رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/02/14 Sunday - 2025 04 May الأحد ، 6 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-13 18:57 شماره خبر : 12584
استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد مطرح کرد:

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جلسه ستاد برنامه‌ریزی و هماهنگی اربعین حسینی گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند در چارچوب مصوبات دولت، از ستاد اربعین حمایت کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» جلسه ستاد برنامه‌ریزی اربعین حسینی روز شنبه مورخ ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۴ در سالن شماره یک ساختمان استانداری با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی استاندار، مدیرکل بحران استان، فرمانده تیپ ۴۸ سپاه فتح استان، فرماندهی نیروی انتظامی استان و جمعی دیگر از مدیران ارشد استانی و شهرستانی برگزار شد.

یدالله رحمانی در جلسه ستاد برنامه‌ریزی اربعین حسینی گفت: اربعین یکی از برجسته‌ترین مناسبت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. مسیری که حضرت اباعبدالله (ع) ترسیم کردند و همراه با ۷۲ تن از یارانشان، جان خود را در این راه فدا کردند تا مسیر دفاع از حق پابرجا بماند؛ لذا تأکید ما بر اهمیت اربعین، ناشی از همان آرمان‌های بلندی است که باید برای استمرار برافراشته ماندن پرچم حضرت اباعبدالله (ع) تلاش کنیم، این فلسفه وجودی اربعین است و برنامه‌ریزی‌های ما باید در راستای حفظ و انتقال این ارزش به نسل‌های آینده باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همه اعضای ستاد موظف‌اند با مشارکت فعال و هماهنگ، برنامه‌های تدوین‌شده را به‌صورت منسجم اجرا کنند. هرگونه ناهماهنگی بین کمیته‌ها قابل‌قبول نیست، چرا که اربعین یک کار دلی است و همه باید در خدمت‌رسانی پیش‌گام باشند. در صورت مشاهده هرگونه اختلال، افراد مربوطه باید تجدیدنظر اساسی در عملکرد خود داشته باشند.

وی با اشاره به برنامه‌های سال جاری افزود: امسال نیز باید تلاش کنیم تا مراسم اربعین و ساماندهی زائران را به بهترین شکل ممکن برگزار نماییم؛ لذا باتوجه‌به تجربیات گذشته و نقاط ضعف شناسایی‌شده، باید آسیب‌شناسی دقیقی انجام شود و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای باشد که هرسال شاهد ارتقای کیفیت نسبت به سال قبل باشیم و این روند نشان‌دهنده عزم جدی ما برای انجام این مأموریت ارزشمند است.

رحمانی به اهم مسائل پیشرو اشاره و تأکید کرد: ثبت‌نام و سازماندهی زائران در قالب کاروان‌ها و موکب‌های دارای پروانه، با اولویت ارائه خدمات مطلوب، ضرورت پوشش بیمه‌ای کامل برای زائران، به‌ویژه باتوجه‌به طولانی‌بودن سفر و مشکلات احتمالی، پیگیری تأمین اعتبارات مورد نیاز از سوی سازمان برنامه‌وبودجه، برنامه‌ریزی برای کنترل بیماری‌های واگیر (مانند کرونا) با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و تدوین برنامه‌ای منسجم برای ایاب‌وذهاب، اسکان و خدمات‌رسانی در طول مسیر برای زائران در دستور کار باشد.

دبیر ستاد اربعین استان در ادامه ضمن تأکید مجدد اضافه کرد: کمیته‌های تخصصی باید به‌صورت مستمر جلسات کاری برگزار کنند و گزارش‌های خود را به طور منظم ارائه دهند. همچنین، تجهیزات مورد نیاز موکب‌ها (مانند آشپزخانه، آب و برق و سردخانه) باید ظرف یک ماه آینده تأمین شود. در این زمینه، همکاری شرکت‌های پتروشیمی و نفت استان ضروری است.

وی در ادامه ابراز داشت: تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند در چارچوب مصوبات دولت، از ستاد اربعین حمایت کنند. از دستگاه‌های نظارتی نیز دعوت می‌کنیم تا با حضور در جلسات آینده، چارچوب‌های قانونی را تبیین کنند تا مدیران با اطمینان خاطر به همکاری ادامه دهند.

رحمانی در ادامه با بیان چند نکته مطرح کرد: ایجاد سازوکار شفاف برای تهیه و توزیع اقلام بین موکب‌ها به‌منظور پرهیز از تبعیض یا کمبود، ساماندهی و هدایت زائران به سمت موکب‌های دارای پروانه و جلوگیری از فعالیت موکب‌های غیرمجاز در اولویت باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان از اعضای ستاد تقدیر کرد و با اظهار امیدواری افزود: باهمت والای همه همکاران و تشکیل جلسات مستمر کمیته‌ها، امیدواریم امسال شاهد برگزاری باشکوه‌ترین مراسم اربعین در استان باشیم.

سردار حسن حکمتیان راز، در جلسه ستاد اربعین حسینی با اشاره به فعالیت مواکب خدمت‌رسان در استان و خارج از کشور گفت: خدا را شکر، ۸۶ موکب در استان کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند که خدمات ارزشمندی ارائه می‌دهند.

فرمانده تیپ ۴۸ سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از این تعداد، ۴۶ موکب در یاسوج، یک موکب در گچساران، یک موکب در مارگون، شش موکب در بهمئی، پنج موکب در دنا، پنج موکب در دهدشت و دو موکب در چرام فعالیت دارند.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی اربعین استان ادامه داد: همچنین، بیش از ۳۹ موکب از استان ما در کشور عراق مستقر هستند که شامل ۹ موکب در کربلا، ۱۳ موکب در نجف، نزدیک به ۱۷ موکب در مسیر کربلا و ۱ موکب در ورودی بصره می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بقیه مواکب در داخل ایران، در استان و مسیر منتهی به شلمچه مشغول خدمت‌رسانی هستند.

سردار حکمتیان‌ راز بیان داشت: دو شهرستان لنده و گچساران کم‌ترین تعداد موکب را دارند. همچنین، ما به طور مرتب زائرانی از افغانستان، پاکستان و استان‌های شرق کشور داریم.

فرمانده تیپ ۴۸ سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: از مجموع مواکب، ۸۶ مورد دارای پروانه رسمی هستند و بر اساس قانون فعالیت می‌کنند، اما برخی هنوز موفق به دریافت مجوز نشده‌اند و فعالیت آن‌ها فاقد مجوز است.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی اربعین استان مطرح کرد: با این‌ حال، امسال در حال ساماندهی و صدور شناسنامه برای این مواکب هستیم. بیش از ۴ هزار خادم در این مواکب مشغول خدمتگزاری هستند.

وی در ادامه به مشکلات و درخواست‌های ستاد اربعین اشاره کرد و ابراز داشت: سایت شلمچه با مساحت یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ مترمربع، از قبل دارای برخی امکانات مانند سرویس بهداشتی و سوله است، اما هنوز تکمیل نشده است.

سردار حکمتیان‌راز اضافه کرد: کمبودها شامل امکانات سرمایشی، مشکلات برق و آب، نصب تانکرها، سرویس‌های بهداشتی و نگهبانی است.

فرمانده تیپ ۴۸ سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد: امروز در فضای مجازی کلیپی منتشر شد که نشان می‌داد دو نگهبانِ این سایت، دو سال است حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی اربعین استان با اشاره به اینکه هر سال از موکب داران تجلیل می‌شد، اما امسال این اقدام انجام نشده است بیان کرد: انتظار می‌رود با حضور نماینده ولی‌فقیه و مسئولان استانی، مراسمی هرچند کوچک برای تقدیر از زحمات آن‌ها برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه چالش بزرگی در هماهنگی بین کارگروه‌ها وجود دارد اظهار داشت: گاهی اوقات یک کمیته (مثلاً کمیته حمل‌ونقل) پس از مدتی همکاری را قطع می‌کند و بار کار بر دوش دیگران می‌افتد، برخی نهادها بیش از حد انتظار کمک می‌کنند که سپاس‌گزاریم، اما برخی دیگر تصور می‌کنند ستاد توسعه عتبات باید تمام هزینه‌ها را متقبل شود.

سردار حکمتیان‌راز با اشاره به مشکلات زیرساختی مواکب یادآور شد: برخی مواکب در مسیر (مانند موکب لیشتر) سال‌هاست با مشکل برق‌رسانی مواجه هستند و مجبورند ژنراتور کرایه کنند که گاهی خراب می‌شود و خدمت‌رسانی را مختل می‌کند.

فرمانده تیپ ۴۸ سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: همچنین مشکل سردخانه داریم، استان ما سردخانه مناسب ندارد، سال گذشته قرار بود مدیریت بحران دو سردخانه تهیه کند، اما مشخص نیست این کار انجام شده است یا خیر.

رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی اربعین استان با اشاره به حمل‌ونقل در خارج از مرز اذهان داشت: خودروهای شخصی و دولتی اجازه تردد در عراق را ندارند و این باعث مشکلاتی در جابه‌جایی می‌شود؛ لذا در این مورد از خیرین کمک گرفته‌ایم، اما در برخی موارد با کمبود منابع مواجه می‌شویم.

وی سپس به امنیت مواکب اشاره و انتظار داشت: از سردار صالحی فرمانده نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد ضمن تبریک به‌خاطر انتصاب ایشان انتظار می‌رود برخی مواکب (مانند موکب خیرآباد) که با تهدید امنیتی روبه‌رو هستند و پارسال به این موکب توسط اراذل‌واوباش حمله شد، انتظار همکاری بیشتر در این زمینه داریم.

سردار حکمتیان‌راز در پایان افزود: امیدواریم با مدیریت صحیح، امسال نیز بتوانیم خدمات مطلوبی به زائران اربعین ارائه دهیم.

علیرضا نیک‌روز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای اربعین حسینی، گفت: اقدامات بسیار خوبی در سطح استان انجام‌گرفته است، خدماتی که در سال ۱۴۰۳ ارائه شد، به طور محسوسی نسبت به سال ۱۴۰۲ بهبودیافته بود و تقریباً تمامی کمیته‌ها به‌نوعی درگیر این امر بودند، به‌گونه‌ای که برخی از کمیته‌ها حتی توانستند در سطح کشور نیز رتبه‌های برتر را کسب کنند.

مدیرکل بحران استان تصریح کرد: علاوه بر مسئولیت‌های محوله، استان ما به‌عنوان استان معین استان خوزستان نیز خدمت‌رسانی کرده است. حتی در مرز مهران، مدیران و اعضای کمیته‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل و خدمات‌رسانی، عملکرد بسیار خوبی داشتند.

وی با بیان اقدامات انجام‌شده در زمین اختصاص‌یافته به استان کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: با همکاری خیرین و پیگیری‌های انجام‌شده، ان‌شاءالله مساحت این فضا به دو یا سه برابر افزایش خواهد یافت. در حال حاضر، در این محل ۳۶ چشمه سرویس بهداشتی و حمام ثابت وجود دارد، همچنین دو سوله به ابعاد ۱۴ در ۲۴ متر توسط شرکت نفت احداث شده که تقریباً تجهیزات آن کامل است، اما متأسفانه سال گذشته فاقد کولر بود. با پیگیری‌های صورت‌گرفته، قول مساعد داده‌اند که امسال اعتبار لازم برای نصب کولر تأمین شود.

نیک‌روز خاطرنشان کرد: یک سالن دیگر نیز توسط شرکت پتروشیمی احداث شده بود که به دلیل کمبود وقت، سال گذشته سقف کاذب و سیستم سرمایشی آن تکمیل نشد، اما قول داده‌اند که امسال این موارد را تجهیز کنند.

مدیرکل بحران استان در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات حوزه آب و برق اشاره کرد و عنوان کرد: اقداماتی در این زمینه انجام شده، اما باید بهینه‌سازی شوند. از مسئولان مربوطه انتظار داریم باتوجه‌به فصل گرما، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از هرگونه مشکل بیندیشند.

وی افزود: همچنین پیشنهاد شده یک ژنراتور از جهرم در حوزه وقف پیش‌بینی شود تا در صورت نیاز، از آن استفاده شود.

وی در پایان با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق‌تر، بیان داشت: خواهش من این است که باتوجه‌به احتمال تعطیلی برخی مراکز در روزهای پایانی، خدمات‌رسانی به‌موقع و بدون وقفه انجام شود، لذا پیشنهاد می‌کنم همکاران ما در حوزه زیرساخت، بازدیدی از محل داشته باشند تا نواقص احتمالی هرچه سریع‌تر برطرف شود.

تصاویر تکمیلی در زیر آمده است:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار