
شهرستان لنده با داشتن شرایط اقلیمی همزمان گرمسیری و سردسیری سالانه علاوه بر خدماترسانی به ۹۵۰ خانوار عشایری در شهرستان لنده به بیش از ۳۵۰ خانوار عشایری خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز خدماترسانی میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» عشایر همواره به عنوان اصلی ترین سرمایه بزرگ اجتماعی انقلاب و ایران اسلامی محسوب می شوند چرا که قشر عشایر همواره در صیانت و دفاع از ارزشها و آرمانهای والای انقلاب اسلامی پیشتازند و نقش عشایر در تمامی عرصههای مهم ایران به خصوص دفاع مقدس بیبدیل است.
بعد از دوران دفاع مقدس عشایر همواره در جبهه تولید و تامین زنجیره غذایی کشور اصلی ترین نقش را بر عهده دارند چرا که بیشتر نیازمندی های جامعه از طریق عشایر تامین می شود.
خدمات رسانی به عشایر شهرستان لنده به منظور ایجاد زمینه برای رشد و توسعه کمی و کیفی تولید از جمله وظایفی است که امور عشایری همواره بر عهده دارند.
مهمترین مطالبه عشایر شهرستان لنده در چهار منطقه دلی خیارکار، دلی مهرجان، کوه سیاه و کوه سفید بحث پوشش شبکه تلفن همراه است که یکی از بزرگترین چالش های است که تمامی عشایر این مناطق با ان مواجه هستند.
نبود شبکه تلفن همراه در این مناطق باعث شده است تا بسیاری از خانواده ها حتی برای یک تماس یک یا دو دقیقه ای باید بیش از یک ساعت مسیر را با خودرو یا هر وسیله نقلیه ای طی کنند تا بتوانند ارتباط برقرار کنند.
عادل مرادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: در بحث پوشش آنتندهی تلفن همراه و ایرانسل متأسفانه هیچگونه ارتباطی در مناطق عشایری نداریم و بارها این مهم را از طریق شرکت مخابرات پیگیری کردیم.
بخشدار موگرمون گفت: باتوجهبه اینکه دو منطقه دلی مهرجان و دلی خیار کار دارای شورا و کد روستایی هستند باید شرکت مخابرات استان نسبت به رفع مشکل ارتباطی این روستاها اقدام نمایند.
وی افزود: در بحث جادههای ارتباطی نیز باید یک سازوکار اساسی برای بحث زیرسازی و بهسازی و آسفالت جادههای روستای دلی خیار کار و دلی مهرجان در کمیته برنامهریزی شهرستان لنده مطرح و منابع مالی لازم تخصیص یابد.
مرادی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات اساسی مردم در این مناطق چه عشایری و چه روستایی بحث برق است که این مهم نیز باید از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان تأمین و نیازمندیهای آن احصا شود.
بخشدار موگرمون با قدردانی از خدمات صورتگرفته توسط امور عشایری گفت: یکی از مهمترین رسالتها و وظایف امور عشایری خدماترسانی جامع به عشایر است و دراینبین تمامی این خدمات بهصورت عمومی است فلذا نباید با حاشیهسازی این خدمات ارزشمندی که صورتگرفته به حاشیه برود.
مرادی گفت: در چند روز گذشته لودر اداره امور عشایری شهرستان لنده در مناطق عشایری مستقر و در حال خدماترسانی و بازگشایی جادههای اصلی و آنتنی در سطح مناطق عشایری است.
وی افزود: تا زمانی که لودر جاده را برای بحث آبرسانی تسطیح نکند تانکرهای آبرسانی امور عشایری قادر به ارائه خدمات به عشایر نخواهند بود.
مرادی گفت: امسال نیز بیش از ۴۵ دستگاه پنل خورشیدی به عشایر بخش موگرمون با همکاری امور عشایری و شرکت توزیع نیروی برق استان بین عشایر توزیع شده است.
در ادامه نیز سید صفدر نیک آئین گفت: شهرستان لنده دارای ۹۵۰ خانوار عشایری در چهار منطقه دلی مهرجان، دلی خیار کار، کوه سیاه و کوه سفید است که سالانه از خدمات این اداره بهرهمندی میشوند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان لنده گفت: بیش از ۳۵۰ خانوار از عشایر استان خوزستان از شهرستانهای امیدیه، بهبهان، آغاجری، هفتگل، صیدون و علا و شهرستان کهگیلویه و بوشهر همه ساله در فصل تابستان مهمان عشایر ما در هر چهار منطقه عشایری شهرستان لنده هستند.
وی افزود: بر اساس قانون تمامی ادارات امور عشایری سراسر کشور وظیفه دارند به عشایر مهمان از استانها و شهرستانهای همجوار که دارای ورد عشایری هستند خدماترسانی کنند به طور مثال عشایر استان خوزستان به چهارمحالوبختیاری وقتی کوچ میکنند این وظیفه استان چهارمحالوبختیاری است که تا پایان کوچ به آنان خدماترسان کنند.
نیک آئین گفت: یا اگر عشایر کهگیلویه و بویراحمد به سمیرم استان اصفهان میروند این وظیفه اداره کل امور عشایر استان اصفهان است که خدماترسانی کند.
وی افزود: عمده مشکلات عشایری شهرستان لنده در بحث پوشش آنتن تلفن همراه است که متأسفانه تمامی مناطق عشایری با این معضل و مشکل مواجه هستند.
رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده گفت: در بحث تأمین آب شرب عشایر با بازگشایی جاده مناطق عشایری بهخصوص در محور دلی خیار کار و ایجاد حوضچه تأمین آب شرب بحث آبرسانی با تانکر سیار آغاز میشود.
تصاویر و کلیپ را میتوانید در زیر مشاهده نمایید:
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- خداحافظ آقای قاضی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- بازخوانی نظرات مردم درباره تحریم فرمانده سپاه فتح
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شکایت مردم سرآبتاوه از قطع مکرر آب
- کارگاه توانمندسازی «زنان فرهنگی» در گچساران+ تصاویر
- آبشار یاسوج فریاد میزند؛ مرا دریابید
- از دشتها تا کوهها؛ همراهی برای عشایر لنده
- چاپ کتاب متلها و قصههای محلی کهگیلویهوبویراحمد
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- غیرتی که هویت ملی را تضمین میکند
- توزیع ۱۱۲ فقره جهیزیه بین زوجهای جوان کهگیلویه
- کابوس صدای تیراندازی در شبهای لیکک
- با استیضاح وزرا مشکلی حل نمیشود
- زاگرس یاسوج در راه صعود ناکام ماند
- پیشگیری از وقوع جرم با آگاهی بخشی رسانهها
- بیمارستان باشت فاقد پزشک متخصص
- همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی در باشت
- فرمانده جدید سپاه فتح را بیشتر بشناسید
- یاسوج در حسرت نبود میدان میوه و ترهبار
- آغاز مرمت آسفالت محمودآباد تا بلوار شهید رجایی
- کمک میلیاردی خیّران به بقاع متبرکه بهمئی
- یک کهگیلویهوبویراحمدی نویسنده برتر حوزه ایثار شد
- اردوی جهادگران سلامت در روستاهای بهمئی+ تصاویر
- آغاز برداشت گندم در باشت
- خلیجفارس و تعلق خاطر ایرانیان به این مفهوم!
- تمدن جامعه اسلامی و تربیت رسانهای
- محاسبات اشتباه «تاجگردون» در یک طرح بزرگ
- اقتصاد در سایه وزیر اقتصادی که نیست!
- کلنگ زمین ماند؛ وعدهها با باد رفتند!
- درباره «بلعم باعورا» چه میدانید؟
- سپاهان نیاز پرسپولیس را برطرف میکند
- مشاهده بیشتر