
سال گذشته استان کهگیلویه و بویراحمد با تولید بیش از یک هزار و ۸۰۰ تن عسل از حدود ۲۳۲ هزار کلونی زنبور توانست با مشارکت مردم رشد ۸ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۲ در تولید و تحقق شعار سال ایجاد کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» وضعیت اقتصادی کشور ایجاب می کند که بخش کشاورزی به عنوان محور توسعه اقتصادی کشور تلقی شود، دراین بین زیر بخش دامپروری رسالتی حساس و تعیین کننده را در توسعه اقتصادی کشور به عهده دارد و از طرفی دیگر با توجه به سیاست های دولت مبنی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی افزایش صادرات کالاهای کشاورزی و صنعتی جهت تامین ارز مورد نیاز کشور، تولید کنندگان را به افزایش تولید محصولاتی که امکانات بالقوه آن موجود است، بیش از پیش وادار می کند.
در این راستا تولید عسل از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و صنعت زنبورداری یکی از رشته های تولید مهم کشاورزی به شمار می رود که هزاران خانوار روستایی و شهری از این راه امرار معاش می کنند.
ویژگیهای جغرافیایی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی چهارفصل و کوهستانی شرایط مساعدی را برای تولید عسل مرغوب فراهم کرده و بر اساس آخرین سرشماری الکترونیکی سال گذشته بیش از ۲۱۳ هزار و ۱۸۳ کلونی زنبور عسل در مناطق مختلف این استان وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن بیش از دو هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و دارویی و توپوگرافی خاص کوهستانی و درختان جنگلی فراوان، چشمهسارها و رودها به عنوان یکی از مهمترین مناطق تولید عسل مرغوب کشور بوده که تولید آن با برند دیگر استانها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
اهميت دادن به توليدات داخلي با تكيه بر بهره گيري از ظرفيت ها و شكوفايي توانمندي هاي فراوان از اهداف و خواسته هاي مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است كه با حمايت ويژه مسئولان، توسعه زيربناها، حضور بخش خصوصي و همت و تلاش مردم امكان پذير مي شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگارما با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد شانزدهمین تولید کننده عسل در کشور است، ادامه داد: نیمی از میزان عسل تولیدی استان نیاز سالانه بازار استان را برآورده می کند و ۵۰ درصد آن نیز قابلیت صادرات به دیگر استانها و حتی خارج از کشور را دارد.
سید علی معتمدیپور توجه به زیرساختها را مهم دانست و افزود: زنبور فرآورده هایی چون زهر زنبورعسل، موم، گرده گل، ژل رویال و عسل دارد که تولید آنها در سال ۱۴۰۲در حدود ۹۰ تن بود که با رشد تولید به ۱۰۰ تن در سال گذشته افزایش یافت.
وی در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای حمایت از زنبورداران توسعه این صنعت در استان مرکزی تعریف شده، گفت: تامین نهاده ارزان قیمت، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و پیگیری بحث پوشش بیمه برای زنبورداران از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارد و به توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل کمک میکند.
معتمدی پور افزود: آموزش زنبورداران برای آشنایی با صنایع تبدیلی این صنعت از جمله استفاده از گرده گل یا تولید ژل رویال از دیگر اقدامات مورد توجه است که میتواند زمینه توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل را فراهم کند.
تنوع گونه های گیاهی دارویی باعث تولید عسل در مزه ها و طعم های مختلف در این استان شده است اما نبود صنایع بسته بندی و فرآوری کام شیرین این ماده غذایی مهم و مفید را برای بهره برداران تلخ می کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کیفیت بالای بافت گیاهی کهگیلویه و بویراحمد، به خبرنگار ما گفت: عسل تولیدی این استان از کیفیت بالایی برخوردار است و حتی خاصیت درمانی هم دارد.
رضا بهنام پور با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد از عسل تولیدی کهگیلویه و بویراحمد به شهرستانها و استانهای همجوار صادر میشود افزود: عسل استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ شهد فراوان گیاهان داروئی، بسیار مرغوب و در کشور برن محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر با پرورش ۲۳۲ هزار کلنی و نگهداری سه هزار زنبورستان در این زمینه فعالیت میکنند افزود: زنبورداران استان سالانه بیش از سه هزار و ۱۰۰ تن عسل و فرآوردهای دیگر تولید میکنند.
بهنام پور بیان کرد: علاوه بر تولید ژله رویال، تکثیر و تولید ملکه زنبور عسل نیز در استان رواج دارد و بیشتر زنبورداران حرفهای استان ملکه زنبورستان های خود را تکثیر و تأمین میکنند ولی عدهای از زنبورداران هم به صورت تخصصی در امر تکثیر و تولید ملکه زنبور عسل فعالیت دارند.
وی گفت: یک هزارو ۵۸۲ کیلوگرم «بره موم زنبور عسل » امسال در استان تولید شد و این ماده در صنایع داروسازی، بهداشتی، غذایی، تولیدات دامی، بخصوص پرورش طیور و صنعت کاربرد دارد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- تنگ سرخ؛ الگویی برای توسعهٔ متوازن منطقهای
- آبشار یاسوج؛قربانی نرخهای نجومی؟!
- نقش محوری بانوان در نهادینهکردن فرهنگ صرفهجویی
- واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به سرمایهگذاران خصوصی
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- مشاهده بیشتر