رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/01/29 Friday - 2025 18 April الجمعة ، 20 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-21 13:38 شماره خبر : 12031
استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد:

استاندار کهگیلویه‌ و بویراحمدگفت: بنا به اهمیت اقتصاد و تعیین شعار سال توسط مقام معظم رهبری اهتمام جدی مسئولان را در این امر می‌طلبد و تحقق عینی شعار سال، یک وظیفه شرعی و ملی و امری مرتبط با موضوع اصلی و اساسی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ظهر امروز 21فروردین ماه نشست سرمایه‌گذاری در سالن شماره یک استانداری با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار بویراحمد و مسئولان استانی برگزار شد.

یدالله رحمانی در این جلسه گفت: بنا به اهمیت اقتصاد و تعیین شعار اقتصادی سال توسط مقام معظم رهبری این اهتمام جدید مسئولان را در این امر می‌طلبد و تحقق عینی شعار سال، یک وظیفه شرعی و ملی و امری مرتبط با موضوع اصلی و اساسی کشور است.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بودجه دولت برای سرمایه گذاری محدود است و این عملا امکان‌پذیر نیست پس می‌بایست همه در جذب سرمایه‌گذاران خارجی و خصوصی تلاش کنیم. تلاش ما بر آن است تا در این سال مشکلات سرمایه‌گذاران را حل و فصل کنیم تا به یاری خداوند چرخ تولید بگردد؛ از شما مسئولان نیز خواهشمندم تمام تلاش خود را در این راستا صورت دهید، کارها را به ترتیب صورت دهید.

وی افزود: پنج‌شنبه‌های سرمایه‌گذاری در استانداری کهگیلویه و بویراحمد را فراموش نکنید، بصورت روتین و هفتگی این جلسات با همین کیفیت جهت پیگیری و بررسی طرح‌های سرمایه‌گذاری در استان برگزار خواهد شد، از شما مسئولان انتظار دارم برای این جلسات وفت گذاشته و حضور مفید داشته باشید.

رحمانی گفت: جای تقدیر و تشکر دارد، باید با همدیگر تمرین کنیم که ان‌شاءالله در آینده مجوزهای سرمایه‌گذاری در استان را گرفته و صادر نماییم، ان‌شاءالله به یاری خداوند و با تلاش همه‌جانبه ما در این امر بتوانیم از استان‌های برتر در عمل به سیاست‌ها و اهداف دولت و فرمایشات مقام معظم رهبری شویم.

وی بیان داشت: مردم به دولت اعتماد کرده‌اند و رضایت از این اعتماد به میزان عملکرد ما در این منصب‌ها دارد، این جریان را به صورت رسمی  و با تلاش میدانی مسرانه پیگیری خواهیم کرد، خواهیم دید که مردم با دیدن تلاش ما حمایت از ما حمایت بیشتری خواهند کرد، ما مسئولان باید با تلاش و خدمت به مردم میزان رشد مردم و رفع دغدغه‌های آنان را بالا ببریم، این بُعدها باعث بالا رفتن میزان مشارکت مردم در سال‌های آینده در انتخابات خواهد شد.

استانداردر پایان گفت: اهمیت کار بسیار بالا است، از همه شما خواهشمندم با اهتمام جدی‌تر و عزمی راسخ‌تر همچنین تلاش‌های بی‌وقفه پای کار تولید و اقتصاد و معیشت مردم باشید.

سید علی معتمدی مدیر کل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این جلسه گفت: در خصوص پنل‌های خورشیدی، سرمایه‌گذار مشخص شد، همه مشکلات این پروژه مرتفع شده بجز یک ماده ۴۷ که در انتظار حل شدن آن هستیم .

وی ادامه داد: برای احداث پنل‌های خورشیدی حدود ۲۸۰ متر زمین نیاز داریم زمین‌ها مشخص شده است این امر نیاز به تایید منابع‌طبیعی دارد.

در این جلسه استاندار با تاکید بر لزوم این‌کار از مسئولان مربوطه خواست تا رفع موانع این پروژه را در دستور کار اصلی خود قرار دهند. 

معتمدی در پاسخ گفت: اگر مصوب چنین باشد به محض تخصیص کمیسیون کشور وارد عمل خواهیم شد.

رحمانی گفت: ۳۱ فروردین‌ماه کلنگ‌زنی این طرح را در دستور کار خواهیم داشت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد طی تماس تلفنی با مسئول آن گفت: تا یک‌شنبه ۲۴ فروردین‌ماه قرارداد بسته خواهد شد، تا قبل از موعد مقرر می‌بایست مشکلات و عوامل عدم احرایی دین پروژه می‌بایست مرتفع شود.

در ادامه تابان‌فر با برشمردن پروژه‌ها به شرح جزئیات آنان پرداخت و گفت: با توجه به تداخل محل درخواست شرکت ماهان با درخواست قبلی شرکت شهرک‌های صنعتی استعلام از شرکت شهرکت‌های صنعتی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان در مورخ ۱۴۰۳٫۱۲٫۲۱ طی مکاتبه شماره  ۱۴۰۳٫۲۹۲۲۳٫۹ در خصوص اظهار نظر در مورد درخواست اراضی مذکور انجام شد.

معاون اقتصاد و دارایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در پاسخ به این مکاتبه شرکت شهرک‌های صنعتی طی نامه  شماره ۲۸۱۸۲۶۴ مورخ ۱۴۰۳٫۱۲٫۲۲ انصراف خود را از تملک اراضی مورد درخواست به‌منظور ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اعلام نمود، پیرو این مکاتبه از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان در مورخ ۱۴۰۳٫۱۲٫۲۲ ملی نامه شماره ۱۳۰۳٫۲۹۵۱۲٫۱ با اداره کل منابع طبیعی درخواست حذف کد درخواست شرکت شهرک‌های صنعتی را به منظور امکان ثبت درخواست. 

وی افزود: شرکت ماهان مکاتبه نموده است، که هنوز پاسخ مکتوب در رابطه با مکاتبه مذکور از سوی اداره منابع طبیعی به سازمان جهاد کشاورزی استان ارسال شده است، طبق پیگیری‌های انجام شده اداره منابع طبیعی از طریق مکاتبه با سازمان منابع طبیعی کشور در حال پیگیری موضوع می‌باشد. 

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: برای این امر می‌بایست از طریق شرکت ماهان و استان خوزستان مراحلی جهت اخذ مجوزها صورت پذیرد.

تابان‌فر در ادامه گفت: در منطقه عمومی لیشتر جهت کاشت خرما محل اجرای طرح لیشتر، عرب‌ها و آب انجیر، اقدامات انجام گرفته در این خصوص طبق تماس‌ها و صحبت‌های مکرر با سرمایه‌گذار مقداری از زمین به شرکت صنعتی برای ایجاد  منطقه ویژه اقتصادی واگذار شده بود که هنوز کنسل نشده و کد درخواست نیز حذف نشده است.

وی بیان داشت: تا زمانی که کد در سامانه حذف نشود، امکان ثبت‌نام در سامانه امور ارضی مقدور نخواهد بود، آخرین وضعیت صدور مجوز و پاسخ استعلامات طرح نیز به این شرح است، در انتظار تاییدیه کد واگذاری زمین توسط وزارت جهاد کشاورزی و مشخص شدن زمین مورد نظر برای واگذاری به سرمایه‌گذار می‌باشد؛ با سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور جهت حذف کد درخواستی شرکت شهرک‌های صنعتی مکاتبه صورت گرفته است، ولی هنوز پاسخی دریافت نشده است.

با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و منابع‌طبیعی در آینده مشکلات آن مرتفع خواهد شد، استاندار در این جلسه با تاکید بر لزوم این کار از مسئولان خواست تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بررسی شود.

معاون اقتصاد و دارایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مورد بعد شرکت ستاره شهر گچساران است، موضوع سرمایه‌گذاری آن تولید پروپلین چهارکربنه است، مقدار زمین مورد نظر ۹ هکتار است، انجام تمامی مراحل کار گروه شورای برنامه‌ریزی و زیربنایی و ماده ۲۱  واگذاری تحویل موقت زمین به شرکت پتروشیمی ستاره گچساران بر اساس اخذ تعهد محضری و ارسال به جهاد کشاورزی شهرستان گچساران و منابع‌طبیعی استان و شهرستان جهت اجرای فرآیند در سریع‌ترین زمان ممکن تا تعیین تکلیف نهایی و طی شدن مراحل قانونی صورت پذیرد.  

وی افزود: مراحل انجام نشده و نقض آن اعم‌است از؛ صدور هلوکرام و تحویل زمین و قراداد اجاره، با توجه به اینکه موضوع طرح جدید بوده و در سامانه اراضی کشور تعریف نشده است از طریق صنعت و معدن و امور اراضی کشور می‌بایست جلسه‌ای تشکیل شود و طرح مذکور با ظرفیت و مشخص در سامانه درج شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با مهم خواندن این پروژه خواست تا مشکلات آن حل شود.

تابان‌فر گفت: کارخانه شیشه که کار تولید انواع شیشه را انجام می‌دهد، میزان زمین مورد نظر ۲۸۹ هکتار است، در این پروژه ۹۰ درصد استعلامات مورد نیاز اخذ شده است. همچنین مراحل انجام نشده این کار عدم تخصیص به دلیل بالا بودن حد نصاب و متراژ مورد نیاز و مکاتبه منابع‌طبیعی استان با سازمان منابع‌طبیعی کشور جهت انجام فرآیند مشخص نمودن متراژ آن است.

در همین زمینه سید علی معتمدی گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: با توجه به شعار سال که سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده است، همچنین رسالت اداری ما بر پیگیری این موارد و هم به تعبیری تاکید آقای استاندار که در جلسه نیز بیان داشتند این هم وظیفه و هم تکلیف شرعی است برعهده ما، به هر صورت از طرف یک مستعد جامع‌الشرایط به‌عنوان یک مسئله در واقع ابلاغ شده است.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنابراین ما وظیفه خود میدانیم که حتما هم از حیث سازمانی و اداری هم از حیث رسالت شرعی خود با تمام توان در این خصوص همکاری‌های لازم را داشته باشیم، سازمان جهاد کشاورزی در این خصوص کمیته‌ای تشکیل داده است در مجموعه‌های مرتبط با بحث زمین‌ها، همانطدچور که استحضار دارید بستر توسعه از زمین می‌گذرد.

وی افزود: بنابراین اولین شرح یک سرمایه‌گذار که می‌خواهد، سرمایه‌گذاری کند تعیین محل است، کجا سرمایه‌گذاری کند بالاخره یا در شهرک‌های صنعتی سرمایه‌گذاری می‌کند که برعهده شهرک‌های صنعتی است یا در اراضی منابع ملی یا در اراضی دیگر که باز به عده خود آنان خواهد بود.

معتمدی گفت: مهمترین شرط سرمایه‌گذاری این است که از حیث زمین و محل سرمایه‌گذاری تعیین تکلیف شود، از این حیث مجموعه جهاد کشاورزی مجموعه‌ای است که در این خصوص تلاش دارد ضمن رعایت تمام قوانین مقررات تمام تلاش  خود را برای این مسئله گداشته تا به اصطلاح موارد تسهیل شود.

وی بیان داشت: پیچیدگی بحث واگذاری زمین خیلی زیاد و زمان‌بر است به‌نحوی که برخی مرتبط با قوانین و مقررات واگذاری حساب می‌شود در سال‌های گذشته و یا بهتر است بگوییم در دهه‌های گذشته خیلی از اراضی را با عنوان اراضی محل سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذاران داده می‌شد که این سرمایه‌گذاران یا موفق نشدن یا معارض پیدا کردند و یا مسائل دیگری پیدا کردند.

مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اول که باید این وضعیت اصلاح بشود دوم نیز ما برای کسانی که قصد دارند سرمایه‌گذاری کنند مراحل قانونی را طی کنیم، متاسفانه به دلیل اینکه در استان ما حدود ۸۹ درصد مساحت استان عملا جنگل و مرتع محسوب می‌شود و اکثر مردم ما هم دام‌پرور و کشاورز هستند.

وی بیان داشت: مباحث مربوط به معارض اجتماعی یکی از معضلات ماست، این‌ها هم به وسیله یک دستگاه تنها قابل حل نیست در این خصوص نیاز است تا دستگاه قضا، دستگاه‌های سیاسی مثل فرمانداران با این موانع برخورد کنیم، امیدواریم با این دستورات و این مدیریت جزء به جزء که آقای استاندار دارند در بحث سرمایه‌گذاری با توکل بر خداوند بتوانیم در بحث سرمایه‌گذاری در استان موفق عمل کنیم.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار