
یکی از پدیدههای شومی که این روزها گریبانگیر جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است بحث قطع درختان سبز بلوط برای تهیه زغال است که باعث خسارتهای زیادی به جنگلهای بلوط در این استان شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یکی از پدیدههای شومی که این روزها گریبانگیر جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد است بحث قطع درختان سبز بلوط برای تهیه زغال است که باعث خسارتهای زیادی به جنگلهای بلوط در این استان شده است.
هجوم گسترده و بیوقفه افراد سودجو به درختان کهنسال جنگلی بلوط کهگیلویه و بویراحمد در سایه ضعف نظارتی متولیان امر موجب شده تا روزبهروز شاهد کاهش منابع حیاتبخش جنگلی در این خطه از کشورمان باشیم.
بیش از ۸۷۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و جنگلهای بلوط ۸۰ درصد از حجم پوششی جنگلی استان را تشکیل میدهد. بیش از ۵۵ درصد از مساحت استان کهگیلویه و بویراحمد را جنگلها دربرگرفته که این میزان برابر با ۹ درصد پوشش جنگلی کشور و ۲۰ درصد از جنگلهای حوزه زاگرس است.
آمارها نشان میدهد هر درخت بلوط سالیانه ۱۰ سانتیمتر رشد میکند به عبارت بهتر ۳۰۰ سال زمان نیاز دارد تا یک درخت بلوط به ارتفاع ۱۰ متر برسد که قطع دهها درخت جنگلی در یک روز حکایت تلخی برای طبیعت دوستان کهگیلویه و بویراحمدی است.
اما داستان قطع درختان سبز وبیگناه به اینجا ختم نمیشود و چوب درختان قطع شده در جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد به کورههای فلزی یا گلی منتقل و از آن زغال تولید میشود.
غمانگیزتر از این مسئله تبدیل خانههای روستاییان به کارگاههای تولید زغال برای کسب درآمدی اندک است امری که ضرورت آموزشهای کاربردیتر جوامع نزدیک جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را گوشزد میکنند.
یکی از مهمترین آسیبهای ناشی از قطع درختان در منطقه تلرش کوه حاتم بحث تولید و قاچاق زغال در این منطقه مرزی مشترک با شهرستانهای بهبهان و بهئمی است.
در چند سال گذشته تلاشهای زیادی برای جلوگیری از قطع درختان در حوزه آب بهاره صورتگرفته است و حتی مأمور یگان حفاظت منابع طبیعی این شهرستان نیز در راه مبارزه با پدیده قطع درختان و قاچاق زغال نیز مورد اصابت گلوله مستقیم قاچاقچیان قرار گرفتند؛ ولی بازهم به دلیل عدم برخورد قاطع و بازدارنده شاهد افزایش قابلتوجه تخلفات در این مناطق هستیم.
در چند سال گذشته اداره یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده با حضور میدانی در منطقه باغ مندون، تل رش و حوزه تشان ورود کرده است؛ ولی صعبالعبور بودن منطقه و عدم جاده دسترسی از استان کهگیلویه و بویراحمد به این مناطق باعث شده است روند نظارت و اشراف نیروهای منابع طبیعی بر این منطقه کمتر باشد چرا که باید از مسیر استان خوزستان و روستاهای تشان بهبهان به این حوزه سرزمینی دسترسی پیدا کنند.
خسرو محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص روند رسیدگی به آخرین وضعیت قطع درختان و تولید زغال در حوزه تلرش گفت: در بحث نظارت بر منطقه حقیقتاً باتوجهبه کمبود نیروی انسانی که داریم؛ ولی این مهم با بازدیدهای دورهای در مناطق مختلف شهرستان اجرایی میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده گفت: بیش از ۸۰ هزار هکتار عرصههای جنگلی و منابع طبیعی و ملی در شهرستان لنده وجود دارد که این حفظ و حراست و حتی صیانت از این مقدار باتوجهبه موقعیت و توپوگرافی شهرستان لنده و کوهستانی و صعبالعبور بودن کار را دشوار خواهد کرد.
وی افزود: باتوجهبه وجود چندین کوه زغالی دارای مجوز در شهرتشان بهبهان متأسفانه سودجویان و قاچاقچیان چوب و زغال در منطقه تلرش از این موقعیت سوءاستفاده کرده و اقدام به قطع درختان بلوط برای تهیه زغال میکنند.
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته نیز چندین فقره حمله مسلحانه نیز دراینخصوص داشتیم که خودم نیز از ناحیه دست مورد اصابت مستقیم گلوله کلاشینکف قاچاقچیان در منطقه آب بهاره قرار گرفتم.
وی افزود: زغالهای تولیدی در این منطقه بیشتر به کشورهای عمان، کویت، عراق، بحرین، قطر و دبی و حتی شهرهای مختلف استان خوزستان صادر میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لنده گفت: برای رفع این مشکل باید مسئولان سه شهرستان لنده، بهبهان و بهمئی با همدیگر نهایت همراهی و همکاری در حوزههای فرمانداری، منابع طبیعی، نیروی انتظامی و مراجع قضایی داشته باشند تا یک وحدت رویهای منسجم برای برخورد قاطع را داشته باشیم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- فتح خرمشهر؛ حماسهای که وحدت آفرید
- تنگ سرخ؛ الگویی برای توسعهٔ متوازن منطقهای
- آبشار یاسوج؛قربانی نرخهای نجومی؟!
- نقش محوری بانوان در نهادینهکردن فرهنگ صرفهجویی
- واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به سرمایهگذاران خصوصی
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- مشاهده بیشتر