رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/11 Sunday - 2025 01 June الأحد ، 5 ذو الحجة ، 1446
ساعت
1404-03-10 11:21 شماره خبر : 13281
پشتیبانی بیمه‌ای از طرح‌های کلان؛

نشست استاندار کهگیلویه و بویراحمد با مدیرعامل بیمه ایران بر نقش بیمه در تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از پروژه‌های اقتصادی این استان متمرکز بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد، با وجود برخورداری از منابع غنی طبیعی و اقتصادی، همواره به‌عنوان یکی از مناطق استراتژیک و پرظرفیت کشور مطرح بوده است. در همین راستا، نشست اخیر یدالله رحمانی، استاندار این استان، با دکتر علی جباری، رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه ایران، به‌منظور بررسی راه‌های توسعه همکاری‌های مشترک و بهره‌برداری از ظرفیت‌های بیمه‌ای در حمایت از پروژه‌های سرمایه‌گذاری برگزار شد.  

در این نشست، استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به جایگاه ویژه استان در تولید نفت، گاز، آب و معادن، بر ضرورت توجه بیشتر به زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاران تأکید کرد. وی همچنین خواستار نقش‌آفرینی بیمه ایران در ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و پشتیبانی از طرح‌های کلان اقتصادی شد. این گفت‌وگو می‌تواند گامی مؤثر در جهت تحقق اهداف توسعه‌ای استان و بهره‌مندی از پتانسیل‌های خدادادی آن باشد.

یداله رحمانی در این نشست گفت: استان ما از لحاظ وسعت و جمعیت، حدود یک درصد مساحت و کمتر از یک درصد جمعیت کشور را دارد، اما از قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار است.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ما ۲۵ درصد نفت کشور را داریم و در حال حاضر روزانه بین ۶۰۰ تا ۶۴۳ هزار بشکه نفت تولید می‌کنیم. همچنین، دومین تولیدکننده گاز کشور هستیم و حدود ۸ هزار بشکه میعانات گازی نیز تولید می‌شود.  

وی در بخش آب ادامه داد: با دارا بودن ۱۰ درصد روان‌آب‌های کشور، دومین استان در تولید آب هستیم. سد کوثر با ۲.۵ میلیون نفر جمعیت تحت پوشش، آب مورد نیاز استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان را تأمین می‌کند. همچنین، سد چم شیر و سد مارون از دیگر پروژه‌های مهم آبی استان هستند که نیازمند توجه بیشتر برای بهره‌برداری بهینه هستند.  

رحمانی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری، حدود ۲ هزار اثر تاریخی داریم که ۷۷۰ مورد آن ثبت ملی و یک مورد ثبت بین‌المللی شده است. همچنین، ۳۰۰ جاذبه طبیعی و نزدیک به ۳۰۰ جاذبه مذهبی در استان وجود دارد.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد: استان ما دارای معادن غنی از جمله فسفات، بوکسیت، نمک، مس و آهک است، اما سهم ما از ارزش افزوده بخش معدن کشور کمتر از ۰.۱ درصد است. از این رو، سیاست جدیدی اتخاذ کرده‌ایم که واگذاری معادن تنها به شرط سرمایه‌گذاری در فرآوری انجام شود.  

وی درباره جنگل‌های استان عنوان کرد: ۵۶ درصد مساحت استان را جنگل تشکیل می‌دهد و سرانه جنگل به ازای هر نفر ۶ برابر متوسط کشور و ۱.۵ برابر متوسط جهانی است. با این حال، نتوانسته‌ایم از این ظرفیت برای اشتغال و بهبود معیشت مردم استفاده کنیم. در حال مذاکره با سازمان‌های محیط‌زیست و جنگل‌ها هستیم تا ضوابطی تدوین شود که همزمان با حفظ جنگل‌ها، امکان فعالیت‌های اقتصادی فراهم شود.

رحمانی در بخش شیلات عنوان کرد: استان ما سومین تولیدکننده آبزیان کشور است و حدود ۸ درصد تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده‌است. همچنین، در حال پیگیری ایجاد مرکز تحقیقات ژنتیک ماهیان سردآبی هستیم که در صورت تحقق، سالانه ۲۰۰ میلیون قطعه ماهی چشم‌زده تولید خواهد شد.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد درباره صنعت نفت و گاز گفت: در حال حاضر یک پتروشیمی ۱ میلیون تنی در پروفین و دو پتروشیمی ۳۰۰ هزار تنی در گچساران و دهدشت داریم. همچنین، اخیراً پتروشیمی سیتوپلاسم با فناوری پاک در گچساران کلنگ‌زنی شده است.  

وی به پروژه‌های سرمایه‌گذاری اشاره و بیان کرد: ۶۴ طرح مهم سرمایه‌گذاری با حجم ۸۲ میلیارد دلار در دستور کار داریم که شامل ۲۸ طرح صنعتی، ۲۶ طرح کشاورزی و ۱۲ طرح گردشگری است. از جمله این پروژه‌ها، فرآوری فسفات، تولید خودروهای هیبریدی و صنایع پایین‌دستی نفت و گاز هستند.  

رحمانی در پایان اظهار داشت کرد: با وجود قابلیت‌های فراوان، سهم استان از تولید ناخالص داخلی تنها ۰.۶ درصد و از سپرده‌های بانکی ۰.۲۵ درصد است. برای جذب سرمایه‌گذار، نیازمند تقویت زیرساخت‌ها و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری هستیم که بیمه ایران می‌تواند نقش کلیدی در این زمینه ایفا کند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار