رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/25 Thursday - 2025 15 May الخميس ، 17 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-25 05:50 شماره خبر : 12661
معاون جهاد کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد مطرح‌ کرد:

معاون بهبود تولیدات گیاهی در جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویداحمد گفت: بر اساس مواد قانونی این امر خلاف قانون بوده و طبق قانون با متخلفین در این خصوص برخورد خواهد شد.

بهرام عسکری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص مشکلات حاصل از آتش‌زدن بقایای زراعی گفت: باتوجه به در پیش‌رو بودن فصل برداشت در استان کهگیلویه و بویراحمد مهم‌ترین نکته‌ای که کشاورزان باید به آن توجه داشته باشند عدم آش‌زدن بقایای محصولات زراعی کاه و کلش است، خطرات حاصله از آتش‌زدن بقایای محصولات زراعی در زمین‌های کشاورزی بسیار زیاد بوده و این امر خلاف قانون است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی در جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویداحمد با اشاره به اهمیت عدم انجام این‌ کار گفت: حفظ بقایای محصولات زراعی اثرات مثبتی اعم‌از؛ افزایش مواد آلی خاک، افزایش نگهداری رطوبت و عناصر غذایی در خاک، کاهش تابش نور مستقیم آفتاب به سطح خاک، تولید میکروب‌های مفید برای خاک، کاهش فرسایش آبی و خاکی و سایر موارد برای داشتن خاکی استاندارد همه این‌ها در آخر سبب می‌شود کشاورزان محصول بعدی خود را پربارتر کاشت و برداشت کنند. 

وی افزود: همه ساله و با شروع آغاز فصل برداشت محصولات زراعی در استان کهگیلویه و بویداحمد از طرف سازمان جهاد کشاورزی و کارشناسان پهنه و تولیدات گیاهی کلاس‌هایی جهت ارائه مطالب راجب به نحوه کشاورزی صحیح و خطرات حاصله از آتش‌زدن بقایای محصولات زراعی همچنین طریقه سم‌ و کودپاشی در تمام روستاها در شهرستان‌های مختلف برای کشاورزان برگزار می‌شود، لذا کشاورزان همیشه ساده‌ترین و سریع‌ترین راه را انتخاب می‌کنند.

عسکری گفت: از کشاورزان خواهشمندیم از آتش‌زدن بقایای محصولات خود در زمین‌های کشاورزی به شدت خودداری نمایند، روی سخن ما به‌ویژه با کشاورزان مزارع کلزا در مناطق گرمسیری است، سوزندان بقایای محصولات زراعی سبب سفت‌شدن، ترک‌خوردگی و شکنندگی سطح زمین‌های کشاورزی و در نهایت باعث مصرف مقدار بیشتر آب می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: بر اساس ماده ۴۵ قانون حفظ و حیاء منابع‌طبیعی آتش‌زدن نباتات و بقایای محصولات در مزارع جرم محسوب می‌شود این امر توسط ماموران ما به همه کشاورزان در شهرستان‌ها نیز ابلاغ شده است، این عمل علاوه بر آن‌که برای خاک و برداشت محصول بعدی مضر ازت برای محیط‌زیست و آب و هوا نیز بسیار مضر است، بر اساس قانون هوای پاک مصوب در مردادماه سال ۱۳۹۶ این عمل جرم بوده و از طریق قانون قابل پیگیری می‌باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی در جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویداحمد گفت: آموزش‌ها و ابلاغات لازمه هرساله توسط جهاد کشاورزی به کشاورزان توسط کارشناسان داده می‌شود، با توجه به تنش‌آبی پیش‌رو کشاورزان تحت رصد نیروی‌های ما خواهند بود، با کشاورزان متخلف در این خصوص طبق قانون برخورد خواهد شد.

وی بیان داشت: جهت آسان‌تر شدن کار کشاورزان دستگاه‌های مربوطه همانند کمباین کاه‌کوب در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت، همچنین تسهیلات جهت خریداری این دستگاه نیز در اختیار آنان قرار خواهد گرفت، متاسفانه کشاورزان با انجام روش‌های غلط و پیشین خود هرساله سبب آسیب‌های زیادی به خاک و محیط‌زیست می‌شوند.

عسکری گفت: این امر سبب کمبود شدید موادعالی، فرسایش خاک، و کمبود رطوبت در خاک شده است، در واقع یکی‌از روش‌های ارزان و بدون هزینه برای افزایش موادآلی به خاک در اراضی کشاورزی برگرداندن بقایای محصولات زراعی به خاک است. حدود ۷۰ درصد از مواد‌آلی خاک به این شکل به‌صورت کاملا طبیعی تامین خواهد شد، همچنین بقایای گیاهان در زمین‌های کشاورزی سبب ایجاد رطوب در خاک می‌شوند. 

وی در پایان بیان داشت: از کلیه کشاورزان در استان کهگیلویه و بویراحمد خواهشمندیم هشدارها را جدی گرفته و از آتش‌زدن بقایای محثولات زراعی خود به‌شدت پرهیز نمایند، کشاورزان می‌توانند با مراجعه به سازمان‌های جهاد کشاورزی در شهرستان‌های خود جهت دریافت تسهیلات و استفاده از ابزارآلات و ماشین‌های کشاورزی مخصوص این امر مراجعه نمایند.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار