رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/02/06 Saturday - 2025 26 April السبت ، 28 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-04 16:59 شماره خبر : 12378
امام‌جمعه گچساران:

امام‌جمعه گچساران گفت: امروز در جنگ ترکیبی، دشمن به دنبال این است که با استفاده از ابزار رسانه، ترویج شبهه، فروپاشی فکری و اخلاقی جوانان را از مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام دور کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عنایت هاشمی منش در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام جعفر صادق که در مسجد صاحب‌الزمان (عج) این شهرستان برگزار شد با اشاره به شخصیت معنوی و علمی این امام همام گفت: روز شهادت امام صادق علیه‌السلام است. کتاب الکافی (نوشته محمد بن یعقوب بن اسحاق مشهور به کُلینی)  معتبرترین منبع حدیثی و روایی شیعه از کتب اربعه است و از عظمت خاصی برخوردار‌است که حدود ۱۶ هزار روایت دارد و مورد علمای بزرگ است.

امام‌جمعه گچساران افزود: این کتاب منصوب به این نکته است که امام عصر (عج) این کتاب را تائید کرده‌اند و در ابعاد مختلف برای بشریت حرف‌ها دارد. کتاب کافی در بخش اصول، فروع و روضه تألیف شده که محل رجوع عالمان شیعه است اولین سطر از بخش روضه روایاتی زیبا و ارزشمند دارد لذا دوران حیات امام صادق علیه‌السلام دوران حیات طیبه است و مقطع بسیار حساسی است.

وی افزود: دوران امام جعفر صادق و امام محمدباقر علیهم‌السلام به‌عنوان میراث دار مکتب تشیع به شمار می‌رود و برای شیعیان بسیار حائز اهمیت است. امام صادق علیه‌السلام اقدامات ارزشمندی برای تمدن سازی اسلام انجام دادند به‌طوری‌که دوران امام صادق علیه اسلام دوران شکوفایی اسلام و شیعه است. امام صادق علیه‌السلام چهار هزار شاگرد در زمینه‌های مختلف علمی داشتند.

حجت‌الاسلام هاشمی منش گفت: امام صادق علیه‌السلام از صاحب‌الزمان (عج) بسیار سخن گفته‌اند لذا دوران آخرالزمان دوران سختی است و همه باید مورد امتحان و آزمون قرار بگیرند و همه بدون تردید غربال خواهند شد اگرچه در دوران شرایط سخت آخرالزمانی خیلی‌ها از قافله مهدویت و انتظار عقب می‌افتند.

امام‌جمعه گچساران در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: امروز از شخصیتی سخن به میان می‌آوریم که ستاره درخشان علم، معرفت و معنویت در آسمان اسلام هستند، امام صادق علیه‌السلام نه‌تنها امامی برای شیعیان، بلکه شخصیتی است که تمام مسلمانان از علم و معرفت ایشان بهره‌مند شده‌اند. آن حضرت در دوران پرتحولی از تاریخ اسلام حیات داشتند زمانی که حکومت بنی‌امیه رو به ضعف گذاشته بود و بنی‌عباس هنوز پایه‌های حکومت خود را محکم نکرده بودند. در چنین شرایطی، امام صادق علیه اسلام از فرصت استفاده کردند و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را با گسترش علم و معارف اسلامی در جامعه تثبیت کردند.

وی ادامه داد: امام جعفر صادق علیه اسلام بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کردند؛ بزرگانی همچون هشام بن حکم، ابوحنیفه، مالک بن انس، جابر بن حیان، مفضل بن عمر و بسیاری دیگر از عالمان برجسته، در مکتب آن حضرت تربیت یافتند. علوم مختلفی همچون فقه، تفسیر، کلام، فلسفه و حتی شیمی و نجوم از دریای بی‌کران دانش ایشان سیراب شدند.

اما جمعه گچساران تصریح کرد: اما شخصیت امام صادق علیه‌السلام فقط در علم خلاصه نمی‌شود؛ ایشان اسوه‌ عبودیت، بندگی و اخلاق الهی نیز بودند. شب‌ها به عبادت می‌پرداخت، روزها به خدمت به خلق خدا مشغول بود. همواره به فقرا رسیدگی می‌کرد و با فروتنی و تواضع، دل‌ها را جذب می‌نمودند امام صادق علیه اسلام مظهر ایمان، عقلانیت و رحمت بودند و امروز ما نیازمند بازگشت به مکتب امام صادق علیه اسلام هستیم؛ مکتبی که بر پایه علم، تقوا، گفتمان اسلام ناب محمدی و وحدت بناشده است.

حجت‌الاسلام هاشمی منش اظهار کرد: شایسته است که در زندگی خود، از سیره علمی و معنوی ایشان الگو بگیریم، باید جوانانمان را با معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام اسلام آشنا کنیم و جامعه‌ای بر اساس عدالت، معرفت و اخلاق بسازیم.

امام‌جمعه گچساران در بخش دیگری از سخنان خود به جنگ ترکیبی دشمن علیه سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام اسلام اشاره کرد و گفت: دشمنان اسلام در عصر حاضر، به‌خوبی دریافته‌اند که مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام اسلام و به‌خصوص سیره امام صادق علیه‌السلام ریشه‌دارترین عامل بیداری، مقاومت و تربیت انسان‌های آگاه و آزاده است و امام صادق علیه اسلام مکتبی را پایه‌گذاری کردند که سه ویژگی اساسی همچون عقلانیت در کنار دیانت، علم پروری و نهادینه کردن معرفت و مبارزه با فساد و استکبار دارد.

وی ادامه داد: بنابراین سیره امام صادق علیه اسلام بر پایه تفکر و استدلال است. دشمنان می‌دانند جامعه‌ای که اهل فکر و تحلیل باشد، هرگز تسلیم دروغ، تحریف و شبیخون فرهنگی نخواهد شد. نکته دیگر اینکه دشمن از جامعه‌ای که علم را باایمان پیوند می‌زند، می‌ترسد. چراکه چنین جامعه‌ای مستقل، پیشرفته و مقاوم خواهد بود.

حجت‌الاسلام هاشمی منش تصریح کرد: امام صادق علیه اسلام با تمام قدرت در برابر انحرافات عقیدتی، فکری و سیاسی زمان خود ایستادند؛ سیره ایشان، روحیه مقابله با ظلم و استکبار را در دل مؤمنان می‌دمد. امروز در جنگ ترکیبی، دشمن به دنبال این هدف است که با استفاده از ابزار رسانه، ترویج شبهه، فروپاشی فکری و اخلاقی، جوانان را از مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام دور کند. چرا؟ چون می‌داند پیروی از سیره امام صادق علیه اسلام جامعه‌ای مقاوم، با بصیرت، اخلاق‌مداری و مستقل به وجود خواهد آورد. لذا همه ما وظیفه‌داریم نه‌تنها خودمان به این سیره تمسک بجوییم، بلکه آن را به نسل جدید با زبان روز، با ابزار فرهنگی و با رفتار و عمل خود تبیین کنیم.

انتهای خبر/

 

 

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار