رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/05/26 Sunday - 2025 17 August الأحد ، 23 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-26 17:54 شماره خبر : 15266
نبود کارت سوخت یا کمبود بنزین؟

شلوغی پمپ بنزین‌های شهر یاسوج در روز‌های اخیر به یک چالش برای شهروندان تبدیل شده که مسئولین شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان پرده از این راز برداشته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» این روزها وسیله نقلیه و تأمین سوخت آن‌یکی از ضروریات مهم در هر جامعه شهری است و از همه مهم‌تر مسئله سوخت یکی از ارکان اصلی نیز حساب می‌شود.

در چند سال اخیر مسئله سوخت خودرو و شایعه گرانی بنزین، مشکلات متعددی را برای جامعه به وجود آورده است که می‌توان به دو شوک قیمتی افزایش بنزین در سال‌های 85 و 98 اشاره کرد که باعث شده که در این زمینه مطالبات و تجمعاتی برگزار شود و دشمن از این مسئله سوءاستفاده کند و آن را به شورش بنزین ربط دهد.

معمای بنزین و کمبود در جایگاه‌های سوخت

گرانی سوخت و بنزین همیشه یکی از چالش‌های مهم در جامعه ایران بوده و امروز نیز با توجه به تورم و تناسب در جامعه یک لیتر بنزین سهیمه ای 1500 و آزاد 3000 هزار تومان بوده که نسبت به یک لیتر آب‌معدنی 10 هزارتومانی بسیار پایین و به‌صرفه است.

هرچند که به گفته کارشناسان اقتصادی این نوع ناتزاری در قیمت حامل‌های انرژی خودش تورم‌زاست، اما دولتمردان در دولت‌های اخیر به دلیل برداشتن فشار های اقتصادی نیامدن به مردم عامه از گرانی آن جلوگیری کرده‌اند.

در این زمینه باید به این نکته نیز اشاره‌کنیم که به دلیل ارزانی سوخت در ایران بر اساس آماری بین 30 تا 35 درصد بنزین مصرفی کشور قاچاق می‌شود که این مسئله نیز ضربات سهمگینی را به اقتصاد وارد کرده است.

در همین راستا دولت چهاردهم چندین طرح را برای بنزین برای هر فرد در نظر گرفته که همچنان به تأیید نرسیده و آن ارائه بنزین سهمیه‌ای به هر نفر در کارت ملی اوست.

نازل‌های از کار افتاده!

اما در این راستا می بینیم که بنزین سهمیه‌ای و آزاد در سیکلی بار دیگر امروز در جایگاه‌های سوخت دچار مشکل هستند و برخی از مالکان خودروهای شخصی که فاقد کارت سوخت نیستند به‌سختی می‌توانند این مکان‌ها سوخت‌گیری کنند.

بعدازاینکه دولت برای جلوگیری از قاچاق سوخت، سهمیه‌ای بنزین را کاهش و ارائه 60 لیتر بنزین آزاد در روز را قانون قرارداد و حتی کارت‌های سوخت جایگاه‌های سوخت را نیز کاهش داد؛ برخی از شهرودان با مشکلاتی روبه‌رو شدند، هرچند که دولت این کار را برای جلوگیری از قاچاق سوخت و ارائه باکیفیت‌تر این مسئله عنوان کرده است، اما در این زمینه شاهد یک کلاف سردرگم در جایگاه‌های سوخت هستیم.

همچنین مسئله باعث شده که امروز به عینه شاهد شلوغی در پشت نازل‌های بنزین در بسیاری از پمپ‌های بنزین در سطح شهر یاسوج هستیم که یکی از این دلایل را می‌توان نداشتن کارت سوخت خودروهای شخصی، وجود فقط یک کارت آزاد سوخت از سوی جایگاه داران و حتی تمام شدن بنزین آزاد پمپ‌بنزین‌ها دانست.

عامل اصلی صف‌های طویل پمپ بنزین‌ها 

هرچند که بررسی‌ها نشان می‌دهد برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین یا کاهش سهمیه وجود ندارد، ولی تلاش‌ برای مدیریت مصرف با اعمال شرایط جدید دریافت سوخت را می‌توان مشاهده کرد.

 اعمال محدودیت برای دریافت سوخت در کنار افزایش مشتری و رشد متقاضیان دریافت بنزین ساده‌ترین دلایل شلوغی پمپ‌بنزین‌ها است؛ همچنین افزایش تقاضای واقعی برای سفر در روزهای پایانی فصل گرم و مخصوصاً مردادماه را می‌توان از دلایل دیگر شلوغی پمپ‌بنزین‌ها دانست.

شلوغی پشت نازل‌ها؟

در همین راستا مهدی علیزاده مسئول روابط عمومی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری به شلوغی پمپ‌های بنزین شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: سهمیه لحاظ شده برای جایگاه‌های سوخت از 30 هزار لیتر تا 45 هزار لیتر در شبانه‌روز است.

وی بابیان اینکه کارت‌های آزاد سوخت جایگاه‌ها برای موارد اضطراری بوده اما حسب وظیفه در این راستا با شهروندان همکاری را لحاظ کرده ایم، ابراز داشت: این کارت‌های سوخت برای موارد اضطراری و برای رانندگانی است که کارت‌های سوخت را یا گم‌کرده‌اند و منتظر کارت المثنی خود هستند.

نازل‌های بنزین قربانی سیستم هوشمند

مسئول روابط عمومی پخش شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان ابراز داشت: یکی از دلایل شلوغی در جایگاه‌های سوخت می‌تواند چند مسئله را شامل شود که شاید آن خودروی شخصی کارت سوخت نداشته باشد و یا آن مالک خودرو نخواهد از کارت خود استفاده کند و بخواهد سوخت خود را برای روزهای آینده اخیر داشته باشد و از سویی نیز سهمیه آن جایگاه دار نیز اتمام یافته باشد که این مسائل باعث شلوغی در جایگاه‌های سوخت می‌شود.

علیزاده ابراز داشت: ما در حال حاضر آن شلوغی زیاد که منجر به یا مسئله مهم شود را در جایگاه‌های سوخت نداریم و با توجه به توازن وجود جایگاه داران در حال حاضر تردد در این جایگاه‌های در حال جریان عادی است و شاید در برهه‌ای از شبانه‌روز به دلیل تجمع خودروها و روند کُند سوخت‌گیری برخی از این جایگاه‌های سوخت دچار شلوغی شوند.

چرا برخی جایگاه داران از کارت های سوخت استفاده نمی کنند!

وی در ادامه به سهمیه‌های سوخت این جایگاه‌ها نیز اشاره داشت و افزود: سهمیه جایگاه‌ها در برخی از آن‌ها 30 هزار لیتر و در برخی از جایگاه‌های دیگر نیز 45 هزار لیتر است و اگر جایگاه داری سهمیه خود را در آن روز تمام کند سهمیه روز آینده او بعد از ساعت 12 فعال می‌شود و برای آن‌ها قابل‌برداشت است.

کمبود سوخت نداریم؟

علیزاده نیز عنوان کرد: اگر جایگاه داری از سهمیه خود استفاده نکند سهمیه بنزین او از ساعت 12 شب به اتمام خواهد رسید و نمی‌تواند این سهمیه را برای روزهای آینده خود ذخیره داشته باشد.

حال با توجه به صاحبت های مسئول روابط عمومی پخش فرآورده‌های نفتی استان بازهم شاهد شلوغی در برخی از جایگاه‌های سوخت در شهر یاسوج هستیم و شهروندان نیز در این زمینه گلایه‌مند هستند و خواهان تعلق گرفتن تعداد کارت‌های آزاد سوخت به جایگاه داران هستند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!