
علاقه و ارادت فرمانده معظم کل قوا به شهید سپهبد علی صیادشیرازی چنان عمیق و استوار بود که پس از شهادت او، در روز تشییع پیکر این فرمانده بزرگ ارتش، خود شخصاً در مراسم حضور یافت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» زندگینامه شهید سپهبد علی صیادشیرازی، آن شخصیت بزرگ و پر افتخار ارتش جمهوری اسلامی ایران، که با فداکاریهای خود در دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، نقشی بیبدیل در تاریخ کشورمان ایفا کرد، حکایت از یک زندگی سراسر مجاهدت و اخلاص دارد. بیگمان، یاد و خاطره او تا همیشه در ذهن ملت ایران باقی خواهد ماند.از آنجا که ۲۵ سال از شهادت آن شهید بزرگوار میگذرد، هنوز در دلهای ما جاذبه چهره آشنای او باقی است. در هر گوشه از میهن اسلامی، همپیمانانش در جبههها و سجدههای پر از عبادتهای عارفانهاش، خاطراتی زنده از شجاعت و دیانت او را بازگو میکنند. او که در میدانهای جنگ، با عزم راسخ و ایمانی استوار به نبرد با دشمنان اسلام پرداخت، شهادت سرخ و مظلومانهاش را همچنان در دلها و ذهنها طنینانداز میکند.شهید سپهبد علی صیادشیرازی در 14 خرداد 1323 در شهرستان درگز متولد شد. او از همان دوران کودکی با شجاعت و پشتکار، نشانههای بزرگی از خود به نمایش گذاشت. در دوران نوجوانی، همراه با خانواده به شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، گرگان، آمل و گنبدکاووس رفت و آمد داشت. در پایان دوران دبیرستان، او تصمیم گرفت که به دانشکده افسری وارد شود.در سال 1343 وارد دانشکده افسری شد و در سال 1346 با درجه ستواندومی فارغالتحصیل گردید. در این دوران، همواره به درس و مذهب پایبند بود و با جدیت در دورههای تخصصی چتربازی و رنجر شرکت کرد. این دوران از تحصیلات و آموزشها، پایهگذار روحیه استقامت و فداکاری او در آینده بود.
بعد از فارغالتحصیلی از دانشکده افسری، علی صیادشیرازی به لشکر۲ تبریز منتقل شد و در مرزهای غرب کشور خدمت کرد. در این دوران، او به عنوان افسر دیدهبان توپخانه و معاون آتشبار به دفاع از مرزهای ایران پرداخت. سپس دورههای مختلف تخصصی را گذراند و در سال ۱۳۵۱ برای آموزش توپخانه به آمریکا رفت. در آنجا، علاوه بر کسب مهارتهای نظامی، به تبلیغ اسلام و آموزههای مذهبی پرداخت و در کنار فعالیتهای نظامی، به ترویج دین اسلام میان دانشجویان آمریکایی نیز همت گماشت.
آمادگی برای پیوستن به انقلاب اسلامی با ورود به اصفهان
علی صیادشیرازی، پس از ورود به اصفهان و ارتباط با مردم انقلابی این دیار، خود را آماده برای پیوستن به انقلاب اسلامی ایران کرد. او به فعالیتهای مذهبی و انقلابی در سطح مخفیانه پرداخت و با پیروزی انقلاب اسلامی، در کنار دیگر نیروهای انقلابی، نقشی برجسته در سازماندهی نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایفا کرد. در روز 22 بهمن 1357، با پیروزی انقلاب اسلامی و پایان بازداشت خود، به درجه سروانی رسید و به خدمت در ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت.با آغاز توطئههای ضدانقلاب در کردستان، علی صیادشیرازی به همراه دیگر فرماندهان وارد این منطقه شد و در کنار شهید دکتر مصطفی چمران، طرحهایی برای مقابله با ضدانقلاب ارائه داد. او با فرماندهی عملیات در سنندج، به آزادسازی شهرهای مختلف کردستان پرداخت و در کمتر از سه ماه، عملیات پاکسازی این مناطق را با موفقیت به پایان رساند.پس از آغاز جنگ تحمیلی، علی صیادشیرازی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. در طول این دوران، او عملیاتهای سرنوشتسازی مانند عملیات فتحالمبین، بیتالمقدس و طریقالقدس را رهبری کرد که منجر به بیرون راندن دشمن از خاک ایران شد. در این جنگها، علی صیادشیرازی چندین بار مجروح شد اما هرگز از مبارزه و جهاد دست نکشید.پس از پایان جنگ تحمیلی، علی صیادشیرازی همچنان به خدمت خود در ارتش ادامه داد و به عنوان معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. او همچنین در سال 1373 به بنیانگذاری «هیئت معارف جنگ» پرداخت که هدف آن انتقال تجربیات و آموزههای جنگ به نسلهای بعدی بود.
سرانجام، شهید سپهبد علی صیادشیرازی در 21 فروردین 1378 توسط منافقین کوردل به شهادت رسید. شهادت او نه تنها برای خانوادهاش بلکه برای ملت ایران مصیبتی بزرگ بود. پیکر پاکش با حضور گسترده مردم شهیدپرور ایران تشییع شد و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
علاقه و ارادت فرمانده معظم کل قوا به شهید سپهبد علی صیادشیرازی چنان عمیق و استوار بود که پس از شهادت او، در روز تشییع پیکر این فرمانده بزرگ ارتش، خود شخصاً در مراسم حضور یافت. پس از قرائت نماز، ایشان با احساسات غمگین و احترام بیپایان بر تابوت شهید صیادشیرازی بوسه زدند. این حرکت نمادین، نشان از جایگاه ویژه این شهید در دل فرماندهان نظام و مردم داشت. در ادامه، فرمانده معظم کل قوا پیامی تسلیتآمیز صادر کردند و شهید صیادشیرازی را به عنوان یک سرباز صادق اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران معرفی کردند؛ مردی که جان خود را در راه اسلام و انقلاب فدای آرمانهای الهی کرد. شهادت او، یکی دیگر از نقاط مهم در تاریخ جهاد و فداکاریهای بیوقفه مردانی بود که در دفاع از انقلاب و ارزشهای اسلامی، از هیچ تلاشی دریغ نکردند.شهید صیاد شیرازی، همچنان با یاد و خاطرهاش، چراغ راهی برای نسلهای آینده خواهد بود.
منبع:فارس
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- حال و هوای «تنگ ماغر» در سیزده بدر
- سیزده بدر در شهرستان بهمئی+ تصاویر
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- بهترین مناطق گردشگری گچساران برای سیزده بدر+ تصاویر
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- ارتقای بخش ممبی بهمئی بدون حضور ادارات
- برخورد جدی با عاملان تیراندازی و مخلان امنیت
- تشییع باشکوه دو قاضی خوشنام کهگیلویهوبویراحمد+ فیلم
- سنگ تمام کاربران فضای مجازی برای قضات خوشنام
- گلایههایی از جنس شورای شهر و جشن نوروزگاه
- آخرین دیدار همکاران قضائی با قضات خوشنام+ تصاویر
- غرقشدن جوان کهگیلویهوبویراحمدی در آبهای خوزستان
- راهاندازی پایگاه اورژانس هوایی در گچساران
- پیکر قضات خوشنام کهگیلویهوبویراحمد به زادگاهشان رسید+ تصاویر
- تسلیت معاون سازمان بسیج به مردم کهگیلویهوبویراحمد
- قضات پاکدست استان الگوی ولایتمداری بودند
- شکست پهلوی دوم از عشایر بویراحمد
- سفیران قضائی کهگیلویهوبویراحمد بدرقه شدند
- بدرقه باشکوه خادمان ملت بر دستان مردم یاسوج
- قضات خوشنام استان خدمتگزاران بی ادعا بودند
- وداع همکاران با قضات کهگیلویهوبويراحمدی
- فیبر نوری؛ بلایجان خیابانهای سیسخت!
- عملکردی رضایتمند که استاندار را قانع نکرد
- افتتاح ۵ مدرسه در شهرستان بهمئی
- پایان مردی که از دانهدرشتها نترسید
- «سعدی» نماد فرهنگ ایرانی و دینی
- حمله خرس قهوهای به جوان ۲۰ساله در موگرمون
- جایگزین درویش در پرسپولیس مشخص شد
- خبر جدید از واریز یارانهها
- تسلیت سردار عظیمیفر درپی درگذشت قضات برجسته هماستانی
- شروع فعالیتهای اشتغال و آموزش بنیادعلوی در لنده
- سه پشیمانی اصلی در پایان زندگی
- موفق شدیم در یک اهدافی به تفاهم برسیم
- مشکلات زیرساختی داد شهرکنشینان بلکو یاسوج را درآورد
- پیام آیتالله حسینی درپی درگذشت قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وجود ۱۴ مدرسه کانکسی و سنگی در لنده
- دلنوشتهای برای آقای قاضی
- مشاهده بیشتر