رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/04 Sunday - 2025 25 May الأحد ، 27 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-03-27 11:25 شماره خبر : 5016
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

تصرف و تغییر کاربری اراضی در منطقه کاکان سبب شد تا متولیان مربوطه به این سودجویی ورود کرده و مانع از منفعت‌طلبی پایمال‌کنندگان طبیعت شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» زمین‌خواری پدیده‌ای شوم برای طبیعت است و توسط منفعت‌طلبانی صورت می‌گیرد تا سرمایه‌های طبیعی و خدادادی را در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد تصرف کنند و با نابودی این سرمایه‌ها به دنبال کسب منفعت باشند. 

منابع طبیعی و ملی سرمایه همگانی و جمعی محسوب می‌شود تا این نعمت سبز برای استمرار نظم اکوسیستم طبیعی حفظ شود و بقای آن با عدم دخالت و تصرف انسان‌ها برای سال‌ها یا دهه‌‌ها باقی بماند.

بخش از فواید جنگل و اراضی ملی از هزاران مزیت

مزیت‌های طبیعت و جنگل بی‌شمار است و پرداخت تفصیلی به آن نیازمند ساعت‌ها زمان است اما تعادل دمای محیط، جلوگیری از انتشار و حضور ریزگردها از طریق جذب آنها، حفظ خاک از فرسایش، ذخیره آب و انتقال به منابع زیرزمینی، کمربند حفاظتی در برابر ریزش کوه‌ها و سنگ‌ها، حفاظت انسان‌ها از آلاینده‌های صنعتی و شیمایی، آرامش بخشی و هوای مطبوع تا ایجاد نظم در چرخه اکوسیستم یک منطقه تنها بخشی از ویژگی‌های جنگل و اراضی ملی است.

چشم طمع سودجویان به اراضی ملی و جنگلی

فواید بی‌شمار جنگل سبب شده است تاچشم طمع سودجویان به این نعمت همگانی دوخته شود و آنها با تجاوز به حریم جنگل برای کشاورزی، قلع‌وقمع درختان، تغییر کاربری اراضی از جنگلی به مسکونی به دنبال تحقق خواسته‌های نامشروع و خلاف قانون خود باشند. 

این سرمایه‌ها ذخیره و امانتی برای حیات انسانی و جانوری است و هرگونه پایمال‌کردن و تخریب به قیمت نابودی و تهدید و اثرات منفی در حیات انسان‌ها منجر می‌شود‌.

همت همگانی برای حراست از سرمایه‌های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد 

در کنار فرهنگ‌سازی و تبیین برای کارکردهای اراضی ملی و همچنین واگذاری و آموزش ساکنان این مناطق در کنار نظارت‌ها و یگان‌های حفاظت می‌تواند از تصرف، تخریب و زمین‌خواری جلوگیری کند. 

در همین رابطه ابراهیم جانی نسب در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس در خصوص اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته برای رفع تصرف از اراضی ملی در منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بازدید و سرکشی از مناطق مختلف به‌منظور مبارزه با زمین‌خواری در دستور کار است.

۴۰ هزار مترمربع از اراضی ملی از دست سودجویان آزاد شد

 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بازدید میدانی در مناطقی از کاکان به‌منظور رفع تصرف و جلوگیری از زمین‌خواری صورت گرفت گفت: پس از بازدید میدانی و سرکشی از عرصه‌های منابع طبیعی در منطقه تل خالی کاکان از توابع شهرستان بویراحمد با مشاهده گودبرداری و غرس نهال در اراضی ملی در دو هفته گذشته نسبت به برداشت عرصه‌های تصرف شده و تطبیق با نقشه‌های مواد ۵۶ و ۵۴ و اخذ نظرات کمیسیون ماده‌واحده و واگذاری، مشخص شد که در دونقطه به میزان ۴۰ هزار مترمربع و ۱۰ هزار مترمربع توسط افراد سودجو که زمین‌ها از ارزش بالایی برخوردار بوده در اراضی ملی غرس نهال گردیده است.

وی به روش‌های پیگیری این تخلفات پرداخت و ادامه داد: پس از هماهنگی با معاون محترم دادستان و دبیر شورای حفظ حقوق بیت‌المال، برآورد اطلاعاتی دقیق و هماهنگی با پاسگاه انتظامی، تیم‌های این مجموعه با حضور فرماندهی و نیروهای یگان حفاظت، ریاست اداره منابع طبیعی شهرستان بویراحمد و همکاران صورت گرفت و اقدام به رفع تصرف و قلع‌و‌قمع نهال‌های غرس شده به استناد تبصره یک ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع صورت گرفت.

وی افزود: این اراضی از ید متصرف خارج و به اراضی ملی برگردانده شد.

تخلفات زمین‌خواری و آتش‌سوزی به کجا اعلام شود

جانی نسب به روش‌های اعلام زمین‌خواری، آتش‌سوزی و تصرف در طبیعت اشاره کرد و گفت: عموم مردم می‌توانند مشاهده‌های خود از هر گونه تخریب، تصرف و آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی با شماره‌های تماس ۱۵۰۴ و ۱۳۹ گزارش دهند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار