رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/31 Wednesday - 2025 21 May الأربعاء ، 23 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-30 21:04 شماره خبر : 13016
صبح زاگرس گزارش می دهد؛

دولت شهید رئیسی با رویکردی جهادی و مردمی پا به عرصه مدیریت کشور گذاشت؛ دولتی که با تمرکز بر عدالت، مبارزه با فساد و احیای اعتماد عمومی تلاش کرد مسیر اصلاح و تحول را در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی هموار کند.

دولت سیزدهم در میانه یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین مقاطع تاریخ جمهوری اسلامی ایران، با شعار عدالت، شفافیت و مردمی بودن، زمام امور اجرایی کشور را به دست گرفت. ریاست این دولت بر عهده آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بود؛ شخصیتی که باسابقه‌ای روشن در دستگاه قضایی و گفتمانی برگرفته از آرمان‌های انقلاب اسلامی، رویکردی جهادی، میدانی و تحول محور را در دستور کار خود قرار داد. روی‌ کارآمدن این دولت در سال ۱۴۰۰، با انباشت مشکلات ساختاری، بحران‌های مزمن اقتصادی، افزایش شکاف‌های اجتماعی، فرسایش سرمایه اجتماعی و تشدید فشارهای بین‌المللی هم‌زمان‌شده بود. بااین‌حال، دولت سیزدهم تلاش کرد با تکیه‌بر رویکردهای نوین مدیریتی، تقویت سرمایه مردمی و بازگشت به گفتمان اصیل انقلاب، روندی متفاوت از دولت‌های پیشین را رقم بزند.

مقابله جدی با رانت و فساد در کشور

از احیای دیپلماسی منطقه‌ای و عضویت رسمی در پیمان‌های بین‌المللی تا کنترل تورم و تأمین نیازهای اساسی مردم، از توجه ویژه به محرومیت‌زدایی و عدالت در توزیع امکانات تا مقابله جدی با رانت و فساد در ساختار اجرایی کشور؛ همه و همه بخش‌هایی از کارنامه‌ای است که ثبت و ضبط دقیق آن برای تاریخ و افکار عمومی ضرورتی انکارناپذیر دارد. شهید رئیسی نه‌تنها رئیس‌جمهوری یک دولت، بلکه نماینده گفتمانی بود که در آن «مردم» نه به‌عنوان ابزار، بلکه به‌عنوان صاحبان اصلی انقلاب و کشور دیده می‌شدند.

دولت شهید رئیسی الگویی برای دولت‌های آینده

امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز است تا با نگاهی منصفانه، واقع‌بینانه و مبتنی بر اسناد و ارقام، عملکرد دولت شهید رئیسی مورد واکاوی قرار گیرد. این روایت، نه‌فقط بزرگداشت یاد و راه خادمان مردم، بلکه الگویی برای دولت‌های آینده خواهد بود تا نشان دهد چگونه می‌توان در اوج فشارها، با اتکا به مردم، گام‌هایی استوار به‌سوی اصلاح و پیشرفت برداشت.

سید احسان رئیس الساداتی برادرزاده شهید آیت‌الله رئیسی در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی گفت: شهید رئیسی خدمتگزار مردم بودند و آیه ۲۳ سوره احزاب به این مهم اشاره دارد که کسانی که صادقانه و متعهدانه با خداوند عهد بستند و به عهدشان وفادار بودند پس اهل ایستادگی هستند و با هر نسیمی منافعشان تغییر نمی‌کند و الله را در زندگی‌شان می‌بینند.

 وی ادامه داد: زندگی شهید رئیسی برای همه حجت بودند ایشان در هفت‌سالگی پدرشان را از دست دادند و با سختی‌ها زندگی می‌کردند و خانواده انقلابی داشتند و بعدها هم‌جهت تحصیل حوزه علمیه به قم رفتند.

مأموریت‌های ویژه امام به شهید رئیسی

وی بیان کرد: حضرت امام راحل به وی اعتماد می‌کنند و مأموریت‌های ویژه به شهید رئیسی می‌سپارند مأموریت‌هایی که هرکدام می‌تواند آبروی فردی را تحت شعاع قرار دهد و کسی هم شاید قبول نکند و یکی از ویژگی‌های بارز شهید رئیسی این بود که وارد میدان برای حل مشکلات می‌شدند و احساس مسئولیت می‌کردند.

برادرزاده شهید جمهور ادامه داد: شهید رئیسی مسئولیت‌های مختلفی در قوه قضاییه داشتند و از هیچ مأموریتی گریزان نبودند و پای‌کار بودند و به دنبال خوشی نبودند و خودشان را در معرض سختی‌ها قرار می‌دادند.

 رئیس الساداتی تصریح کرد: شهید رئیسی بعدها هم به آستان قدس رضوی وارد شدند و موارد بسیاری را ساماندهی کردند، خیلی مهم است که فردی خودش را در معرض پاسخگویی قرار دهد درحالی‌که آیت‌الله رئیسی نیز شهید بهشتی را استاد خودشان می‌دانستند.

قلوب مردم به سمت شهید رئیسی هدایت شد

وی ادامه داد: قلوب مردم به سمت شهید رئیسی هدایت شد و این فقط جز لطف خدا چیزی دیگری هم نیست و خداوند هم به شهید رئیسی آبرو داد. شهید رئیسی شتابان به سمت مشکلات حرکت می‌کردند و ایشان سازمان بازرسی را در شرایطی تحویل گرفتند که خیلی‌ها جرئت سر زدن به خیلی از دستگاه‌ها را نداشتند اما باجرئت وارد شدند و اقدامات ارزشمندی هم انجام دادند. شهید رئیسی خودشان را متعهد می‌دیدند که پروژه‌های دولت‌های قبل را حتی پیگیری می‌کردند و اولویت‌بندی می‌کردند و پروژه‌های دولت‌های قبل را در این سه سال تکمیل می‌کردند.

رئیس الساداتی ادامه داد: شهید رئیسی سعی می‌کرد تمام کسانی که دل درگرو انقلاب اسلامی را داشتند با هر گرایشی دورهم جمع کند و مقید به این بود که تلاش کند دوقطبی در جامعه ایجاد نشود و به دنبال وحدت بودند. شهید جمهور در بدو امر که رئیس‌جمهور شدند با فساد مبارزه کردند، در کشور کرونا کشتار ایجاد می‌کرد و خیلی‌ها اظهار ناتوانی می‌کردند اما شهید رئیسی با طرف‌های خارجی موضوع واکسن را رفع کردند در بخش صادرات نفت کارهای بزرگی انجام دادند و هرروز فضای خدمت بود و ان‌شاءالله دولت بعد با هر اندیشه سیاسی ادامه‌دهنده راه شهدا باشند.

شهید رئیسی مردم‌دار و ولایت مدار بودند

برادرزاده شهید جمهور ادامه داد: راه شهید رئیسی چیزی جز راه ولایت نبود شهید رئیسی مردم‌دار و ولایت مدار بودند. در دوره سه‌ساله روابط بسیاری را با کشورهای جهان داشتیم و بعد از شهادت شهید رئیسی بسیاری از کشورها عزای عمومی اعلام کردند و این نشان از راهبرد جمهوری اسلامی در جهان است.

توجه ویژه‌ شهید رئیسی به جبهه مقاومت 

وی تصریح کرد: شهید رئیسی توجه ویژه‌ای به جبهه مقاومت داشتند و معتقد بودند که جبهه مقاومت بخشی از استراتژی جمهوری اسلامی است. وی بسیار توجه به توسل داشتند و متوسل به اهل‌بیت علیهم‌السلام می‌شدند. شهید رئیسی توسل ویژه‌ای به امام جواد و امام هادی علیهم‌السلام داشتند. شهید رئیسی به دنبال جلب رضایت عمومی، احترام به مردم و اطاعت محض از فرامین رهبری بودند و همواره خودشان را سرباز ولایت برمی‌شمردند.

یدالله مرادی تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی درباره ابعاد مختلف شخصیتی رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی هم گفت: سید ابراهیم رئیسی همچون ابراهیم خلیل‌الله بر آتش قرار داده شد و نزدیک به 33 ماه هم در کوره یک آتش، سرافراز بیرون آمد. آیت‌الله رئیسی در میان جو رسانه‌ای داخل و خارج و در میان اتهامات ناجوانمردانه و بی‌شرفانه داخل و خارج موردتوجه ملت بزرگ ایران قرار گرفتند و به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شدند.

آیت‌الله رئیسی محبوب مردم شدند

وی افزود: بنابراین در همان ابتدای مسیر ریاست جمهوری آیت‌الله رئیسی جنگی نابرابر در فضای رسانه‌ای علیه وی به وجود آمد و بی‌بصیرتانی لفظ کلاس ششمی‌ دادند و نخواستند که توانایی‌های علمی، مدیریتی، بصیرتی و دانایی ایشان را ببیند؛ کسی که در سن 20 سالگی به مقام قضاوت می‌رسند و در همان موقع به معاونت دادستانی منصوب می‌شوند و 10 سال هم سازمان بازرسی کشور را عهده‌دار می‌شوند و بعد هم ریاست قوه قضاییه و تولیت آستان قدس رضوی را هم بر عهده می‌گیرند لذا نهایت بی‌انصافی بود که برخی‌ها بخواهند این چهره خدوم را نزد مردم بی‌رنگ کنند و حتی برخی هم می‌گفتند که با آیت‌الله رئیسی به بهشت هم نخواهند رفت.

مرادی تصریح کرد: اما آیت‌الله رئیسی محبوب مردم شدند و این ناشی از اخلاص، تلاش جهادی، مردم‌داری و ولایتمداری ایشان بود، پس وقتی انسان با این عمق وجودی صداقت و پاکی وارد عرصه کار جهادی می‌شود خداوند هم محبت و دوستی او را در دل‌های مردم قرار می‌دهد و عزت می‌بخشد بنابراین سه سال در آتش تهاجم مخالفان سوختند اما صبوری کردند و هیچ‌گاه هم‌زبان به گلایه باز نکردند و این مناعت طبع را می‌رساند.

حملات ناجوانمردانه به شهید رئیسی

تحلیل‌گر مسائل سیاسی در ادامه گفت: این موضوعات اوج ظرفیت انسانی آیت‌الله رئیسی را می‌رساند که در ناجوانمردانه‌ترین حملات، اما ثابت‌قدم و راست‌قامت فقط برای مردم کارکردند. روزی به شهید بهشتی این ایراد را می‌گرفتند که به شما اتهاماتی را می‌زنند و چرا شما از خودتان دفاع نمی‌کنید و ایشان در آن روز در مصاحبه‌ای گفتند که من به این نتیجه رسیدم که یا هرروز پاسخ این اتهامات را بدهم و از کار کردن غافل شوم یا باصداقت، پاکی و جدیت کارکنم چراکه خداوند خودش از من دفاع خواهد کرد و امروز نسخه دوم این جمله نیز شهید آیت‌الله رئیسی هستند.

وی افزود: آیت‌الله رئیسی بی‌توجه به اتهامات و آتش نمرودیان فقط کار و تلاش کرد و پاداش عمل خالصانه‌شان را از خداوند هم گرفتند و کارنامه خادم بودن آیت‌الله رئیسی را امام رضا علیه‌السلام هم امضاء کردند و این عظمت و پاداش بی‌نظیر همان عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ است و این به‌واسطه تلاش و عمق وجودی شخصیت توانمند و بی‌نظیر آیت‌الله رئیسی بود.

آیت‌الله رئیسی بی‌منت خدمت کردند

مرادی در ادامه اظهار کرد: آیت‌الله رئیسی بی‌منت خدمت کردند و برای خدمت به مردم از هیچ تلاشی فروگذار نبودند. آیت‌الله رئیسی عرصه خدمت را بالیاقت و شایستگی کسب کردند و به‌نوعی بر ایشان عرضه شد و مثل برخی‌ها نبودند که برای کسب مقام انواع روش‌های ناجوانمردانه را به‌کارگیرند، تغییر کلام و چهره دهند، هزینه‌های وحشتناک ایجاد کنند و با کلمات افکار عمومی را فریب دهند تا به‌جایی برسند.

تحلیل‌گر مسائل سیاسی در پایان هم گفت: آیت‌الله رئیسی مسئولیت‌ها را با مقاومت، با اکراه و با اشک پذیرفتند که به میدان خدمت بیشتر ورود کنند و این شخصیت ماندگار تاریخ شد ماندگار ایران شد و نسل‌های بعد بیشتر به عظمت، شخصیت و شأن آیت‌الله رئیسی هم پی خواهند برد.

 ستار هدایت خواه دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی گفت: آیت‌الله رئیسی به‌حق سید شهیدان عرصه خدمت بودند، وی خادم الرضا بودند، آیت‌الله رئیسی هم خادم ملت، هم کشور، هم اسلام و مسلمین و هم خادم مردم و مستضعفین بودند که نوع رفتار و نگاه وی در تمام مسئولیت‌هایشان با نگاه خدمت‌گزاری به مردم بوده است.

شیفته خدمت به مردم را به شایستگی نشان دادند

وی افزود: برخلاف جوامع غربی که عمده فعالیت سیاسی را در کسب قدرت می‌بینند اما در نگاه دینی اسلام فعالیت سیاسی معطوف به خدمت است و شهید آیت‌الله رئیسی چنین نگاهی را داشتند. این شهید والامقام از شاگردان شهید بهشتی بودند و در مشی سیاسی خودشان شیفته خدمت به مردم را به شایستگی نشان دادند.

توجه به محرومان و مستضعفان مشی شهید رئیسی

هدایت خواه ادامه داد: جهت‌گیری خدمت شهید رئیسی در این سه سال دوره ریاست جمهوری یک جهت‌گیری تحول‌آفرین بود درحالی‌که توجه به محرومان و مستضعفان مشی شهید رئیسی بود.

نماینده دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه به‌طورجدی وارد عرصه مبارزه با فساد شدند و در دوران ریاست جمهوری نیز در عرصه خدمت‌رسانی به مردم سر از پا نمی‌شناختند. شهید رئیسی سفرهای استانی بسیاری داشتند و از نزدیک مشکلات کشور را موردتوجه قرار می‌دانند و کسی نبودند که روی صندلی ریاست بنشینند و دستور دهند بلکه خودشان شخصاً در میدان عمل حضور می‌یافتند و پیگیر رفع مشکلات مردم می‌شدند.

آیت‌الله رئیسی دنبال رضایت مردم بودند

وی در ادامه افزود: بااین‌حال آیت‌الله رئیسی دنبال رضایت مردم بودند و برای رضای خداوند تلاش می‌کردند. چندین با در جلسه با آیت‌الله رئیسی در آستان قدس رضوی نیز به‌صراحت تأکید می‌کردند اگر کسی این خدمات را باانگیزه و جهت‌گیری سیاسی انجام دهد و اگر خادم یاری هم با چنین نگاهی فعالیت کند، حتماً برخورد شود.

از دیگر ویژگی‌های بارز آیت‌الله رئیسی اخلاص بود

هدایت خواه بیان کرد: آیت‌الله رئیسی از هیچ ابزاری برای رسیدن به مناسبات و اهداف سیاسی استفاده نمی‌کردند و خیلی‌ها طعنه‌ها به وی می‌زدند اما یک‌بار هم برای تخریب رقیب استفاده نکردند؛ بنابراین از دیگر ویژگی‌های بارز آیت‌الله رئیسی اخلاص بود و در قلب‌ها نفوذ داشتند.

نماینده دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی گفت: به تعبیری دیگر آیت‌الله رئیسی مجاهد بودند و روحیه جهادی داشتند، خستگی‌ناپذیر و تلاشگر بودند و همه هم‌وغمشان تلاش برای خدمت به مردم بود و این تلاش‌ها هم فی سبیل الله بود. آیت‌الله رئیسی مقابل دشمنان بودند و به‌نوعی تنها رئیس‌جمهوری بودند که شجاعانه از محور مقاومت و مردم فلسطین دفاع کردند. شهید رئیسی در سازمان ملل تمثال شهید سلیمانی را به روی دست گرفتند و شهید سلیمانی را قهرمان عرصه مبارزه با استکبار و ظلم معرفی کردند و اهمیت سفرهای آیت‌الله رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور در عرصه بین‌الملل هم بر هیچ‌کسی پوشیده نیست.

آیت‌الله رئیسی باور قلبی به جایگاه ولایت داشتند

وی ادامه داد: مردمی بودن خصوصیت بارز شهید آیت‌الله رئیسی بود و با مردم و بین مردم زندگی می‌کردند و از زندگی اشرافی به دور بودند و توجه ویژه‌ای به مردم داشتند. شهید آیت‌الله رئیسی ساختار مردمی بودن دولت را رقم زدند و باکمال افتخار به محرومین خدمت می‌کردند چراکه می‌دانست اگر مردم پای‌کار انقلاب باشند دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند کنند. آیت‌الله رئیسی باور قلبی به جایگاه ولایت داشتند و در نگاه این انسان بزرگ ولایت جلوه توحید بود.

هدایت خواه در پایان هم گفت: آیت‌الله رئیسی مطیع محض اوامر ولایت‌فقیه بودند. امروز انقلاب اسلامی فتوحات فراوانی در عرصه بین‌الملل داشته است و این خیزشی که در همه جهان می‌بینیم خود آن‌ها نیز معترف هستند که از ملت ایران الگوبرداری کرده‌اند.

یک الگو برای همه به‌ویژه مدیران و مسئولان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عنایت هاشمی منش، امام‌جمعه گچساران در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی، درباره ابعاد مختلف شخصیتی رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گفت: آیت‌الله رئیسی شبانه‌روز در حال تلاش و خدمت به انقلاب و مردم بود و هیچ‌گاه از سفرهای طولانی و پیگیری‌های جدی و بی‌وقفه خسته نشد و این می‌تواند یک الگو برای همه به‌ویژه مدیران و مسئولان باشد.

وی با اشاره به اینکه مردمی و مردم‌داری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مدیریتی و شخصیتی شهید آیت‌الله رئیسی بود، افزود: این شهید والامقام باروحیه جهادی فاصله میان حاکمان و مردم را تا حدود زیادی کم کرد که این ویژگی را هم در دغدغه مندی و حضور دائمی در بین مردم و هم از شخصیت و منش وی می‌توانیم مشاهده کنیم و این نکته بارز و پررنگ رئیس‌جمهور محبوب باید الگو و چراغ راه همه مسئولان و مدیران قرار بگیرد.

ساده‌زیستی از دیگر ویژگی‌های بارز رئیس‌جمهور

امام‌جمعه گچساران بابیان اینکه ساده‌زیستی از دیگر ویژگی‌های بارز رئیس‌جمهور محبوب و مردمی بود، ادامه داد: دوری از تجملات هم در سیره و سلوک حکمرانی و هم در رفتار و شخصیت این روحانی مجاهد مشهود بود؛ ایشان خادم پرافتخار آستان حضرت علی بن موسی‌الرضا علیه‌السلام بودند و با تأسی به سیره ائمه معصومین علیهم‌السلام ساده‌زیستی را در ایام مدیریتی در عرصه‌های مختلف به منصه ظهور رساندند.

حجت‌الاسلام هاشمی منش بابیان اینکه شهید آیت‌الله رئیسی در قله خدمتگزاری به مردم بود بیان کرد: ویژگی دیگری که نه‌فقط مدیران بلکه همه مردم باید از شخصیت آیت‌الله رئیسی الگو بگیرند، روحیه اطاعت‌پذیری و ولایتمداری است که وی خود را سرباز ولی‌فقیه جامعه می‌دانست و بدون هیچ‌گونه اظهار وجود و منیت به‌عنوان یک سرباز ذیل امر ولی جامعه قرار داشت و انجام‌وظیفه می‌کردند؛ ایشان تمام تلاش خود را شبانه‌روز برای عزتمندی و اقتدار نظام اسلامی معطوف ساخته بودند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالمجید کرمی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی درباره ابعاد مختلف شخصیتی رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گفت: امروز دشمن‌روی ناامیدی مردم کار می‌کند و همه ما هم باید روی بحث امیدآفرینی کارکنیم. دشمن تلاش کرده مسئولان را ناکارآمد و فاسد نشان دهد و اما این شهادت‌ها نشان می‌دهد که مسئولانی مثل آیت‌الله رئیسی که لایق شهادت باشند در کشور کم نداریم.

تفکر انقلابی و جهادی است که گره‌ها را باز می‌کند

وی افزود: این بار شهدا را از صف اول چیدند و شهادت سوختن درراه خدا می‌خواهد، مجاهدت شبانه‌روزی برای مردم درراه خدا، نظام و انقلاب می‌خواهد و خستگی‌ناپذیری می‌خواهد. این تفکر انقلابی و جهادی است که گره‌ها را باز می‌کند؛ اما دلایل محبوبیت شهید آیت‌الله رئیسی باوجود برخی مشکلاتی که در کشور داریم باید به‌خوبی تبیین شود و به گوش مردم برسد. جامع‌الاطراف بودن، مردمی بودن، اقدامات جهادی، انقلابی و اخلاص، ساده زیستی، ولایتمداری و پرکاری ایشان از ویژگی‌های بارز شهید آیت‌الله رئیسی بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین کرمی بیان کرد: شهید آیت‌الله رئیسی به اطرافیانشان که برای سفرهای خارجی می‌رفتند بیان می‌کردند که شرط من این است که حق گرفتن مأموریت که هم رقم بالایی بود و هم جزو حقوق ایشان بود را ندارید، اگر با این شرایط موافق هستید پس با من بیایید.

تبیین مشی شهید آیت‌الله رئیسی در جامعه

وی بابیان اینکه آیت‌الله رئیسی شخصیتی کم‌نظیر در تاریخ انقلاب بود افزود: بایستی مظلومیت و مشی شهید آیت‌الله رئیسی به‌خوبی در جامعه تبیین شود. ایشان کارهای بزرگی در فعال‌سازی مجدد کارخانه‌های تعطیل انجام دادند، دنیا در مقابل ایشان عزا گرفت و دنیا ایشان را تعظیم کردند. وظیفه جامعه متدینین، نخبگان و ... این است که شهید آیت رئیسی را آن‌طور که بود به جامعه معرفی کنند.

مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: مردم‌سالاری دینی عمق راهبردی انقلاب اسلامی است و خدمت به مردم عین رضایت الهی است و بلکه رضایت الهی منحصر در خدمت به مردم است. اتفاقاً کسی که در مکتب امام (ره) تربیت‌شده است اولویتش رفع مشکلات مردم می‌شود.

شهید رئیسی مکتب امام را پیاده کردند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین کرمی ادامه داد: ذبح عظیم همیشه فتح عظیم می‌آورد ولی باید مراقبت کنیم در این فتح عظیم از دایره اسلام ناب محمدی (ص) خارج نشویم. خون شهید نیز منافقین را رسوا و دشمنان را مأیوس می‌کند. رهبر انقلاب فرمودند که شهید سلیمانی از سردار سلیمانی خطرناک‌تر است. شهادت شفافیت می‌آورد منافقین و دشمنان داخلی و خارجی را رسوا می‌کند. ازجمله کسانی که خوب مکتب امام (ره) را پیاده کردند حاج قاسم سلیمانی و آیت‌الله رئیسی بودند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار