رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/04/31 Tuesday - 2025 22 July الثلاثاء ، 27 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-31 10:46 شماره خبر : 14618
در شورای سلامت کهگیلویه‌وبویراحمد چه گذشت؛

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به تصویب قیمت نان آزادپر برخی از خبازیها در استان خبر داد و گفت: بر این اساس قیمت هر قرص نان سنگگ«19هزار تومان» و آرد«1میلیون و 200» هزار تومان به تصویب رسید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نشست شورای سلامت کهگیلویه و بویراحمد روز سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ در سالن شماره یک استانداری با حضور مسؤولان ارشد استانی و به ریاست مدیرکل امور اجتماعی استانداری، با هدف بررسی چالش‌ها و راهکارهای ارتقای نظام سلامت استان و همچنین تبیین برنامه‌های جدید در راستای سیاست‌های کلان بهداشتی کشور برگزار شد.

سلامت مردم قربانی اختلاف دستگاه‌ها!

این نشست با چالش‌های سازمانی و هماهنگی میان نهادهای مختلف مواجه بود. مواردی مانند عدم حضور استاندار، ترک زودهنگام جلسه توسط مدیرکل علوم پزشکی و غیبت نمایندگان شهرداری، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی اختلاف نظرها یا اولویت‌بندی‌های متفاوت میان دستگاه‌های اجرایی استان باشد.

شوک قیمتی جدید؛ نان سنگک به مرز ۲۰ هزار تومان رسید!

نادیا صداقت در این جلسه با اشاره به نرخ جدید در کارگروه تخصصی آرد و نان که بهای نان کامل سنگک در استان به «۱۹ هزار تومان» افزایش و تصویب شده است، گفت: این تصمیم در راستای اجرای مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی و با هدف حفظ سلامت مردم در جلسه کارگروه آرد و نان استان در ۲۳ تیر ۱۴۰۴ به تصویب رسید.  

وی با تشکر از اعضای شورا و پیگیری‌های «خانم دکتر پناهی» ادامه داد: نرخ جدید به تمامی اعضای کارگروه آرد و نان، اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان ابلاغ شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، از آغاز به کار «اولین نانوایی آزادپز نان کامل» در استان خبر داد و تصریح کرد: این واحد صنفی با استقبال مطلوب مردم مواجه شده است.  

کارخانه آرد مارون در مدار قرار گرفت

صداقت با اشاره به آمادگی کارخانه‌های آرد استان، به‌ویژه کارخانه آرد مارون، برای تولید آرد کامل، خاطرنشان کرد: به محض ثبت نرخ جدید در سامانه «نانینو» و ابلاغ آن به وزارت کشور، تولید و عرضه این نان در سطح استان آغاز خواهد شد.

وی در توضیح دلایل تعیین این نرخ اظهار داشت: پس از بررسی قیمت‌ها در استان‌های همجوار و محاسبه هزینه هر کیسه «۴۰ کیلویی آرد» که حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، این مبلغ تصویب شد تا توجیه اقتصادی برای نانوایان داشته باشد و آن‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.  

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در پایان افزود: امیدوارم با اجرای این مصوبه، گام مهمی در راستای «ارتقای سلامت و امنیت غذایی» مردم برداشته شود.

خطرات نگران کننده بیماری تب مالت در استان

حسین فروزان معاون فنی مرکز بهداشت استان، در این نشست با اشاره به روند افزایشی بیماری تب مالت در کشور و استان، به تشریح چالش‌های پیش‌رو و راهکارهای مقابله با این بیماری پرداخت و با بیان این‌که بیماری تب مالت از سال ۱۳۹۴ تاکنون روند صعودی داشته است، گفت: متأسفانه این روند افزایشی در استان نیز مشاهده می‌شود و نمودار ابتلا به این بیماری رو به رشد است.

وی با طرح سؤال اینکه چرا آمار ابتلا افزایش یافته و آیا مداخلات انجام‌شده کارآمد بوده‌اند، ادامه داد: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و مقابله با آن نیازمند همکاری سازمان‌های درون‌سازمانی و برون‌سازمانی از جمله دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، استانداری و رسانه‌هاست.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با اشاره به نتایج شناسایی بیماران، تصریح کرد: بیشترین موارد ابتلا در مناطق روستایی و عشایری مشاهده شده است که عمدتاً دامداران را درگیر می‌کند. بر این اساس، باید تمرکز مداخلات ما بر این مناطق باشد.

شناسایی بیش از هزار مورد تب مالت در بین عشایر

فروزان خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۲۵۹ مورد ابتلا در روستاها و ۸۶ مورد در میان عشایر شناسایی شده است. برای کنترل بیماری، ضروری است واکسیناسیون دام‌ها، نمونه‌برداری، شناسایی دام‌های آلوده، امحاء آن‌ها و قرنطینه دام‌های سالم به‌صورت جدی انجام شود. این اقدامات در حیطه وظایف دامپزشکی است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌رو، عنوان کرد: متأسفانه قوانین موجود اجازه مداخله مؤثر دامپزشکی در مناطق عشایری و روستایی را نمی‌دهد، چرا که دام‌ها در این مناطق تحت پوشش بیمه نیستند و دامداران نیز به دلیل زیان اقتصادی، تمایلی به همکاری ندارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اضافه کرد: در مواردی که دام‌ها آلوده تشخیص داده می‌شوند، باید امحاء شوند، اما جبران خسارت مالی دامداران نیازمند تأمین اعتبار از سوی استانداری و سازمان برنامه و بودجه است. قانونگذار نیز دو سال پیش مصوبه‌ای داشته که بر اساس آن، در صورت شناسایی دام آلوده، باید برای جلوگیری از خطر انسانی، دستور امحاء صادر شود؛ اما مشکل اینجاست که هزینه‌های آن باید پرداخت شود و در بسیاری از موارد، دامداران توان مالی یا آگاهی لازم برای بیمه دام‌های خود را ندارند.

فروزان با اشاره به ضرورت حمایت دولت از دامداران، مطرح کرد: وظیفه دامپزشکی است که این فرآیندها را اجرایی کند، اما حمایت مالی و نظارتی نهادهای دولتی نیز ضروری است.

وی در ادامه بر نقش کلیدی آموزش در پیشگیری از تب مالت تأکید کرد: آموزش دامداران درباره استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و چکمه، نظافت آغلها، مدیریت صحیح سقط جنین دام‌ها و جلوگیری از دسترسی حیوانات دیگر به لاشه‌های آلوده، از جمله راهکارهای مؤثر برای کاهش انتقال بیماری است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان در پایان اظهار داشت: امیدوارم که با همکاری همه جانبه دستگاه‌های مرتبط و تأمین اعتبار لازم، بتوان گام‌های مؤثری در کنترل و کاهش تب مالت در استان برداشت.

سید خدادوست موسوی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در پایان این جلسه با اشاره به تشکیل کارگروه سلامت استان، گفت: این نشست با دستور کار مشخصی شامل بررسی سند امنیت غذایی استان، شیوع بیماری تب مالت و موضوع تأمین منابع آب به‌ویژه آب مهریان برگزار شده است.

وی ادامه داد: این جلسه با حضور نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شد تا راهکارهای لازم برای رفع مشکلات بهداشتی و تأمین امنیت غذایی بررسی شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با اشاره به مصوبات این نشست، تصریح کرد: در این جلسه تصمیماتی در خصوص مواردی همچون نظارت بر قصابان حوزه دشت سنگاری، کشتارگاه سی‌سخت، فاضلاب شهری یاسوج و مزارعی که از فاضلاب برای آبیاری استفاده می‌کنند، اتخاذ شد.

موسوی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی موظف شدند پیگیری‌های لازم را انجام دهند و نسبت به حل مسائل بهداشتی مرتبط با این موارد اقدام کنند.

وی در ادامه به اهمیت سند امنیت غذایی استان اشاره کرد و ابراز داشت: این سند باید با حضور استاندار و مدیران ارشد استان مورد بحث و آسیب‌شناسی قرار گیرد تا جزئیات آن در جلسات آتی نهایی و تصویب شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در پایان اظهار داشت: امیدوارم که با همکاری کمیسیون‌های تخصصی و دستگاه‌های اجرایی، چالش‌های موجود در حوزه امنیت غذایی و سلامت استان به‌زودی مرتفع شود.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!