رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/01/30 Saturday - 2025 19 April السبت ، 21 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-28 17:44 شماره خبر : 12157
مدیر شبکه بهداشت شهرستان باشت مطرح کرد:

مدیر شبکه بهداشت شهرستان باشت گفت: اولین و اساسی ترین اقدام حفاظتی در هنگام بروز گرد و غبار کاهش میزان تماس مستقیم با آلاینده‌های موجود در هوا است، آلودگی هوا می‌تواند سلامت اعضای مختلف بدن ما را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.

ترکیبات موجود در هوا مانند دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق در هوا، می‌توانند باعث بیماری‌های مختلف همچون تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های پوستی، اختلالات روانی همچون افسردگی و استرس و عصبانیت  شوند.

روح‌الله کهزادی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه‌ها می‌چسبند و بدینوسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان‌های بدن به خصوص آنتی اکسیدان‌های مایع پوششی ریه می‌شوند که به دنبال آن سلول‌های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می‌کند.

مدیر شبکه بهداشت شهرستان باشت بیان کرد: با توجه به اعلام ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص ناسالم بودن شاخص آلودگی هوا برای کلیه گروه‌ها جهت کاهش اثرات آلودگی هوا بر شهروندان بهتر است با توجه به اینکه وضعیت هوا برای گروه‌های حساس مانند بیماران قلبی و ریوی سالمندان و کودکان و خانم‌های باردار ناسالم تلقی می‌شود به این افراد توصیه می‌شود از حضور در هوای آزاد پرهیز نمایند و استفاده از موادغذایی مناسب از قبیل میوه و سبزیجات تازه، شیر کم چرب، نوشیدن آب و مواد مغذی را در برنامه تغذیه ای خود قرار دهند.

وی گفت: اولین و اساسی ترین اقدام حفاظتی در هنگام بروز گرد و غبار کاهش میزان تماس مستقیم با آلاینده‌های موجود در هوا است، آلودگی هوا می‌تواند سلامت اعضای مختلف بدن ما را تحت تاثیر قرار دهد از جمله انواع حساسیت‌ها و قارچ‌های پوستی، بیماری چشمی و بروز حساسیت و آسم تنفسی همچنین حمله قلبی از عوارض تماس با هوای آلوده است، ساختمان‌ها می‌توانند تا حدودی از تماس مستقیم با هوای آلوده جلوگیری نمایند، در صورت امکان درب‌ها و پنجره‌ها را بسته نگه دارید.

کهزادی بیان کرد:  تغذیه مناسب، کاهش مصرف غذاهای چرب، نوشیدن آب زیاد، کاهش فعالیت‌های بدنی، عدم استعمال دخانیات در شرایط آلودگی هوا، نظافت و پاکسازی محل سکونت، پیگیری و اطلاع از وضعیت هوای تنفسی و نظافت و شستشوی صورت و بدن را حتما مد‌نظر قرار دهید.

مدیر شبکه بهداشت و درمان عنوان کرد: همشهریان از ترددهای غیر ضروری و ورزش های سنگین در فضای آزاد خصوصا صبحگاهی اجتناب نمایند و شاغلین محترم از قبیل کارگران شهرداری و راهنمایی و رانندگی به اقتضای شغل مجبور به حضور در فضای آزاد هستند از ماسک ذکر شده استفاده نمایند.

کهزادی تاکید کرد: توصیه می شود شهروندان این شرایط را جدی گرفته و تا حد امکان در فضای باز تردد نکنید.
وی در پایان گفت: از همه همشهریان خواهشمندیم شرایط را جدی گرفته و در صورت بروز علائمی مانند سرفه، تنگی نفس یا سرگیجه، به مراکز درمانی مراجعه کنید.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار