
نشست ستاد اربعین حسینی شهرستان گچساران با محوریت برنامهریزی جهت خدمترسانی به زوار اربعین، با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویهوبویراحمد و جمعی از مسئولان اجرایی و موکبداران در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نشست ستاد اربعین حسینی گچساران با حضور فتاح محمدی معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویهوبویراحمد و مدیران اجرایی مواکب، بهمنظور برنامهریزی جهت خدماترسانی به زوار اربعین حسینی در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، سید علی رضازاده مسئول ستاد عتبات عالیات گچساران ضمن اشاره به تقارن اربعین امسال با سالگرد شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: ۲۱ موکب در گچساران آماده خدماترسانی به زوار اربعین هستند که مکان آنها از سهراهی روستای بیدزرد آغاز و تا پل خیرآباد امتداد دارند. یک موکب نیز با عنوان موکب امام حسن مجتبی (ع) از گچساران در کربلا مستقر خواهد بود.
وی با تأکید بر نقش راهبردی گچساران بهعنوان معبر زوار از شرق کشور و زائران هندی و پاکستانی افزود: خدمترسانی به این حجم از زوار تلاش و همت بالایی میطلبد و هر میزان خدمتی به زوار اربعین داشته باشیم بازهم کم است.
رضازاده از تشکیل هفت کمیته برای نیازمندیهای زوار خبر داد و افزود: در این کمیتهها دستورالعملهای کشوری بومیسازی شده است. برخی نیازهای مواکب شامل تأمین روحانی برای اقامه نماز، ارسال بهموقع اقلام، تضمین امنیت و ایمنی موکبها و قطع نشدن آب و برق آنهاست. همچنین موضوعاتی مانند تأمین داربست فلزی و استیجبندی نیز مطرح است که انتظار همکاری شرکتها بهصورت امانی میرود.
محمد روانگرد، مسئول موکب شهدای خیرآباد، در ادامه اظهار کرد: مواکب مردمی هستند و پیشنهاد میشود دستگاههای اجرایی اقدام به راهاندازی موکب نکنند. فعالیت مواکب فقط تغذیه و اسکان نیست، بلکه بُعد فرهنگی اهمیت بالایی دارد، خصوصاً در مواجهه با زوار خارجی از هند و پاکستان.
وی افزود: موکبها ظرفیتهای ارزشمندی برای تبیین اقتدار ایران اسلامی دارند و شرکتهای نفت، پتروشیمی، صنایع پلیمر و سد چمشیر میتوانند در تأمین زیرساختها بهصورت قانونی همکاری داشته باشند.
محمد رمضانی، مسئول موکب طریقالکربلا نیز گفت: موکبها فضای همدلی هستند و باوجود مردمی بودن، انتظار همکاری از دستگاهها وجود دارد. امروز گچساران که روزگاری معبر شهدا بود، مهد موکبهای حسینی است.
در ادامه نشست، سایر مدیران مواکب نیز به بیان دیدگاهها و دغدغهها پرداختند و خواستار تسهیل در فرآیندهای حمایتی برای خدمترسانی بهتر به زوار ایرانی و خارجی شدند.
شاهرخ کناری، مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری کهگیلویهوبویراحمد نیز در این جلسه گفت: در استان هفت جلسه با ۴۶ مصوبه برگزارشده و ۲۱ کمیته فعال و ۸۶ موکب شناسنامهدار داریم. برخی از کمیتهها در گچساران هنوز تشکیل نشدهاند که باید فوراً اقدام شود.
وی افزود: انتظار میرود فرمانداری، ستاد بحران و اربعین را باهم ادغام کرده و امکانات ستاد بحران را در اختیار مواکب قرار دهد. مطابق دستورالعمل کشوری، همه دستگاهها باید امکانات خود را در اختیار ستاد اربعین قرار دهند، با تأکید بر مردمی بودن مواکب.
سرهنگ ناصر صالحی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گچساران نیز در این نشست گفت: با وحدت و همدلی که پس از جنگ ۱۲ روزه شکل گرفت، باید برای جهاد تبیین، نصب پرچم و تصاویر شهدای اقتدار اقدام شود. مواکب نیز باید به مسائلی چون بهداشت و ایمنی غذایی توجه ویژه داشته باشند.
وی افزود: ستاد اربعین باید بهصورت شبانهروزی مشکلات موکبها را رصد کرده و مستقر در مکان مشخصی باشد. همچنین استفاده از موتور دیزلی ستاد بحران استان و بهرهگیری از ظرفیت حسینیه ثارالله در بحث اسکان زوار در دستور کار نشست قرار گیرد. حتی اداره میراث فرهنگی نیز میتواند از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای شهرستان بهره ببرد.
ایوب مقیمی، فرماندار گچساران ضمن قدردانی از موکبداران گفت: گچساران در مسیر زوار اربعین قرار دارد که نعمت بزرگی است و بسیاری آرزوی پذیرایی از زوار را دارند. هر زائری که از این مسیر عبور میکند، سفیر این دیار خواهد بود.
وی با تأکید بر همراهی همه دستگاهها گفت: همه امکانات ادارات متعلق به اهلبیت علیهمالسلام است و تقاضا دارم هیچ مدیری در این مسیر کوتاهی نکند. قول میدهم که از همه ظرفیتهای اجرایی برای حمایت از مواکب استفاده کنیم.
در پایان، فتاح محمدی معاون سیاسی امنیتی استاندار گفت: دین اسلام با تبلیغ آغاز شد و با تبلیغ ادامه مییابد؛ به فرموده حضرت امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگهداشتهاند. خون شهدا عزت و حیات به اسلام بخشیده و اربعین، حماسهای مردمی و آبروی نظام جمهوری اسلامی است.
وی افزود: با حضور بیش از ۲۰ میلیون زائر در اربعین، خدماترسانی و امنیت کامل یک افتخار است. همه دستگاهها مأموریتهای ویژهای برای حمایت از این حرکتدارند و باید از ظرفیتهای موجود نهایت بهره را ببریم. در استان ما مشکلی ازنظر امنیت وجود ندارد و باید تلاش کنیم موکبها در مکانهایی با نیاز حداقلی به امکانات مستقر شوند.
گفتنی است این نشست آغاز برنامهریزیهای جدی برای خدمترسانی مطلوب و شایسته به زائران اربعین حسینی در گچساران بود که با همکاری مردم و مسئولان، امید میرود به بهترین نحو ممکن برگزار گردد.
تصاویری از این نشست را در ادامه ببینید.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- دستور دادستان یاسوج برای توقف ابلاغ شهریههای مدارس
- دستور سردار رادان در خصوص پرونده شهید دیدهبان
- ماجرای فوت یک جوان در استخر فرهنگیان یاسوج؟
- فریاد خاموش شده در عمق استخر
- پایان رنج جادههای خاکی نجفآباد و اکبرآباد یاسوج
- یاسوج قربانی قبرستانهای طایفهای شد
- تغییر ساعات کاری ادارات استان از امروز
- افتتاح ۱۴ مدرسه جدید در مناطق محروم دنا
- خدمت به زائران اربعین؛ گچساران آماده میشود+ تصاویر
- رضایی رئیس کانون مداحان شد
- مشاهده بیشتر