
شهرستان بهمئی یکی از مناطقی است که از طبیعت بسیار زیبایی برخوردار است. در ادامه قصد داریم بهترین مکانها برای سیزدهبدر در شهرستان بهمئی را خدمت شما همراهان همیشگی پایگاه خبری صبح زاگرس معرفی نماییم. با ما باشید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ شهرستان بَهمَئی یکی از شهرستانهای ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد است. مرکز این شهرستان، شهر لیکک است و در فاصله ۲۳۰ کیلومتری یاسوج مرکز استان واقع شدهاست. این شهرستان از شمال به چاروسا، دیشموک و باغملک، از جنوب به بهبهان، از شرق به کهگیلویه و از غرب به رامهرمز، آغاجاری و امیدیه منتهی میشود. شهرستان بهمئی در قسمت غرب و جنوب غرب استان کهگیلویه و بویراحمد و در ۴۰ کیلومتری شهرستان بهبهان قرار دارد.
شهرستان بهمئی در تمام فصول سال بهخصوص ایام نوروز مقصد گردشگران زیادی از اقصینقاط کشور است این پایگاه خبری قصد دارد در ادامه مناطق گردشگرپذیر این شهرستان را به مخاطبان خود که قصد دارند سیزدهبدر را در این شهرستان سپری نمایند معرفی کند.
منطقه قلعه نادر؛ تلفیقی از تاریخ و طبیعت
قلعه نادر معروف به «دو قلعه» در فاصله ۵ کیلومتری شهرلیکک قرار دارد که یکی از مکانهای زیبا جهت تفریح در روز طبیعت است. این منطقه تفریحی منطقه گردشگری قلعه نادر بهمئی با قدمتی هزارساله با تلفیقی از تاریخ و طبیعت باشکوه از چشمنوازترین و بهترین طبیعتهای استان کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان بهمئی بشمار میرود و از جاذبههای بکر و خرم برای پذیرایی از مهمانان نوروزی است.
برای رفتن به قلعه نادر که یکی از طبیعتهای بکر شهرستان بهمئی است باید از شهرلیکک رد شده و وسط روستای سید صفی عبور کنیم تا به آن منطقه زیبا و چشمنواز برسیم.
روستای بنهپیر، محروم اما سرسبز و دیدنی
بنه پیر در بخش ممبی از توابع شهرستان بهمئی واقع شده است. این روستا بهصورت کوهستانی، درهای و تپهای است که وجود امامزاده بیبی زینب خاتون باعث سفر گردشگران به این روستا شده است.
دیدن درختان بلوط، سرسبزی اطراف امام زاده، طراوت و شادابی تپهها گچی و شکوفههای بادام، باغات مرکبات این روستا و آب زلال آبکری خالیازلطف نیست.
تنگ ماغر ؛ بهشتی در جنوب کشور
تنگ ماغر بهخاطر وجود آبوهوای بسیار مطبوع و معتدل و همچنین پوشش گیاهی و جنگلهای زیبای آن سالانه میزبان گردشگران بسیاری از اقصینقاط ایران بهویژه جنوب کشور است.
بر اساس کتیبههای باستانی، این منطقه از جمله محل تفریح حکمرانان و پادشاهان دوره ساسانی بوده که در بخشهایی از این مسیر راه شاهی موجود تأییدکننده این واقعیت است. آثار معماری صخرهای تنگ ماغر مربوط به دوره ساسانیان است.
آثار معماری صخرهای تنگ ماغر که به دوره ساسانیان میرسد در تاریخ دوم آبان سال ۱۳۸۲ خورشیدی با شماره ثبت ۱۰۵۷۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تنگ سولک؛ جاذبهای کمنظیر در بهمئی
تنگه «سولک» یا «سالک» در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی لیکک مرکز شهرستان گرمسیری بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد با دو مسیر پیادهرو و ماشینرو سالانه میزبان گردشگران زیادی است.
نقشبرجستههای «سولک» میراثی تاریخی از دوره اشکانی است که در نزدیکی درهای سرسبز و پوشیده از درختان بلوط و سرو در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهرلیکک و حدفاصل میانکوههای شهرستان بهمئی خودنمایی میکند.
سنگنوشتههای دوره الیمایی (اشکانی) در تنگ «سالک» با راه اسب رو، سنگفرش قدیمی، کندهکاریهای دل کوه و سروهای زرین منحصربهفرد، چشمه گور دک منسوب به گودرز پهلوان افسانهای ایران مقصدی بهیادماندنی برای سفر علاقهمندان یادگارهای تاریخ و تمدن ایران در کنار طبیعت هزار رنگ بهاری است.
تنگ سالک با پوشش گیاهان دارویی، خوراکی و زینتی بن سرخ، هلپه، تره، کارده، کنگر، گل لاله سرنگون، آویشن و همچنین جنگلهای انبوهی از بلوط و سایر گونهها طبیعت بسیار زیبایی برای بازدید علاقهمندان دارند.
تالاب برمالوان؛ نگین گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد
تالاب «برم الوان» در ۴۰ کیلومتری شهرلیکک، مرکز شهرستان بهمئی واقع شده است. این میراث طبیعی با مساحتی حدود ۱۵ هکتار و با یک هزار و ۱۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا در نزدیکی تپهماهورهای گچی قرار گرفته و حاشیه این تالاب با گیاهان نادری مانند نی، گز، زالزالک و خارشتر پوشیده شده است.
باتوجهبه دائمی بودن آب این دریاچه در داخل و پیرامون این تالاب گونههایی از آبزیان و پرندگان آبی از جمله مرغ ماهیخوار، غاز و اردک زندگی میکنند.
دریاچه برم الوان با عمق بین ۱۲ تا ۳۰ متر و منظره طبیعی خیرهکننده و تنوع گیاهی و جانوری در شهرستان بهمئی، از نقاط گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است که در فصلهای زمستان و اوایل بهار پذیرای گردشگران زیادی است.
امامزادگان سید اسدالله و سید ابراهیم (دو سیدالله)؛ نگین تنگ منیزور
دو بقعه متصلبههم مرقد آنان در روستای «منیزور» از توابع بخش «سرآسیاب یوسفی» شهرستان «بهمئی» بر روی تپهای مشرف بر دره «برد من» واقع شدهاند که پیرامون آن را قبرستان قدیم روزگار قبل از صفوی فراگرفته است. شجره این بزرگواران به امام موسی بن جعفر (علیهالسلام) میرسد.
گفتنی است بارگاه مطهر امامزادگان سید اسدالله و سید ابراهیم علیهمالسلام در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرلیکک مرکز شهرستان بهمئی و در بخش سرآسیاب یوسفی واقع شده است.
بقعه این دو امامزاده در تنگ «منیزور» (جنب روستای منیزور) حدود ۴۰ کیلومتری لیکک واقعشده است، این بنا بهصورت دو بقعه در یک بارگاه با معماری زیبا ساختهشده است. به استناد گفته معماران محلی این بقعه متعلق به سید ابراهیم (ع) و سید اسدالله (ع) جد سادات منیزوری است که در گویش محلی به آنها دو سیدالله میگویند.
برمسیاه، تالابی شگفتانگیز؛ اما ناشناخته
برمسیاه تالابی دایرهمانند به قطر تقریبی۴۰۰ الی ۵۰۰ متر است که در جوار روستای برم سیاه دهستان رودتلخ بخش ممبی از توابع شهرستان بهمئی واقع شده است. آب تالاب برمسیاه تلخ و علیالظاهر راکد است.
سالی که بارندگی زیاد باشد سطح از خیلی بالا میآید و ده متر مانده به سطح زمین از تونل غار سرریز و به دره مجاور میریزد. عمق آن مشخص نیست و درگذشته ۵۰ متر پایینتر از سطح فعلی آب در تصویر را دیده شد
کسی حجم ذخیرهشده آب را اندازهگیری نکرد. تالاب برمسیاه در دهستان رودتلخ در نزدیکی مرز شهرستان بهمئی و باغ ملک واقع شده است.
دهستان کفشکنان؛ با طبیعتی بکر و زیبا
دهستان کفشکنان، منطقهای تفریحی و کوهستانی در سواحل سد مارون است. این دهستان در بخش غربی استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در شهرستان بهمئی است.
این منطقه تفریحی و کوهستانی دارای جنگلهای انبوه درختان بادام و بلوط در سواحل زیبای سد مارون جذابیت خاصی به این منطقه داده است.
وجود بادامهای پر از شکوفه، تپههای سرسبز و مردم خونگرم و مهماننواز باعث شد تا در سیزده به در میزبان گردشگران زیادی باشد.
امامزاده بابا احمد؛ اثری مذهبی، تاریخی و فرهنگی
امامزاده بابا احمد یکی از آثار تاریخی روستای بابا احمد در شهرستان بهمئی است که یکی از جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز محسوب میشود.
شاخصههای معماری این اثر تاریخی با معماری دوره سلجوقیان است. امامزاده بابا احمد در تاریخ دوم آبانماه ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۵۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران شناخته شده و به ثبت رسید.
روستای بابا احمد در میاندرهای گرم و خشک، در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهرلیکک قرار گرفته است. این روستا از شمال به رودخانه گدار تختی، از جنوب به آبادی «زورآزما»، از مغرب به روستای اسلامآباد و از مشرق به روستای تیرداری محدود میشود.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- تنگ سرخ؛ الگویی برای توسعهٔ متوازن منطقهای
- آبشار یاسوج؛قربانی نرخهای نجومی؟!
- نقش محوری بانوان در نهادینهکردن فرهنگ صرفهجویی
- واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به سرمایهگذاران خصوصی
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- مشاهده بیشتر