رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/02/22 Monday - 2025 12 May الاثنين ، 14 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-22 14:02 شماره خبر : 12797
عشایر، یادگار اصالت؛

شهرستان لنده با داشتن شرایط اقلیمی هم‌زمان گرمسیری و سردسیری سالانه علاوه بر خدمات‌رسانی به ۹۵۰ خانوار عشایری در شهرستان لنده به بیش از ۳۵۰ خانوار عشایری خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز خدمات‌رسانی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» عشایر همواره به عنوان اصلی ترین سرمایه بزرگ اجتماعی انقلاب و ایران اسلامی محسوب می شوند چرا که قشر عشایر همواره در صیانت و دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های والای انقلاب اسلامی پیشتازند و نقش عشایر در تمامی عرصه‌های مهم ایران به خصوص دفاع مقدس بی‌بدیل است. 

 

بعد از دوران دفاع مقدس عشایر همواره در جبهه تولید و تامین زنجیره غذایی کشور اصلی ترین نقش را بر عهده دارند چرا که بیشتر نیازمندی های جامعه از طریق عشایر تامین می شود.

خدمات رسانی به عشایر شهرستان لنده به منظور ایجاد زمینه برای رشد و توسعه کمی و کیفی تولید از جمله وظایفی است که امور عشایری همواره بر عهده دارند.

مهمترین مطالبه عشایر شهرستان لنده در چهار منطقه دلی خیارکار، دلی مهرجان، کوه سیاه و کوه سفید بحث پوشش شبکه تلفن همراه است که یکی از بزرگترین چالش های است که تمامی عشایر این مناطق با ان مواجه هستند.

نبود شبکه تلفن همراه در این مناطق باعث شده است تا بسیاری از خانواده ها حتی برای یک تماس یک یا دو دقیقه ای باید بیش از یک ساعت مسیر را با خودرو یا هر وسیله نقلیه ای طی کنند تا بتوانند ارتباط برقرار کنند.

 

 عادل مرادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: در بحث پوشش آنتن‌دهی تلفن همراه و ایرانسل متأسفانه هیچ‌گونه ارتباطی در مناطق عشایری نداریم و بارها این مهم را از طریق شرکت مخابرات پیگیری کردیم.

 بخشدار موگرمون گفت: باتوجه‌به اینکه دو منطقه دلی مهرجان و دلی خیار کار دارای شورا و کد روستایی هستند باید شرکت مخابرات استان نسبت به رفع مشکل ارتباطی این روستاها اقدام نمایند.

 وی افزود: در بحث جاده‌های ارتباطی نیز باید یک سازوکار اساسی برای بحث زیرسازی و بهسازی و آسفالت جاده‌های روستای دلی خیار کار و دلی مهرجان در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان لنده مطرح و منابع مالی لازم تخصیص یابد.

 

 مرادی در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات اساسی مردم در این مناطق چه عشایری و چه روستایی بحث برق است که این مهم نیز باید از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان تأمین و نیازمندی‌های آن احصا شود.

 بخشدار موگرمون با قدردانی از خدمات صورت‌گرفته توسط امور عشایری گفت: یکی از مهم‌ترین رسالت‌ها و وظایف امور عشایری خدمات‌رسانی جامع به عشایر است و دراین‌بین تمامی این خدمات به‌صورت عمومی است فلذا نباید با حاشیه‌سازی این خدمات ارزشمندی که صورت‌گرفته به حاشیه برود.

 مرادی گفت: در چند روز گذشته لودر اداره امور عشایری شهرستان لنده در مناطق عشایری مستقر و در حال خدمات‌رسانی و بازگشایی جاده‌های اصلی و آنتنی در سطح مناطق عشایری است.

 

 وی افزود: تا زمانی که لودر جاده را برای بحث آب‌رسانی تسطیح نکند تانکرهای آب‌رسانی امور عشایری قادر به ارائه خدمات به عشایر نخواهند بود.

 مرادی گفت: امسال نیز بیش از ۴۵ دستگاه پنل خورشیدی به عشایر بخش موگرمون با همکاری امور عشایری و شرکت توزیع نیروی برق استان بین عشایر توزیع شده است.

 

در ادامه نیز سید صفدر نیک آئین گفت: شهرستان لنده دارای ۹۵۰ خانوار عشایری در چهار منطقه دلی مهرجان، دلی خیار کار، کوه سیاه و کوه سفید است که سالانه از خدمات این اداره بهره‌مندی می‌شوند.

 رئیس اداره امور عشایر شهرستان لنده گفت: بیش از ۳۵۰ خانوار از عشایر استان خوزستان از شهرستان‌های امیدیه، بهبهان، آغاجری، هفتگل، صیدون و علا و شهرستان کهگیلویه و بوشهر همه ساله در فصل تابستان مهمان عشایر ما در هر چهار منطقه عشایری شهرستان لنده هستند.

 وی افزود: بر اساس قانون تمامی ادارات امور عشایری سراسر کشور وظیفه دارند به عشایر مهمان از استان‌ها و شهرستان‌های هم‌جوار که دارای ورد عشایری هستند خدمات‌رسانی کنند به طور مثال عشایر استان خوزستان به چهارمحال‌وبختیاری وقتی کوچ می‌کنند این وظیفه استان چهارمحال‌وبختیاری است که تا پایان کوچ به آنان خدمات‌رسان کنند.

 

 

نیک آئین گفت: یا اگر عشایر کهگیلویه و بویراحمد به سمیرم استان اصفهان می‌روند این وظیفه اداره کل امور عشایر استان اصفهان است که خدمات‌رسانی کند.

 وی افزود: عمده مشکلات عشایری شهرستان لنده در بحث پوشش آنتن تلفن همراه است که متأسفانه تمامی مناطق عشایری با این معضل و مشکل مواجه هستند.

 رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده گفت: در بحث تأمین آب شرب عشایر با بازگشایی جاده مناطق عشایری به‌خصوص در محور دلی خیار کار و ایجاد حوضچه تأمین آب شرب بحث آب‌رسانی با تانکر سیار آغاز می‌شود.

 تصاویر و کلیپ را می‌توانید در زیر مشاهده نمایید:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار