز در این بوستانها به انجام کارهای ناپسندی مشغولاند و مسئولان نیز کاملا بیخیال آنها شدهاند! دهه اول ماه محرم گذشت در لین پارک هنوز صدای موسیقی میآمد چرا این مکانهایی که جوانان به آن سر میزنند را فراموش کردهاند؟!
وی بیان داشت: اینها خود قبهشکنی محسوب میشود، اگر در این پارکها یک حسینیه کوچک و یا یک نمازخانه کوچک وجود داشت که به هنگام مراسمات در آن ظبط و سخنرانیها و آئینها برگزار میشد دین و آداب و رسومات آن اینقدر برای جوانان در زندگیهایشان کمرنگ نمیشد.
مجید چراغی گفت: بسیاری اوقات رانندههایی را میبینم که اینجا برای استراحت پیاده میشوند و همینجا نماز میگذارند، بله درست است در شهر مساجدی وجود دارد ولی آیا تاکنون به این فکر کردهاید که مساجد تا چه زمانی برای ادای نماز باز اند؟! و مسافران جا مانده از نماز چگونه و در کجا میتوانند نماز بجا آورند؟
وی بیان داشت: مسئولان دغدغه مردم و جوانان را ندارند، همهجا را خالی از آداب و رسوم و دین و دستورات آن نمودهاند و کارشناسان در پی ریشهیابی بیبند و باری و ناهنجاریهای اجتماعیاند!!!!!
شایان ذکر است؛ درست است که این گزارش در خصوص عدم وجود نمازخانهها در بوستانهای این شهر است ولی ریشه اکثر مشکلات و ناهنجاریهای اجتماعی و بیبند و باری جوانهای ما در همین معضلات بهظاهر پیشپا افتاده است، گاهی نادیدهگرفتن یک امر و خلاء وجودی آن زمینه و بستر مشکلات بسیار بزرگتر را برای جوانان و افراد دیگر بهوجود میآورد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- محفل قرآنی «به سوی فتح» در یاسوج
- محفل قرآنی «به سوی فتح» در گچساران+ تصاویر
- عاشورا؛ فلسفهای که تاریخ را بیدار نگه داشت
- «سیلاب کلوار» دردهایی بر زخمهای کهنه محرومیت
- تبلور مکتب عاشورا در جنگ ۱۲ روزه
- ماراتن علمی دانشآموزان برای تصاحب صندلیهای مدارس سمپاد
- چوبلایچرخ سرمایهگذاری؛ موانع بانکی در مسیر توسعه اقتصادی
- نبود نمازخانه در فضاهای سبز یاسوج
- میز مذاکره یا میز تسلیم؟
- ساعتهای شهری یاسوج؛ دکوریهای گرانقیمت و بیفایده
- مشاهده بیشتر