
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان باشت گفت: سیاست کشف اجباری حجاب توسط رضاشاه پهلوی تأثیرات عمیقی بر جامعه ایران گذاشت.
حجتالاسلام والمسلمین رضا کمائی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: دیماه سالروز اجرای توطئه استعماری کشف اجباری حجاب توسط رضاشاه پهلوی در سال ۱۳۱۴ است، با کودتای زمستان 1299در یکصد سال پیش تاریخ معاصر ایران وارد مرحله تازهای شد و یک افسر قزاق به نام رضاخان با حمایت مأموران انگلستان و با برنامهریزی همانان بر اریکه قدرت نشست.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان باشت بیان کرد: استعمار پیر در مبارزه با فرهنگ اسلامی، عاملان را به این وادار کرد که طرحهایی را به اجرا بگذارند که حیات و عفت زنان را زائل کند، امانالله خان در افغانستان، مصطفی آتاتورک در ترکیه و رضاشاه پهلوی در ایران مأموریت یافتند با مظاهر اسلام مخالفت و مبارزه کنند.
وی در ادامه گفت: استعمارگران دریافته بودند که مستقیما نمیتوانند مسأله کشف حجاب را مطرح کنند لذا بهتر دیدند ابتدا از تغییر لباس مردان شروع کنند، در این راستا رضاشاه با مطرح کردن تغییر لباس، کلاه اروپایی و متحدالشکل کردن لباس مردان، اقدام به تغییر لباس اسلامی و کشف حجاب بانوان نمودند.
کمائی گفت: رضاشاه این عمل غیراخلاقی را از خانواده خود آغاز کرد و سپس به کل جامعه سرایت داد، با وجود آنکه مصطفی آتاتورک الگوی رضاشاه در کشف حجاب هرگز این مسئله را درباره همسر خود لطیفهخانم نپذیرفت و همسر پدر ترکیه نوین، تا آخرین روز زندگی محجبه بود.
وی مطرح کرد: نخستین گروهی که در ایران به این کاروان ضد اسلامی پیوست، خانواده وزیران و دستاندکاران نظام استبدادی بودند و در نهایت علیرغم مخالفتهای فراوان مردم مسلمان و علما و نیز وقوع حادثه خونین مسجد گوهرشاد مشهد در اعتراض به اجباری شدن بر سر نهادن کلاه شاپور، رضاشاه در ۱۷ دیماه ۱۳۱۴ شمسی، در جشن فارغالتحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور آشکار آغاز نمود و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند در این جشن شرکت کرد.
کمائی ادامه داد: سیاست کشف حجاب رضاخان تأثیری عمیق و بلندمدت بر جامعه ایران بر جای گذاشت، این سیاست گرچه در کوتاهمدت موفق به تغییر ظاهری برخی از جنبههای اجتماعی شد، اما در نهایت باعث افزایش مقاومت مردمی علیه حکومت پهلوی شد.
وی بيان کرد: این سیاست نمادی از بیاعتنایی حکومت به ارزشها و باورهای مردمی تلقی شد و در کنار دیگر سیاستهای مستبدانه رضاخان، یکی از عوامل سقوط او به شمار میرود، پس از سقوط رضاخان با تغییر شرایط سیاسی، حجاب بار دیگر به عنوان یکی از مظاهر هویت دینی و فرهنگی در جامعه ایران بازگشت و مخالفت با سیاستهای کشف حجاب به یکی از انگیزههای مبارزات اسلامی مردم در دهههای بعدی تبدیل شد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- تکبیر بانوی رسانهای صدای پیروزی ملت ایران است
- اجتماع بزرگ زینبیون در یاسوج برگزار شد
- پایان بلاتکلیفی بشار، ساماندهی آغاز شد
- امام خامنهای پرچمدار حقطلبی در جهان معاصر
- باشت؛ تنها شهر بدون تاکسی ویژه در کشور!
- روایت قابها از «سوگ حسینی» در گچساران
- رنج کهنه نجفآباد یاسوج؛ همچنان در انتظار آسفالت
- پروژه جاده یاسوج-شیراز زیر ذرهبین مسئولان
- تجلی ما ملت امام حسینیم در حماسه عاشورا
- فتح بحرانها با تدبیر و توانمندی تیپ ۴۸فتح
- مشاهده بیشتر