
با حضور مسئولان کشوری و استانی سکان هدایت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد رسماً به رقیه پناهی سپرده شده و از خدمات جادودان سیرت تقدیر به عمل آمد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ظهر امروز 30 فروردین ماه 1404 مراسم تکریم و معارفه روسای جدید و قدیم دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن حکیم جرجانی یاسوج برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فتاح محمدی معاون سیاسی امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در سخنان خود، حوزه بهداشت و درمان را «حاکمیتی و فرابخشی» خواند و چهار مأموریت اصلی این وزارتخانه را شامل بهداشت (پیشگیری، آموزش و آگاهیبخشی)، درمان (نیروی انسانی متخصص و زیرساختها)، خدمات (ارتقای کیفیت خدمترسانی) و تجهیزات دانست.
وی با تأکید بر وجود نیروی انسانی متعهد و متخصص در استان، اصلیترین مشکل را کمبود زیرساختها و امکانات بهروز عنوان کرد و به نمونهای عینی اشاره نمود: حتی شهر نفتخیز گچساران برای ابتداییترین نیازهای درمانی به شهرهای همجوار وابسته است.
چالش محرومیت تاریخی
محمدی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد با وجود پیشرفتهای چشمگیر نسبت به پیش از انقلاب، هنوز با «شکاف توسعهیافتگی» قابل توجهی نسبت به استانهای برخوردار مواجه است، افزود: هرچه تلاش میکنیم، به دلیل محرومیت تاریخی، به میانگین کشوری نمیرسیم.
وی خواستار کاهش فاصله بین استانهای توسعهیافته و کمتربرخوردار شد و یادآور شد: مردم انتظار دارند نمره پونزده ما به نوزده نزدیک شود، نه اینکه با نمره بیستوهشت مقایسه شویم.
تقدیر از خدمات دکتر جاودان سیرت
معاون استاندار از دکتر جاودان سیرت به عنوان مدیري دغدغهمند و خادم مردم قدردانی کرد و گفت: ایشان در ادوار مختلف با مسئولیتپذیری و پاسخگویی، الگویی برای خدمت بودند.
آرزوی توفیق برای سرپرست جدید
محمدی همچنین برای دکتر پناهی، سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی، در شرایط چالشبرانگیز کنونی کشور، آرزوی توفیق کرد و تأکید نمود: «رضایت مردم، رضایت خداوند است».
سعید جاودانسیرت در این مراسم و در آغاز سخنان خود گفت: حادثه جانسوز از دست دادن دو تن از قضات محبوب و عادل استان را به مردم شریف کهگیلویه و بویراحمد، جامعه قضایی و خانوادههای این عزیزان تسلیت عرض میکنم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: امیدوارم خداوند متعال روح این بزرگواران را با شهدا و صالحین محشور فرماید و برای شادی روح آنان از همه حاضرین تقاضا دارم فاتحهای همراه با صلوات قرائت کنیم.
وی با اشاره به حضور گسترده مسئولان گفت: از محضر حضرت آیتالله حسینی نماینده محترم ولیفقیه و حضرت آیتالله ملکحسینی نماینده محترم مجلس خبرگان رهبری که همواره با راهنماییهای ارزشمندشان ما را یاری کردهاند، صمیمانه تشکر میکنم.
جاودان سیرت سپس به تشکر از سایر مسئولان پرداخت و گفت: از همراهی و حمایتهای فرماندهی محترم سپاه فتح سردار خرمدل، فرماندهی محترم نیروی انتظامی سردار مصطفایی و فرمانده محترم تیپ ۴۸ فتح سردار حکمتیان نهایت تقدیر را دارم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه افزود: مدیران کل دستگاههای اجرایی استان، مدیرکل محترم دادگستری، دادستانهای محترم و مدیرکل صدا و سیما نیز در این مسیر همراهی بینظیری داشتند که شایسته تقدیر است.
وی با اشاره به نقش اصحاب رسانه گفت: اصحاب رسانه ملی و محلی با پوشش حرفهای اخبار و رویدادهای دانشگاه، نقش مهمی در اطلاعرسانی شفاف به مردم داشتند که از این عزیزان نیز تشکر میکنم.
سفری پرفراز و نشیب اما سرشار از افتخار
جاودانسیرت در بخش دیگری از سخنان خود با توصیف این دوره به عنوان سفری پرفراز و نشیب اما سرشار از افتخار، به تشریح مهمترین اقدامات پرداختند و گفت: در این دو سال توانستیم با همکاری همه جانبه همکاران، گامهای بلندی در مسیر توسعه دانشگاه برداریم.
وی در ابتدا به جذب اعتبارات و بهبود وضعیت مالی دانشگاه در دوران ریاست خود پرداخت و گفت: اخذ ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی در سفر دوم هیئت دولت (شهید رئیسی) که ۳۲۸ میلیارد تومان آن به دانشگاه اختصاص یافت همچنین پرداخت بهموقع حقوق و مزایا از جمله ۲۵ ماه کارانه پزشکان، ۳۰ ماه کارانه پرستاران و پرداخت اضافهکاری و حقالتدریس اساتید بدون تأخیر را داشتیم
جاودانسیرت در ادامه به توسعه نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی در دوران ریاست خود اشاره و ابراز داشت: تجمیع نیروهای شرکتی تحت عنوان شرکت آوای سلامت برای ساماندهی و ارتقای وضعیت معیشتی کارکنان و جذب ۴۴۰ نیروی جدید از طریق ۳ آزمون استخدامی با هماهنگی وزارت بهداشت را داشتیم همچنین در تجهیزات و ناوگان حملونقل ۱۲ دستگاه خودروی KMC پیکاپ را به ناوگان دانشگاه و تحویل ۷ دستگاه از ۱۵ دستگاه آمبولانس وعدهدادهشده به استان را اضاف کردیم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به پروژههای عمرانی و درمانی دوران ریاست خود اشاره و بیان داشت: افتتاح ۶۰ پروژه بهداشتی-درمانی با اعتبار ۲۰۴ میلیارد تومان، از جمله؛ بیمارستان شهید سلیمانی، مرکز پزشکی هستهای (جلوگیری از خروج ۵ هزار بیمار به استانهای دیگر) و پیشرفت ۲۶ پروژه در دست اجرا (۳۰% تا ۹۵%) مانند؛ دانشکده دندانپزشکی، دانشکده پرستاری و بهداشت، بیمارستانهای دنا، چرام و لنده (پیشرفت ۶۵% تا ۷۵%) را داشتیم.
وی در ادامه اظهار داشت: دریافت دستگاه شتابدهنده رادیوتراپی به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان و اخذ مجوز احداث بیمارستان تخصصی سرطان (۹۶ تختخوابی، ۱۱,۲۰۰ مترمربع) را برای مرکز استان داشتیم
جاودان سیرت در ادامه به حلوفصل مسائل زیرساختی پرداخت و گفت: حل اختلاف اراضی با بنیاد مستضعفان و ثبت رسمی ۴۶ هزار مترمربع زمین به نام دانشگاه و تبدیل طرح اولیه (الحاق ۱۰۰ تختخوابی) به احداث بیمارستان جدید با تخصیص ۱۰ هکتار زمین را برای شهر دهدشت داشتیم.
رییس سابق دانشگاه در ادامه گفت: یکی از اولویتهای ما ساماندهی وضعیت نیروهای شرکتی بود که با ایجاد شرکت آوای سلامت و تجمیع این عزیزان، گام مهمی در بهبود شرایط کاری آنان برداشتیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم دکتر پناهی در ادامه این مسیر با همان عزم و ارادهای که همواره از ایشان سراغ داریم، بتوانند گامهای بلندتری در مسیر توسعه دانشگاه بردارند.
در این مراسم رقیه پناهی در ابتدای سخنان خود با تشکر از حمایتهای وزارت بهداشت، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان، گفت: سلامت استان ما سخت بیمار و رنجور است. گرچه همه گذشتگان تلاش کردند، اما حجم مطالبات و معضلات حوزه سلامت با منابع موجود همخوانی ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به لزوم «توسعه عدالت محور» در نظام سلامت، افزود: ساخت بیمارستان و خانه بهداشت به تنهایی کافی نیست؛ باید به شاخصهای پیامد سلامت توجه کنیم. خدمات سلامت در دورترین روستاها باید برابر با شهرهای بزرگ باشد.
چالشهای حوزه بهداشت و درمان استان
وی مهمترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی استان را اینگونه برشمرد: مرگ مادران باردار (بیش از دو برابر میانگین کشوری)، فرسودگی آمبولانسها و تجهیزات پزشکی، نبود آزمایشگاه «ژنتیک» در استان، مشکلات آبرسانی و نبود «تصفیهخانه فاضلاب» در بسیاری از شهرها و روستاها، وضعیت نامناسب سلامت روان و خودکشی، کمبود تختهای بیمارستانی (سرانه تخت استان پایینتر از میانگین کشوری)، نبود بیمارستان تخصصی سرطان و تعطیلی بخش «جراحی قلب» در بیمارستان امام سجاد، کمبود نیروی متخصص در رشتههای بیهوشی، اورژانس، پاتولوژی و اطفال را داریم که باید بهجد برای مرتفع کردن آنها تلاش کنیم.
اولویتهای کاری جدید
خانم دکتر پناهی با تأکید بر «اولویت پیشگیری بر درمان»، برنامههای خود را چنین بیان کرد: اجرای برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی با تأکید وزیر بهداشت و رییسجمهور، ارتقای سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد، حل معضل کمبود نیروی انسانی با جذب متخصصان، احیای بخش جراحی قلب و پیگیری احداث بیمارستان سرطان و مبارزه با فساد و رانت در نظام اداری حوزه سلامت را در اولویت برنامههای کاری خود خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در پایان، با خواندن شعر «هیچکس از بعد خبردار نیست»، بر لزوم هوشیاری در مدیریت و پرهیز از تکرار اشتباهات گذشته تأکید کرد و گفت: آمدهام تا با کمک مردم و همکاران، بذر امید و سلامت را در این استان بکارم. ما برای تحقق عدالت در سلامت، به مشارکت همه شما نیاز داریم.
سپاس از زحمات ریاست سابق و استقبال از سرپرست جدید
دکتر علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در این مرایم با تقدیر از خدمات دکتر جاودان سیرت طی دو سال گذشته، به چالشهای مدیریتی در شرایط دشوار اشاره کرد و افزود: ایشان با تمام محدودیتهای اجرایی و امکانات موجود، تلاش قابلتقدیری برای پیشبرد اهداف دانشگاه انجام دادند.
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت همچنین از دکتر پناهی بهعنوان چهارمین رئیس زن دانشگاه علوم پزشکی کشور تقدیر کرد و تصریح کرد: حضور بانوان در مدیریت عالی را فرصتی برای نمایش توانمندیهای آنان است، ویژگیهای دکتر پناهی از جمله جوانی، تجربه مدیریتی در رشتههای غیربالینی و پذیرش مسئولیت در استان کهگیلویه و بویراحمد را نشانهای از ازخودگذشتگی و مسئولیتپذیری است.
چالشهای مدیریت در حوزه سلامت؛ مطالبات بیپایان و محدودیت منابع
وی با تأکید بر ذات پرمخاطره مدیریت اجرایی در علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: مسئولیت در این حوزه، یک کار ۲۴ ساعته با مطالبات دائمی است. در هیچکجای دنیا امکانات بهاندازه انتظارات مردم نیست، چراکه پیشرفت پزشکی همواره با خدمات گرانقیمت همراه است و دسترسی به همه آنها امکانپذیر نیست.
ساخت بیمارستانهای کوچک؛ اتلاف منابع یا خدمترسانی؟
جعفریان در مهمترین نگاه تحلیلی به سیاستهای توسعه بیمارستانی پرداخت و بیان داشت: ساخت بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی نهتنها مشکل دسترسی را حل نمیکند، بلکه موجب اتلاف منابع میشود. حتی بیمارستانهای سوئد نیز با بحران مالی مواجهند! راهحل، ارزیابی دقیق نیاز استانها و تقویت زیرساختهای موجود است، باید براساس جمعیت و نیاز واقعی (مثلاً در رشتهای مانند پیوند کبد که در انگلیس تنها ۷ مرکز مجاز داشتند) برنامهریزی کنیم، نه ساختوسازهای بیضابطه.
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در ادامه به وضعیت مالی دانشگاهه از کسری بودجه تا اصلاح تعرفهها اشاره و مطرح کرد: عدم تناسب رشد تعرفهها با تورم (۳۰۰٪ در مقابل ۱۲۰۰٪ طی ۱۰ سال) موجب کسری بودجههای سنگین شده است، مثلاً هزینه تخممرغ برای بیمارستانها ۱۰ برابر شد، اما تعرفه تغییری نکرد ولی در این چند ماه گذشته با پیگیری وزیر محترم بهداشت جناب آقای دکتر ظفرقندی بخش عمده بدهیهای دارویی پرداخت و تعرفهها برای سال ۱۴۰۴ با رشد ۴۶٪ تصویب شد که این افزایش هرچند ناکافی، گامی بهسوی بهبود است.
چهارچوب کلان سیاستگذاری سلامت
جعفریان چهار هدف اصلی را جهت سیاستگذاری در حوزه سلامت برشمرد و افزود: ۱-افزایش دسترسی به خدمات (نه صرفاً با ساخت بیمارستان، بلکه از طریق راهکارهای هوشمندانه)، ۲- ارتقای کیفیت خدمات (با نقش کلیدی آموزش و پژوهش)، ۳- کاهش هزینهها، برای تحقق عدالت سلامت و ۴- توجه به مناطق محروم (حتی اگر توجیه اقتصادی نداشته باشد)
از آنجایی که این مراسم با قدردانی از خدمات آزمایشگاهی همزمان با روز علوم آزمایشگاهی همراه بود جعفریان در پایان از حاضران خواست تا با نگاهی کارشناسی به چالشهای حوزه سلامت بیندیشند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- خداحافظ آقای قاضی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- برخورد جدی با عاملان تیراندازی و مخلان امنیت
- «ایل احساس» در تهران خواهد تپید
- مشکلات زیرساختی داد شهرکنشینان بلکو یاسوج را درآورد
- پیام آیتالله حسینی درپی درگذشت قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وجود ۱۴ مدرسه کانکسی و سنگی در لنده
- دلنوشتهای برای آقای قاضی
- همافزایی سپاه و کمیته امداد برای رفع محرومیتها
- راستیآزمایی آژانس در کشاکش مذاکرات غیرمستقیم!
- راهبرد مذاکره با ایران و اختلافنظر مقامات امریکایی
- نگرانی صهیونیستها از پختگی عراقچی در مذاکرات
- نسخهای که وزیر پیچید، درد بود نه درمان!
- کسب و کارهای خرد؛ گروگان فروشگاههای بزرگ
- تصمیم دشوار دنیامالی برای فدراسیونها
- سریال هدر روی آب در خیابانهای شهر یاسوج
- چرا آمریکا قابل اعتماد نیست؟
- بازنگری پروژه ساماندهی رودخانه باشت
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- جزئیات مراسم تشییع سفیران قضایی کهگیلویهوبویراحمدی
- خبری تلخ به وقت ۶:۳۰ صبح جمعه
- رفع مشکل نارسایی آب در روستاهای محروم بهمئی
- گسیل شدن خدمات به محلههای محروم لنده
- آبرسانی به ۵۸۰ هکتار اراضی کشاورزی باباکلان
- منطقه گردشگری «موگرمون» بهشتی گمشده در دل لنده
- حرف آخر استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گچساران
- جان دوباره ۲ طرح ورزشی گچساران
- ظرفیت سردخانههای کهگیلویهوبویراحمد ۲ برابر میشود
- روستایی که جادهاش سالهاست در لیست انتظار است
- پیادهروهای باشت در قرق مغازهداران
- لَجنهایی که تصفیهخانه یاسوج را از کار میاندازد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- راهکار استاندار کهگیلویهوبویراحمد برای عبور از تنش آبی
- پیامهای تسلیت مسئولان کشوری، استانی به مردم کهگیلویهوبویراحمد
- مشاهده بیشتر