رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/06/10 Monday - 2025 01 September الاثنين ، 9 ربيع الأول ، 1447
ساعت
1404-06-10 01:42 شماره خبر : 15523
صبح زاگرس گزارش می دهد؛

چرخه معیوب بی‌کیفیتی از کارخانه‌های آردسازی آغاز و در نهایت به سفره‌های مردم مظلوم ختم می‌شود، مطالبه بهبود کیفیت آرد و نان دیگر یک درخواست فردی نبوده بلکه به یک مطالبه عمومی در شهرستان دنا تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس؛ شهرستان دنا، با طبیعت بکر و مردمی سخت‌کوش، این روزها با معضلی دست و پنجه نرم می‌کند که شاید در نگاه اول ساده به نظر آید، اما عمق فاجعه آن از قوت غالب مردم تا سلامت جامعه را نشانه رفته است. دیری است که نان، این برکت سفره‌های ایرانی، در شهرها و روستاهای شهرستان دنا بویی جز گلایه و نارضایتی نمی‌دهد، از صف‌های طولانی نانوایی‌ها گرفته تا لقمه‌هایی که به کام تلخ می‌شوند، همه و همه حکایت از یک بحران جدی دارند.

سفره‌های مردم دنا، دیگر میزبان نان با کیفیت و دلپذیر نیست، نانی که نه عطر و بوی نان سنتی را دارد و نه کیفیت نان‌های صنعتی را این نان صرفاً برای رفع گرسنگی و پُرشدن شکم است و بس. بسیاری از نانوایان، ریشه اصلی این معضل را در کیفیت پایین آردی می‌دانند که به دستشان می‌رسد، آردی که نه‌تنها دارای هیچ موادمعدنی نیست، بلکه به‌دلیل جداکردن مواد مرغوب، عملاً از هرگونه کیفیت مطلوب تهی شده است؛ بارها و بارها، مردم و نانوایان اعتراض خود را به گوش مسئولان رسانده‌اند، اما گویی این صداها در هیاهوی بوروکراسی‌های اداری و سیاست‌ها گم شده و هیچ‌کس پاسخگو نیست.

نان تولید شده از این آرد نه تنها طعم و مزه‌ای ندارد بلکه به دلیل بافت نامناسب به سختی قابل مصرف است. نانی که پس از خنک شدن خشک و شکننده و به سرعت بیات می‌شود. افزایش آمار سوءهاضمه و مشکلات گوارشی در بین مردم شهرستان دنا، می‌تواند زنگ خطری جدی باشد که به‌طور مستقیم با کیفیت نان مصرفی مردم مرتبط است.

در این میان، نقش نهادهای نظارتی کجاست؟ چرا هیچ‌گونه نظارت جدی بر کیفیت آرد و نان صورت نمی‌گیرد؟ آیا سلامت مردم تا این حد بی‌اهمیت شده است؟ نانوایان دنا، خود نیز از این وضعیت به ستوه آمده‌اند. آن‌ها می‌گویند با این آرد نامرغوب، هر تلاشی برای پخت نانی باکیفیت، محکوم به شکست است. مسئولان امر، با توجیهات بی‌اساس، از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند؛ گاهی کمبود گندم، گندم جدید، ناتوانی و عدم تجربه شاطر، گاهی مشکلات حمل و نقل و... بهانه‌هایی برای توجیه این بی‌کیفیتی می‌شوند.

این چرخه معیوب بی‌کیفیتی از کارخانه‌های آردسازی آغاز شده و در نهایت به سفره‌های مردم مظلوم دنا ختم می‌شود؛ چرخه‌ای که هر روز به وخامت اوضاع می‌افزاید. عجیب‌تر آنکه با وجود افزایش قیمت نان در چند وقت اخیر کیفیت آن نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر نیز شده است. مردم مجبورند برای چنین نان بی‌کیفیتی پول بیشتری بپردازند.

مطالبه بهبود کیفیت آرد و نان، دیگر یک درخواست فردی نیست، بلکه به یک مطالبه عمومی در شهرستان دنا تبدیل شده است؛ 

خبرنگار میدانی گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس میان مردم شهر پاتاوه از توابع شهرستان دنا رفت تا پیشنهادات، انتقادات و معضلات به‌وجود آمده در این خصوص را از زبان مردم این شهر بشنود. 

حسنی از روستایی‌های مراجعه‌کننده با ابراز ناراحتی گفت: مردم از همه روستاهای اطراف برای خرید نان به شهر پاتاوه مراجعه می‌کنند، اکثرا نان نانوایی‌ها خمیر است و بعد از گذشت دو روز نان بیات شده و به‌سرعت کپک می‌زند.

وی بیان داشت: کیفیت نان‌های تافتون به مراتب بدتر از نان‌های لواش است، از تمام یک قرص نان فقط می‌شود وسط آن‌را خورد مابقی نان خمیر و سفت است و باید دور انداخته شود.

تردست از شهروندان پاتاوه‌ای با اظهار ناراحتی از وضع موجود گفت: نان لواش می‌خریم بعد از دو روز ماندن در یخچال کاملا سفید و سنگ می‌شود، نانوادارها و مسئولان ابتدا باید کیفیت نان و سلامت مردم و شهروندان را در نظر بگیرند.

وی بیان داشت: چاره چیست مدت‌هاست ما با این وضعیت کنار آمده‌ایم هربار هم از نانوایی‌ها مطالبه می‌کنیم در پاسخ می‌گویند مقصر ما نیستیم کیفیت آرد بد است، از طرف دیگر از مسئولان مطالبه می‌کنیم در پاسخ می‌گویند کیفیت آرد عالی و مرغوب است مشکل از شاطر و نانوا و تجهیزات است، خدا می‌داند حرف کدام درست است.

ملکی از شهروندان پاتاوه‌ای گفت: کیفیت این نان و آرد درخور شان و حق مردم ما نیست، مسئولان می‌بایست ابتدا سلامت شهروندان را اولویت اول کار خود قرار دهند، مردم بخاطر وضعیت بد اقتصادی فشار بسیاری را تحمل می‌کنند اینکه نان گرم و خوش طعمی هم به دستشان نرسد ناراضیتی آن‌ها را چند برابر می‌کند.

وی بیان داشت: مردم نمی‌دانند مشکل از کجاست، این وظیفه مسئولان است که پیگیری و ریشه‌یابی و مشکل را ریشه‌ای حل کنند اینکه نانوادار بندازد گردن مسئول و برعکس مشکلات مردم را حل نمی‌کند.

سینایی از دیگر روستایی‌های مراجعه‌کننده با اظهار ناراحتی گفت: عدم تناسب قیمت و کیفیت نان، از دیگر مواردی است که خشم مردم دنا را برانگیخته است، آن‌ها حق دارند نانی با کیفیت و درخور پول پرداختی خود دریافت کنند.

وی بیان داشت: مردم شهرستان دنا، از مسئولان انتظار دارند با جدیت تمام به این مشکل رسیدگی کرده و راه حلی دائمی برای آن بیابند.

گفتنی است سهمیه آرد تخصیص یافته به نانوایی‌ها نیز، داستان غم‌انگیز دیگری است. بسیاری از نانوایان معتقدند این سهمیه، پاسخگوی نیاز آن‌ها نیست، با این وضعیت، رقابت سالم میان نانوایان برای ارائه نان باکیفیت نیز بی‌معنا شده است و همه مجبورند با یک آرد نامرغوب کار کنند.

امید است با پیگیری‌های جدی و عزمی راسخ، شاهد پایانی بر دوران بی‌کیفیتی آرد و نان در شهرستان دنا و آغازی بر فصلی جدید از کیفیت و رضایت باشیم، مسئولان بارها وعده پیگیری و رفع مشکلات در این خصوص را داده‌اند اما این وعده‌ها همچون حباب‌های روی آب، پس از مدتی ناپدید شده و هیچ اثری از تحقق آن‌ها دیده نمی‌شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!