رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/04/25 Wednesday - 2025 16 July الأربعاء ، 21 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-25 08:41 شماره خبر : 14459
استاد دانشگاه مطرح کرد:

استاد دانشگاه گفت: ‌‌هرگاه ایران در مواضع خود با اقتدار ظاهر شد، طرف مقابل عقب نشینی کرد، چه در پرونده هسته‌ای، چه در حملات تروریستی و چه در جنگ تحمیلی اخیر و طرح آتس بس از طرف متجاوز که همه شاهد آن بودیم.

علی پاک‌نژادیان در گفتگو با خبرنگار صبح زاگرس در خصوص حوادث اخیر کشور گفت: در میان موج بی‌امان خبرها از درگیری‌ها در منطقه، مکانیسم ماشه یا تقابل ژئوپلتیکی، شاید سؤالاتی از قبیل جای ما در این که در این معادله کجاست؟، ما باید نگران جنگ باشیم یا بی‌ثباتی داخلی، آینده‌مان را در کدام مسیر جستجو کنیم؟ و سوالاتی از این قبیل ذهن نسل جوان ایران را درگیر کرده است.

مدرس دانشگاه با اشاره به نقش بی بدیل ایران در معادلات جهانی افزود: ایران امروز، نه تنها فقط یک کشور، بلکه به یک گره حیاتی در معادلات جهانی تبدیل شده است، و همانند بازیگری است که دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

پاک‌نژادیان ایران را مورد توجه کشورهای منطقه دانست و تصریح کرد: از شرق مدیترانه تا دریای عمان، از پرونده هسته‌ای تا نقش در محور مقاومت و از همکاری با قدرت‌های نوظهوری مانند روسیه و چین تا ایستادگی در برابر فشارهای غرب ایران امروز به کانون توجه و منازعه تبدیل شده است که این توجه همیشه با آرامش همراه نیست.

وی به چالش‌های مقابل جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: تهدید نظامی، تحریم، جنگ روانی و عملیات رسانه‌ای حاکم شده بر جامعه همگی بخشی از فشارهایی هستند که امروزه در قالب احیای مکانیسم ماشه، تهدید به حمله محدود دوباره یا تحریم‌های هوشمند جدید دیده می‌شود.

پاک‌نژادیان در ادامه تأکید کرد: آنچه امروز در میان این هیاهو نباید فراموش شود این است که امنیت فقط نبود جنگ نیست، امنیت یعنی ثبات روانی، امید به آینده، امکان زندگی آبرومندانه و حرکت روبه جلو است.

وی تصریح کرد: نسلی که امروز در جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کند باوجود آنکه تجربه تحریم، نوسانات اقتصادی، مهاجرت نخبگان و بی‌ثباتی اجتماعی سیاسی را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌است، طبیعی بود که وقتی صدای جنگ از مرزهای کشورش می‌رسد نگرانی برای او دوچندان می‌شود.

کارشناس ارشد نفت در پاسخ به این سوال که جنگ خارجی روی اقتصاد، اینترنت، معیشت، و آینده ما چه اثری خواهد گذاشت؟ گفت: در منطقه‌ای مثل خاورمیانه، کشورهایی باقی میمانند که در برابر تهدید قدرتمند باشند و در برابر بی‌ثباتی داخلی منسجم باشند.

پاک‌نژادیان با اشاره به اقتدار ایران تصریح کرد: هرگاه ایران در مواضع اقتدار ظاهر شد، طرف مقابل عقب نشینی کرده است، چه در پرونده هسته‌ای، چه در پاسخ به حملات تروریستی گذشته و چه در شرایط فعلی منطقه یا حتی جنگ تحمیلی اخیر و طرح آتش‌بس از طرف متجاوز.

وی حفظ انسجام و اتحاد را مهمترین مؤلفه‌های بازدارندگی نام‌برد و عنوان کرد: در کنار اقتدار بیرونی، حفظ اعتماد داخلی، انسجام اجتماعی و امید نسل جوان مهمترین و واقعی‌ترین مؤلفه‌های بازدارندگی هستند.

پاک‌نژادیان تأکید کرد: کشوری که به جوانانش احساس تعلق نکند، با هر فشار خارجی ممکن است امنیت و انسجامش ترک بخورد.

استاد دانشگاه، کشور جمهوری اسلامی را کشوری مستقل علمی، دفاعی و فناوری دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمامی فشارها، از معدود کشورهایی است که زیرساخت‌های مستقل علمی، دفاعی، فناورانه و راهبردی را از درون خود توسعه داده است.

پاک‌نژادیان در ادامه گفت: صنایع دانش بنیان، قدرت بومی دفاعی، توانمندی در هوافضا، رشد در حوزه پزشکی و انرژی، توسعه در فناوری‌های نو و ظرفیت بالای نیروی انسانی تحصیل کرده، همه مؤلفه‌هایی هستند که چشم‌انداز ایران را به جای سکون به سمت شکوفایی سوق می‌دهند.

وی در ادامه با عنوان اینکه ‌‌ایران امروز، در حالی در خط مقدم تقابل‌های جهانی قرار دارد که هم ظرفیت تهدید و هم فرصت دارد، تصریح کرد: ایران از یک‌سو میتواند قربانی سناریوهای براندازانه دشمن باشد و از سوی دیگر با اتکا به ظرفیت‌های علمی، فرهنگی، دفاعی و مردمی خود میتواند به تثبیت جایگاه منطقه‌ای اش ادامه دهد.

پاک‌نژادیان با تأکید بر اینکه آینده کشور نه در اتاق مذاکرات رقم میخورد و نه در آتش بازی‌های رسانه‌ای غرب اتفاق می‌افتد گفت: مهم‌ترین پیام برای نسل جوان این است که آینده از دل آگاهی، مشارکت، مطالبه‌گری، حفظ مرز باریک میان انتقاد سازنده و بی‌اعتمادی فلج کننده به‌وجود می‌آید نه در میدان مذاکره و آتش‌بازی رسانه‌های غرب.

استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ایران این روزه در یک بزنگاه بزرگ قرار دارد، گفت: اگر اتحاد داخلی شود، روایت‌ها شفاف باشد، فرصت گفتگو با نسل جدید جدی گرفته شود، مسئولان صدای جامعه را بدون غرض ورزی‌سیاسی و حزبی بشنوند و جامعه را در تصمیم‌سازیها شریک بدانند میتوان از دل تهدیدات یک فرصت تاریخی ساخت.

پاک‌نژادیان با تأکید براینکه جامعه ایران در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخی خود قرار دارد و با اشاره نقش نسل جوان در این برهه از تاریخ گفت: جایی که تلاقی فشارهای خارجی و مطالبات انباشته شده داخلی، میدان تصمیم سازی را بیش از همیشه نیازمند عقلانیت، مشارکت و آینده‌نگری کرده است،نسل جوان به‌ویژه دانش آموختگان دانشگاه‌ها نه‌تنها سرمایه فکری کشور، بلکه رکن اساسی حفظ ثبات و حرکت به‌سوی تحول هستند.

وی تصریح کرد: با درک عمیق شرایط، پرهیز از افراط در یاس یا اعتماد بی پستوانه و حفظ تعهد نسبت به منافع ملی کشور می‌توان از این دوران پیچیده عبور کرد.

پاک‌نژادیان خاطرنشان کرد: ایران امروز، با همه چالش‌ها، واجد ظرفیتی بی‌بدیل برای جهش است، به شرط آنکه نیروی جوان، با درک نقش تاریخی خود، به‌جای کناره‌گیری و بی‌تفاوتی در متن تصمیم سازی‌ها بایستد و عقلانیت علمی را بر هیجانات زودگذر ترجیح دهد.

وی در پایان تأکید کرد: راه دشوار است؛ اما تجربه نشان داده که ملتی با چنین پشتوانه انسانی، اگر بخواهد، خواهد توانست و یقین بدانید که ما ایرانیان می‌توانیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!