
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سه بازارچه بزرگ در سطح استان پیشبینی شده است، عملیات اجرایی دو بازارچه در شهرستانهای دهدشت و گچساران بهزودی آغاز خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»:زندگی دختران عشایر کهگیلویه و بویراحمد با تار وپود قالی و گلیم و جاجیم گره میخورد اما زحمت و زیبایی دستبافته هایشان قربانی نداری و در پس سودجویی دلالان گم میشود.
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهایی با قدمتی کهن در ایران است، استانی که گویش، فرهنگ، آداب و رسوم و همچنین صنایعدستی خاص به خود را دارد، صنایعی که یکیاز قدیمیترین و پرپیشینهترین فعالیتها در بین مردم استان کهگیلویه و بویداحمد بهشمار میآید، این هنر یکی از مصداقهای فرهنگی و حتی امری تاثیرگذار در بحث اقتصاد و اشتغالزایی در استان بوده است.
هنر بیصدا؛ دستبافتههای عشایری و نداشتن بازاری برای دیده شدن
این هنر در گذشته و حتی امروزه به دلیل قابلیت ایجاد و توسعه در کلیه مناطق شهری، روستایی و عشایری و بدون نیاز به سرمایهگذاری کلان، با بهرهبرداری از مواداولیه بومی هر منطقه طی فرآیندی تماما دستساز و با نیرویانسانی تولید و به فروش میرسید، مردم استان کهگیلویه و بویراحمد از این هنر نه تنها بهعنوان یک اثر فرهنگی و هنری بلکه به چشم یک تولید جهت کمک به اقتصاد مقاومتی خانواده و حتی هنری معرف آداب و رسوم منطقه خود نگاه میکردند.
صنایعدستی تولیدی در استان کهگیلویه و بویداحمد اعماز؛ گلیم، جاجیم، گبه، گمبول، گچمهبافی، جُل، سیاهچادر، نیچیتبافی، نمدمالی،خورجین، پشتی، رندبافی، جانماز (سجاده)، حور (خور) یا جوال، سفره، جاجیمبافی، آینهدان یا چنته، شله یا آلاتی، توبره، نمک دان، مهلو و میخک، لباسهای محلی، رودوزیهای سنتی، مشته بافی، و صدها اثر هنری دیگر که هر کدام آمیخته با هنر دستان زن و مرد و بهره گرفته از آداب و رسوم مردم همچنین مواداولیهای از مناطق خود در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
گرههای ناگشوده؛ هنر عشایر در پیچوخم بیبازاری
طی بررسیهای صورت گرفته علیرغم ظرفیتهای کلان جهت رونق صنایعدستی در سراسر کشور، بهعلت مسائل و مشکلات مدیریتی، بیتوجهی مدیران به این امر مهم و گاها ضعفها و کاستیهایی که مشاهده میشود، در استان کهگیلویه و بویراحمد این حوزه از وضعیت مطلبوبی برخوردار نمیباشد.
علت عدم رشد صنایعدستی در استان کهگیلویه و بویراحمد به عواملی همچون نبود نگاه نظاممند مدیران کهگیلویه و بویراحمدی به زیستبومهای تولید و توزیع آن، عدم حمایت از شبکه کسب و کارهای همکارانه در این زمینه سبب شده است تا با چالشهای زیادی در این حوزه دست و پنجه نرم کنیم.
گفتنی است، مسئولان در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میبایست در حوزههای حمایتیگ، زنجیره تامین تا توزیع محصولات کارآفرینان و صاحبان صنایع در این زمینه را حمایت نمایند، در استان کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت قابل توسعه در این خصوص استان کاگیلویه و بویراحمد میتواند با جذب سرمایهگذار در این زمینه بسیار موفق عمل کند، در واقع این امر سبب ایجاد اشتغال برای افراد متعدد بهشورت مستقیم و غیرمستقیم نیز میشود.
تلفیق زیباییشناسی و معضل فروش برای ایجاد همدردی.
موضوع مهم و مشکل لاینحل افراد مشغول بهکار در این حوزه در واقع عدم حمایت مسئولان، عدم بازار مناسب جهت ارائه، بازاریابی و فروش تولیدات همچنین عدم امکان صادرات این محصولات به کشورهای دیگر است که مسئولان میبایست در راستای تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» مشکلات و دغدغههای در این خصوص را رفع نمایند.
سید مجتبی امیرحسینی در گفتگویی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص وضعیت بازارچههای صنایعدستی یاسوج و حمایت از کارافرینان در این زمینه گفت: مکان احداث سه بازارچه بزرگ در سطح استان پیشبینی شده است، عملیات اجرایی دو بازارچه در شهرستانهای دهدشت و گچساران بهزودی آغاز خواهد شد، در شهرستان بویراحمد نیز به محض مشخص شدن تکلیف زمین مورد نظر جهت انجام و احداث این بازارچه توسط شهرداری عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: رفع همه مشکلات ما با انتخاب پیمانکار و عقد قرارداد تا پایان نیمهاول ۱۴۰۴ عملیات اجرایی پروژهها آغاز خواهد شد. طی کارشناسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان ما در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جای جای استان مشکلات کارآفرینان بررسی و برای حل آنان پیشنهاداتی ارائه شد، برای مثال بسیاری از آنان راههای بازاریابی و تبلیغات را بلد نبوده و در امر فروش محصولات خود به مشکل برخورده بودند.
زیباییهای گمشده؛ دستبافتههای عشایری در جستوجوی بازار
وی افزود: کارشناسان ما طی برگزاری دورههای مدون آموزشی باعث شدند تا مشکلات کارآفرینان در این زمینه تا حدودی رفع شود، اکنون نیز بسیاری از آنان در بسترهای فضای مجازی با راهاندازی واحدهای فروش خود و انجام تبلیغات فروش و بازاریابی موفقی داشتهاند، در عین حال نیز هر ساله دوبار تولیدکنندگان منتخب را به نمایشگاههای ملی و بینالمللی بزرگ در تهران اعزام میکنیم که در آنجا میتوانند با بازیابی و معرفی محصولات خود با مصرفکنندگان و شرکتهای خرید ارتباط گرفته و فروش دو چندانی داشته باشند.
امیرحسینی با اشاره به بحث صادرات صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد به کشورهای دیگر گفت: از همه سرمایهگذاران عزیزی که قصد دارند از صنایعدستی در استان کهگیلویه و بویراحمد حمایت و بهصورت عمده به خارج از کشور صادر کنند، ما در این زمینه صادرکنندگان را حمایت خواهیم کرد، این امر نیز مستلزم حمایتهای اتاق بازرگانی یاسوج است، تا ما بتوانیم این مهم را تحقق بخشیم.
وی افزود: هماکنون همه کارهای صادراتی ما بهشکل چمدانی میباشد، حدود ۱۵ الی ۱۶ هزار نفر شناسایی شده فعال در بحث تولیدات صنایعدستی در سراسر استان داریم، که این تعداد از حمایتهای لازم نیز برخوردار هستند، بیشتر صنایعدستی ما به شکل داری است، دستبافتهایی اعماز؛ گلیم، جاجیم، گبه، چنته، حور و سایر موارد که بهصورت فاخر و با کیفیت مطلوب در استان توسط کارآفرینان درحال تولید هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از همه علاقهمندان در بحث تولید صنایعدستی دعوت بهعمل آورده و از علاقمندان جهت ورود به عرصه تولید و همچنین تولیدکنندگان در بحث صنایعدستی با سابقهکار چند ساله با پرداخت تسهیلات تا حداقل یکصد و ۵۰ میلیونتومان حمایت خواهیم کرد، همچنین دورههای آموزشی رایگان صنایعدستی نیز در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خداحافظ آقای قاضی
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- آغاز اجرای طرح پارکبانی در یاسوج
- روند نزولی و نگرانکننده تولدها در کهگیلویهوبویراحمد
- آرایش جنگی برای مقابله با کمآبی
- جوانان روستای کرباسی کهگیلویه راننده را نجات دادند
- گرههای ناگشوده؛ هنر عشایر در پیچوخم بیبازاری
- ایجاد آتشبُر در مراتع لنده
- ایمنی کارگران مهم است و باید تامین شود
- انتشارات فتحدنا در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- میزخدمت مسئولان قضائی در زندان مرکزی یاسوج
- انباشت نخالههای ساختمانی و انسداد فاضلابها در لیکک
- پشت جبهه زاگرس برای بیآبی چه میگذرد
- توزیع نان صلواتی با چاشنی امامرضاییها
- مسابقات جذاب تیراندازی در گچساران
- حمایت تمامقد یک سازمان از هنرمندان بهمئی
- بوی نامطبوع فاضلاب سهم مردم دهدشت
- مهمترین اصل در واگذاری معادن، ایجاد اشتغال باشد
- فرصت دهید تا راههای مجلس را یاد بگیرم
- تاجگذای زارع در نبرد تماشایی غولهای کشتی جهان
- نگینی معنوی در روستای سرآبیز باشت
- معلولان و محرومیت از خدمات شهری
- رفع مشکل روغن خوراکی در لیکک
- اردیبهشت کوهگل در سیسخت
- بزرگترین اثر هنری در یاسوج
- عملیات بالگرد اورژانس هوایی یاسوج در منطقهای صعبالعبور
- برپایی میزخدمت در مصلی امامخمینی (ره) یاسوج
- برگزاری کارگاه آموزشی نویسندگی در شهرستان بهمئی
- سکوت کشورهای مسلمان در برابر جنایات رژیمصهیونیست
- هلالاحمر لنده رتبه 4 کشوری کسب کرد
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- آمادهسازی ۸ هزار و ۸۸۸ سری جهیزیه
- مشاهده بیشتر