
توسعه شهرنشینی و ساخت و سازها در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد از جمله یاسوج به بهای نابودی درختان چندین صدساله بلوط روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»مدتی است که ماجرای زمینخواری در استان کهگیلویه وبویراحمد، مسئولین نظارتی را سخت به تکاپو برای حل این بحران کرده است، مسئله که امروز به تعاونیهای مسکن ادارات رسیده و زمینهای بایر در نزدیکی بهترین مناطق گردشگری استان را به یغما برده است.
زمینخواری، واژهای تازه بین مردم نیست، بلکه کلمهای زجرآور است که با دلخونی مردم عجین شده و هرروز هر رهگذری را میبینی از این کلمه دلخون و پریشان است، زمین همواری و آهوافسوسی که از دل بیرون میآید.
لابیهای گسترده عامل زمینخواریهای متعدد
اما در پشت این زمینخواریها، زمینخوارانی پنهانشدهاند که بارانت ها و لابیهای گسترده خود و به دلیل داشتن زَر و زور و تزویر، سرانههای ملی و حتی مراتع زیبای این دیار را غصب کرده و هرروز سخنی و خبری از زمینخواری در این دیار شنیده میشود و پایتخت طبیعت در حال نابودی است.
هرچند در سالهای اخیر مسئولین تلاش کردهاند روزنههای قانونی را بر روی زمینخواران ببندند اما سوءاستفاده کنندگان هرروز راه جدیدی پیدا میکنند، البته این پدیده در همه نقاط کشور وجود دارد ولی نه به یک اندازه.
داستان نانوشته زمینخواری در دامن زیبای دنا امروز با جلسات تکراری مدیران، داستانی آشناست که در پشت این جلسهها نه مصوبهای بیرون میآید و نه زمینخواری محکوم عملی میشود.
اگر به هر بلادی در جغرافیای شهرستان بویراحمد و حتی دنا که زیباییهای وافر آن دل هر به بینندهای را میرباید نگاهی بیندازیم؛ خواهید دید که اوج زمینخواریهای متعدد در دل صخرههای بیجان و حتی در وسط مناطق بکر و زیبای زاگرس آنچنان شدت گرفته که بهجز ویرانی چیزی دیگری در این مناطق زیبا قابلمشاهده نیست.
امروز متأسفانه اوج زمینخواریها از کوه و درخت و صخره گذشته وبه رودخانه ها نیز رسیده است که به گفته برخی از مسئولان بیشتر زمین ها خواریها در بستر رودخانه ها و از جمله رودخانه زجر کشیده بشار در قلب پایتخت طبیعت حتی به واسطه برخی از ادارات در حال افزایش است.
چکمه زمین خواران بر گلوی سرزمین دنا
این اوج زمینخواریها در لابههای درختان بلوط از سمت سروک و دهنو هم پا فراتر نهاده و به مصیبتی عظما برای بسیاری از مسئولان و حتی مردم بدل شده است و به سمت جنگل های سد شاه قاسصم و حتی تنگ سریز و دیگکر مناطق کشیده شده و به مصیبتی تبدیل کشته که برخی از مسئولان بحران استان از دست آنها به خدا پناه بردهاند.
بروز این پدیده شوم به عقیده کارشناسان، مسئولان و متولیان امر در حوزههای مختلف در وهله نخست نیازمند شناسایی بسترهای وقوع آن است تا بتوان از این منظر راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از بروز روزافزون آن نیز پیدا کرد.
اما سخن ما این است که چرا درمانگری برای زخمهای التیام نیافته زمینخواری در دامن دنا نیست، متعرضیم به منابع طبیعی با داشتن زر و زور و تزویر و حتی لابیهای گسترده چگونه توانستهاند این میراث گرانبهای دیار زاگرس را به یغما ببرند.
بر اساس اطلاعات به دست آماده بیشتر زمینخواریها در بستر دو شهرستان زیبا و کوهستانی در منطقه سردسیر استان کهگیلویه وبویراحمد یعنی بویراحمد و دنا است.
مناطقی همچون سروک، خهکلان بویراحمد، دهنو، منطقه گردشگری آبشار، تنگه مهریان، تنگه گنجهای بویراحمد، جدیداً جنگلهای سد شاه قاسم، منطقه گاودانه مهریان و حتی دشتک در دنا و تل سیاه کوخدان امروز اوج این زمینخواریها است.
جولان زمینخواران در بویراحمد و دنا
مناطقی که هرکدام به دلیل مشرف بودن بر پهنهای زیبای زاگرس با داشتن آب و هوایی دلانگیز همگی امروز به دست زمینخواران افتاده است.
آن چیزی که امروز بیشتر از گذشته میتوان به آن امیدوار بود، جدیت قوه قضاییه برای برداشتن این موانع و بازپسگیری مراتع طبیعی از دست زمینخواران است موضوعی که بافرمان رهبر انقلاب در رابطه با حفاظت و حراست از مراتع ملی و عزم ریاست جدید این قوه بیشتر از همیشه بر روی زبانها افتاده است.
البته بررسیها و ارزیابی زوایای پیدا و پنهان این پدیده و واکاوی پروندههای خرد و کلان چند سال اخیر نیز نفوذ و نقش تعیینکننده برخی کارکنان در سازمانها و نهادهای مختلف بهویژه دستگاههای مربوطه را تا حدود زیادی آشکارا ساخته است.
امروز باید گفت که پای زمینخواران بیخ گلوی التیام نیافته بویراحمد و دنا نهفته است و هرروز این محاصره تنگتر از دیروز میشود و این دو شهر زیبا که روزی آوای زیبای طبیعت را به دوش میکشیدند امروز با اوج زمینخواریهای پیدرپی در هر منطقهاش روبه هستند.
شاید نتوان باور کرد که منطقه عشایری بکر و زیبای سرنجلکل که بهعنوان یکی از نمادهای گردشگری بومی در شهرستان بویراحمد از آن یاد میشود امروز بهواسطه برخی افراد که دستی در سیاست دارند و با لابیهای گستردهای روبه هستند در حال نابودی است.
البته هرچند مسئولان امر به شکل مصداقی و یا آمار دقیق از نفوذ کارکنان دولت در بروز این پدیده و همراهی و همگامی آنان با چپاولگران و غارتگران بیتالمال اشارهای نکردهاند، اما نباید از این چالش اساسی و از عوامل بسترساز بروز این پدیده شوم نیز غافل ماند.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- آیا اینبار مذاکرات به نتیجه میرسد؟
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- وعدههای پوچ، دردهای بیدرمان!
- ایجاد شهری مدرن با هویت محلی در کهگیلویهوبویراحمد
- چوپانی که گلهاش به خاطر پلنگ دوچندان شد!
- استقبال ۵۰ نفره بدون حضور محمد بهرامی+ تصاویر
- پایان یک رویای تلخ؛ مدارس سنگی رفتند
- دامداران باشتی نگران؛ واکسن تبمالت به موقع میرسد؟
- یادواره ۳۲ شهید دهستان امامزاده جعفر در گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- سایه سنگین کمبودها بر پارک بانوان یاسوج
- پیروزی خرمشهر؛ سند جاودان اقتدار ایران اسلامی
- ماینرها؛ بلعندههای انرژی یا طلای دیجیتال؟
- سرکشی شبانه در سیسخت برای استقبال از تاجگردون
- فتح خرمشهر ثمره مقاومت بود، نه سازش
- دستاورد ١٢ ساله اکبری در شورای شهر چیست؟
- شاهنامهخوانی و بزرگداشت فردوسی در یاسوج+ تصاویر
- دیدار فرمانده سپاه فتح و نماینده رهبر انقلاب
- موکب جدید اربعین در گچساران کلنگزنی شد+ تصاویر
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- قطع ۲۴ساعته آب شرب شهر لنده
- بزرگداشت فتح خرمشهر با حضور «سردار علی فضلی»
- مشاهده بیشتر