
درستاد سرمایهگذاری کهگیلویه و بویراحمد به رویکرد برخی از بانکها در ارائه تسهیلات به متقاضیان گلایه شد که همین امر باعث برخی نارضایتی ها در زمینه سرمایه گذاری شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، نشست ستاد سرمایهگذاری استان کهگیلویه و بویراحمد روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، مدیران شعب بانکهای منطقه و معاون اقتصادی استاندار در سالن شماره یک استانداری با هدف «رصد دقیق عملکرد بانکها در حوزه پرداخت تسهیلات سرمایهگذاری و ارائه راهکارهای عملیاتی برای شتاب بخشیدن به روند پرداختها» برگزار شد.
سید احسان عسکری در این نشست با اشاره به پیشرفت نسبی در پرداختهای اخیر، گفت: از هفته گذشته تاکنون، روند پرداختها رشد سه تا چهاردرصدی داشته که هرچند این رقم مطلوب نیست، اما حرکت رو به جلو و شتاب آن قابل قبول است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید»، ادامه داد: امروز جلسهای عملیاتی در راستای اجرای جزء سه تبصره دو قانون رتبهبندی ۱۴۰۳ برگزار شد. خوشبختانه در چند ماه اخیر، بانکها حرکتی پرشتابتر نسبت به گذشته آغاز کردهاند.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید همکاری بیشتری با بانکها داشته باشند، تأکید کرد: دستگاههای اجرایی نباید بانکها را رها کنند. نمایندگان خود را به بانکها اعزام کنید و پروندهها را پیگیری نمایید. بانکها باید بهعنوان تسهیلگر و نهاد حمایتی عمل کنند، نه اینکه برخی دستگاهها ۹۰ درصد همکاری داشته باشند و برخی تنها ۳۰ درصد.
عسکری با اشاره به دستاوردهای اخیر در حوزه تسهیلات، ابراز داشت: از مجموع ۱۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتهشده در قالب جزء سه، توانستهایم بیش از ۵۰ درصد آن را محقق کنیم. در این راستا، تأکیدات و برنامههایی تنظیم شده تا جذب حداکثری این تسهیلات ممکن شود.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به مذاکرات انجام شده با مدیران بانکی در سطح ملی اشاره و بیان داشت: امروز با چند تن از مدیران بانکی در سطح ملی مذاکره کردیم تا محدودیتهای اعطای تسهیلات در استان کاهش یابد. همانطور که مستحضرید، به دلیل وضعیت نامطلوب منابع سپردهای در سطح ملی، شرایط برای استان ما چالشبرانگیز است.
عسکری در ادامه مطرح کرد: هرجا نیاز به مداخله تهران بود، پیگیری خواهد شد. بانکها نیز محدودیتهای خاص خود را دارند، اما اگر لازم باشد، از وزارت کشور و نهادهای بالادستی درخواست کمک میکنیم تا کارها به سرانجام برسد.
وی با اشاره به اهمیت رتبهبندی استان در جذب سرمایهگذاری، عنوان کرد: رتبه زیر ۱۰ برای ما قابلقبول نیست. باید استان را به تراز یک تا حداکثر ۱۰ برسانیم. اگر برخی بانکها بتوانند رتبه یک یا دو را کسب کنند، جایزه مناسبی دریافت خواهند کرد و حتی رتبه سه نیز شامل تشویق میشود.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به برنامههای پیشرو اشاره و بیان کرد: برنامههای پیشرو در دو بخش متفاوت از جزء سه پیگیری میشود که بخشی از آن به جزء یک و دو تبصره ۱۸ مربوط میشود. این تسهیلات عمدتاً به پروژههای بزرگ در حوزههای صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی اختصاص مییابد.
عسکری در ادامه با اشاره به عملکرد سرمایهگذاری در استان اظهار داشت: با وجود محدودیت منابع ملی، حدود هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان توزیع شده است و پیگیریهای لازم برای تسریع در اجرای این پروژهها در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بانکها، تصریح کرد: تراکم کاری بانکها بالا است، اما تعداد نیروها کم است. باید در این یک هفته باقیمانده تا پایان تیرماه، تمام تلاش خود را برای تسریع در امور به کار بگیریم.
وی در پایان با اشاره به مسئولیت اجتماعی دستگاههای اجرایی، افزود: در پایان کار، از ما میپرسند در دوران مسئولیتتان برای مردم چه کردید؟ دیگر زمان برخورد روباتیک با دستورالعملها سپری شده است. از امروز باید بتوانیم از این شیوه عبور کنیم و حداکثر جذب و خدمترسانی را داشته باشیم.
در این نشست ابراهیم مهرجو مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد، به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پرداختهای بانکی در حوزه سرمایهگذاری پرداخت و گفت: بر اساس آمارهای موجود، تاکنون ۵۷ درصد از پرداختهای مربوط به سرمایهگذاری انجام شده است. در هفته اخیر، برخی بانکها تغییراتی در روند پرداختها داشتهاند که از جمله آنها میتوان به بانک پارسیان با ۱۴ درصد، بانک سینا با یک درصد، بانک صادرات با سه درصد، بانک گردشگری با ۵ تا ۸ درصد و بانک کشاورزی با ۵ درصد اشاره کرد. بانک ملت نیز تغییراتی داشته و در مجموع، حدود سه درصد رشد در پرداختها مشاهده شده است.
وی با اشاره به چالشهای پیشرو، ادامه داد: مهمترین مشکل ما در حوزه پرداختها، عملکرد دو بانک مهر ایران و بانک رسالت است که تقریباً نیمی از تأخیرها مربوط به این دو بانک میشود.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مسئولان بانک رسالت ادعا دارند که در حال پیگیری پرداختها هستند. بر اساس آمار، مبلغ ۲۶۶ میلیارد تومان در بانک رسالت و ۲۲۵ میلیارد تومان در بانک مهر ایران معوقه وجود دارد.
مهرجو با اشاره به پیگیریهای انجامشده، خاطرنشان کرد: بانک مهر ایران نیز پس از پیگیریهای اخیر، از ۶۷ میلیارد تومان به ۷۹ میلیارد تومان افزایش پرداخت داشته است. اما با توجه به زمان باقیمانده، انتظار میرود این دو بانک برنامهریزی مشخصی برای تسریع در پرداختها داشته باشند تا شاهد بهبود آمار در هفته آینده باشیم.
وی با تأکید بر لزوم توزیع عادلانه پرداختها، اضافه کرد: اگر دستگاهی نتواند جذب سرمایه را انجام دهد، باید دستگاههای دیگر وارد عمل شوند تا شاهد پیشرفت متوازن در استان باشیم.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه از عملکرد مثبت برخی بانکها تقدیر کرد و ابراز داشت: بانکهایی مانند سپه، سینا، شهر، صادرات، کشاورزی و گردشگری آمار قابل قبولی داشتهاند. همچنین بانکهای پارسیان، تجارت و ملت نیز وضعیت نسبتاً مطلوبی دارند. اما بانکهای ملی، توسعه صادرات، مهر ایران، رسالت و پاسارگاد نیازمند پیگیری جدی هستند، چرا که آمار پرداخت آنها بسیار پایین است.
مهرجو در پایان با اشاره به ضرورت بررسی عملکرد بانکهای ضعیف، اظهار داشت: پیگیریهای لازم باید در یک بازه دوهفتهای انجام شود تا دلایل تأخیرها مشخص گردد. بهعنوان مثال، بانک اقتصاد نوین نیز باید در این زمینه پاسخگو باشد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- عاشورا؛ فلسفهای که تاریخ را بیدار نگه داشت
- «سیلاب کلوار» دردهایی بر زخمهای کهنه محرومیت
- تبلور مکتب عاشورا در جنگ ۱۲ روزه
- ماراتن علمی دانشآموزان برای تصاحب صندلیهای مدارس سمپاد
- چوبلایچرخ سرمایهگذاری؛ موانع بانکی در مسیر توسعه اقتصادی
- نبود نمازخانه در فضاهای سبز یاسوج
- میز مذاکره یا میز تسلیم؟
- ساعتهای شهری یاسوج؛ دکوریهای گرانقیمت و بیفایده
- سیاهپوشی بیسابقه خانهها
- ثبات یا رکود؟ نگاهی به عدم تغییر آقایمعاون
- مشاهده بیشتر